Rob Wasserman

Rob Wasserman on Grammy palkittu pystyssä basisti ja NEA avustuksen voittanut säveltäjä joka on pelannut ja levyttänyt monenlaisia ​​muusikoita kuten Bruce Cockburn, Elvis Costello, Ani di Franco, Jerry Garcia, David Grisman, Rickie Lee Jones, Mark Morris, Van Morrison, Aaron Neville, Lou Reed, Pete Seeger, Jules Shear, Studs Terkel, Bob Weir, Brian Wilson, Chris Whitley, Neil Young, Jackson Browne, Banyan, Oingo Boingo ja Ratdog

Hänet tunnetaan parhaiten hänen oman työn trilogian albumit, Solo, Duets, ja Trios.

Elämä ja ura

Wasserman alkoi soittaa viulua ja ei valmistunut sen basso vasta teini-iässä. Hän opiskeli San Franciscon konservatoriossa, jossa hän opiskeli sävellyksiä John Adams ja kontrabasso San Franciscon sinfoniaorkesterin basisteja.

Varhain, hän leikkii Van Morrison, Mystic Knights of Oingo Boingo ja David Grisman Quintet. Hänen 1983 albumi, Solo voitti Downbeat Magazinen Record of the Year -palkinnon. Myöhemmät albumit, Duets ja Trioja näki Wasserman toimimaan yhdessä muiden muusikoiden, kuten Bobby McFerrin, Rickie Lee Jones, Cheryl Bentyne, Lou Reed, Stéphane Grappelli, Jerry Garcia, Brian Wilson, Willie Dixon, Branford Marsalis, ja Elvis Costello.

Duettoja oli ehdolla kolme Grammy Awards ja voitti yksi "Brothers" Bobby McFerrin. Wasserman voitti myös Hollannin Edison Award Record of the Year.

Hänen 2000 albumi, Space Island, sisällytetty nykyaikaisempi musiikillisia elementtejä. RatDog jonka hän yhteisrahoitettuja perusti Bob Weir alkaen Grateful Dead, miehitetty paljon aikaa. Hän on kiertänyt laajasti Lou Reed.

Wasserman oli myös tuomarina kuudennen, seitsemännen, kahdeksannen, yhdeksännen ja kymmenennen vuotuinen Independent Music Awards tukemaan riippumattomia taiteilijoiden uran.

Perhe

Rob Wasserman vanhemmat ovat Albert ja Dunia, hänen vaimonsa on Veronica, tytär Sara, sisko Cindy ja veli Bruce.

Diskografia

Soolo

  • 01 lokakuu 1983: Solo
  • 01 tammikuu 1988: Duets
  • 01 tammikuu 1994: Trios
  • 13 tammikuu 1999: Live-
  • 15 elokuu 2000: Space Island
  • 26 syyskuu 2000: Evening Moods
  • 03 elokuu 2004 "Trilogy"
  • 27 syyskuu 2011: Note of Hope Woody Guthrie: n julkaisematon sanat sävelsi
  • 17 joulukuu 2013: Fall 1989: Long Island Sound

Muiden taiteilijoiden kanssa

  • 1980: Quintet'80 - David Grisman Quintet
  • 1981: Mondo Mando - David Grisman Quintet
  • 1982: Kaunis Vision - Van Morrison
  • 1989: Flying Cowboys - Rickie Lee Jones
  • 1989: New York - Lou Reed
  • 1990: Mighty Like Rose - Elvis Costello
  • 1992: Magic-ja tappio - Lou Reed
  • 1995: Naked Songs - Rickie Lee Jones
  • 1996: Charity of Night - Bruce Cockburn
  • 2011: Lulu - Lou Reed & amp; Metallica
Edellinen artikkeli Rensselaer Järvi
Seuraava artikkeli Ria Oomen-Ruijten