Wikipedia sanoo naiset eivät ole "amerikkalainen Kirjailijat"

Raili Hirvisaari Elokuu 9, 2016 Miscellany 0 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kiitos ty

Wikipedia on kiistatta crowdsourcing suurin voitto. Sivusto voi muokata kuka tahansa, joka on sekä siunaus tai kirous, mutta se on luonut suurin tietosanakirja ihmiskunnan historiassa, joka kattaa huomattavasti enemmän alueella kuin mikä tahansa yritys tai järjestö pystyin.

Koska kuka tahansa voi muokata Wikipedian, sivusto on loistava edustus yhteiskunnassa. Valitettavasti yhteiskunta on epätäydellinen. Joten päivän uutinen, että sivusto on listaus Amerikan kirjailijoita, jotka olivat naisten "amerikkalainen Naiset Kirjailijat", kun taas mies kirjailijat näkynyt kuin "amerikkalainen Kirjailijat," on niin yllättävää kuin se on masentavaa.

Joissakin tapauksissa muutokset näytti olevan tahallinen, Useammin kuitenkin näyttää siltä, ​​että naiset kirjailijat luokiteltiin "Naiset Kirjailijat" yksinkertaisesti koska valvonnan - ihmiset yksinkertaisesti ei laita ne entistä-yleinen luokka.

Niin se on hyvä - ei ole Wikipedia salaliitto pitää naisten alas, eikö? No, kyllä ​​ja ei. Valitettavasti hienovarainen seksismi näytetään Wikipedian crowdsourced editointi on osoitus vakavampi, endeeminen ongelma, eikä Wikipedian, mutta yhteiskunnan kanssa itse.

On tuskin uutinen, että meillä on tapana ajatella "default" ihmisen mieheksi - puhumattakaan cisgender, suora, valkoinen ja työkykyiset. Tämä taipumus tarkastella etuoikeutettu oletukseksi katseltaessa ei-etuoikeutettu kuin "muut" on ytimessä kiihkoilua. Se ei ole yllätys, että Wikipedia ei uhriksi seksismi on othering; todellakin, olisi yllättävää, jos se ei ole.

Hyvä uutinen - ja se on hyvä uutinen - on että soittaa huomiota othering avulla ihmiset hyvän omantunnon työntää takaisin sitä vastaan. Kuten kirjailija Liz Henry toteaa, uutinen, että Wikipedia työnsi naisen kirjoittajien omiin, erillinen kategoria on johtanut ihmisiä lisätä "amerikkalainen kirjailija" luetteloon luokkien naisten määrä American kirjailijat, kuten Harper Lee ja Donna Tartt. Lisäksi Wikipedia toimittajat keskustelemme tehdä "amerikkalainen Naiset Kirjailijat" ja "amerikkalainen Miesten Kirjailijat" alaluokkiin "American Kirjailijat", joka automaattisesti tee jäsenet alaryhmien jäsenet suurempaa ryhmää.

Othering amerikkalaisista naisista kirjailijat ei ole Wikipedian ongelma, mutta yhteiskunnan. Hyvä uutinen on, että Wikipedia on siirtymässä ongelman ratkaisemiseksi. Vain olemalla avoimesti ongelmasta othering - osoittamalla sitä kun se tulee valoa - voimme tehdä asiat paremmin. Jos teemme, jatkuvasti, voimme hitaasti-mutta-varmasti päästä pisteeseen, jossa Wikipedia ei ole enää seksistinen - kuten tasa-arvoista yhteiskuntaa, joka edistää sitä.

  Like 0   Dislike 0
Edellinen artikkeli Takavarikoi Thunderhold Fear
Seuraava artikkeli Miten saada seksikäs vatsa
Kommentit (8)
Kesäkuu 19, 2017 | 15:27:04 | myöhemmin 10 kuukautta
Valdemar Mäkilä
  Like 0   Dislike 0

Kiitos artikkelin ja kaikki lukuisat kommentit ja keskustelut jäseniltä. En ole koskaan käyttänyt Wikipedia, mutta se kuulostaa mielenkiintoinen.

Kesäkuu 19, 2017 | 21:42:26 | myöhemmin 10 kuukautta
Topi Kolkka
  Like 0   Dislike 1

Wikipedia on monia puutteita, mutta on silti hyvä työkalu

Kesäkuu 20, 2017 | 03:16:25 | myöhemmin 10 kuukautta
Viljami Äijälä
  Like 3   Dislike 2

Olet oikeassa, ja se on aina missä voin aloittaa. Sain jalkani märkä sukututkimusta takaisin, kun postikulut oli 6 ¢ niin ovat kehittäneet tuntea, mitä luottaa ja pyrkiä vähintään 3 tietolähteitä. Ensimmäiset uutiset tarinoita Jack Andraka sanoi hän alkoi Google ja Wikipedia - hän lukiolainen joka voitti $ 75.000 kehittää uusi, paremmin ja halvemmalla testi tutustua haimasyöpä. Se riittää minulle.

Kesäkuu 20, 2017 | 07:38:25 | myöhemmin 10 kuukautta
Roosa Kaurismäki
  Like 4   Dislike 0

Wikipedia on vain alku, ei muuta .............

Kesäkuu 21, 2017 | 14:51:29 | myöhemmin 10 kuukautta
Pellervo Haavisto
  Like 0   Dislike 0

en voinut vähempää Wikipedian lausunto. se on Wikipedia. seuraava.

Kesäkuu 21, 2017 | 22:18:11 | myöhemmin 10 kuukautta
Aatto Sihvonen
  Like 5   Dislike 0

No, jos ne laittaa amerikkalaisten miesten Tekijät ja amerikkalaisten naisten Tekijät aliluokkina vain laittaa ne, jotka tunnistaa kuin mitään muuta suoraan Amerikan Tekijät kunnes on tarpeeksi, jotka käyttävät samaa termiä omassa alaluokkaan, eikö?

Kesäkuu 22, 2017 | 02:05:44 | myöhemmin 10 kuukautta
Seet Nurmela
  Like 5   Dislike 0

Louisa May Alcott, Harriet Beecher Stowe-- se ei ole vaikea ajatella naisia, jotka kirjoitti määritellään Amerikan romaaneja.

Kesäkuu 22, 2017 | 09:54:40 | myöhemmin 10 kuukautta
Mauri Mäkilä
  Like 2   Dislike 1

Onko katsella etuoikeutettu oletuksena ja ei-etuoikeutettu kuin muut sitä, että on miljardööri on oletus ja tehdä vähempään kuin kansallisesta mediaanitulosta on "muut"?

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha