Will Kreikka pystyä välttelemään kolmannen Bailout?

Justiina Hiltunen Elokuu 7, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Evangelos Venizelos, Kreikan varapääministeri ja ulkoministeri sanoi, että Kreikka saattaa pystyä välttämään mahdollisuus kolmasosaa bailout, Reuters raportoi. Hän väitti, että kautta näppärä käyttää velan "täyttöön" maansa voisi väistää tarvitaan lisää bailout rahaa. Monet analyytikot ovat varoittaneet, että Kreikka on edessään 10-11 miljardia euroa vajaus kohti vuoden 2014 loppuun mennessä ilman helppo tapa kattaa alijäämä näköpiirissä muuta kuin vielä kerran käännekohta maan kansainvälisen velkojille.

Niitä kansainvälisiä velkojia, mukaan lukien Euroopan komissio ja Kansainvälinen valuuttarahasto, ovat viime aikoina olleet Ateenassa osana sarjaa keskusteluja Kreikan viranomaisten määrittämiseksi edistymistä maan kohti säästöohjelman tavoitteet. Tavoitteet ovat olleet sijoittaminen 25000 julkisen sektorin työntekijöiden eri asentoihin, massiivinen säästötoimenpiteitä, ja myynti valtionyhtiöiden ja omaisuuden.

Venizelos oli vähemmän huolissaan tasosta Kreikan velan ja enemmän huolissaan täytäntöönpanosta ylimääräisiä säästötoimia, jossa hän väitti oli yksinkertaisesti ole vaihtoehto. Tämä on kaikui tunteisiin muille Kreikan poliitikkoja, jotka ovat tulleet ulos jyrkässä vastustaa edelleen leikkauksia julkisen sektorin ja veronkorotuksia. Venizelos totesi, että taso Kreikan velka oli itse asiassa hyvin kohtuullinen verrattuna tasoille ylläpitävät monissa muissa euroalueen maissa. Epäilijät tietysti, ovat todenneet, että Kreikan velka on jouduttu tarjotaan niille, kun taas useimmissa muissa maissa, joissa velkataso suurempi kuin Kreikan rahoitetaan avoimen korkomarkkinoiden.

Kreikka itse ei ole ollut korkomarkkinoiden vuodesta 2009, jolloin se jättäytynyt pääomamarkkinoiden hyväksi velan alaskirjaukset ja siirtokuntien muiden kansainvälisten järjestöjen kanssa. Vaikka Venizelos voi olla optimistinen maansa paluuta kansainväliseen joukkovelkakirjamarkkinat, tällainen siirto voisi merkittävästi nostaa korkoja Kreikan velan, joten se hieman epätodennäköinen lähitulevaisuudessa kunnes talous on enemmän täysin toipunut.

Epävarmuus pysyy yli vaikutusta tulokseen Saksan vaalit, jotka pidettiin viime viikonloppuna, tilanteesta Kreikassa. Vaikka Angela Merkel voitti valtaisa ääniosuus, hän on nyt edessään mahdollisuus perustaa koalition puolue, joka olisi ystävällisempi kohti kamppailee Välimeren kansakunta. Tämä voisi johtaa pehmeneminen säästötoimenpiteitä, vaikka Merkel usein on kuvattu tärkein hahmo takana säästöohjelman ristiretki että Kreikka on ollut pakko antautua.

Tällä viikolla on myös ravistelee lakko julkisen sektorin työntekijöiden, kuten opettajien ja lääkärien, protestina lisäviiltoja asemiinsa, eläkkeet tai palkat. Lakko on siirtynyt osaksi protesti äärioikeisto Kultainen aamunkoitto Party, jota pidetään taantumuksellinen voima, joka on syntynyt, koska pitkittynyt taloudellisen pysähtyneisyyden, joka on vaivannut Kreikka viime useita vuosia.

Älä missaa: valmistaa Drag talouskasvuun?

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha