Väri Therapy: Johdanto

Gideon Ruuth Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Missä saatat olla luet tämän artikkelin, pysähdy hetkeksi ja katsella ympärilleen. Mitä huomiota keskittyä? Onko se kalusteet, esineitä, ihmiset - tai värit liittyvät näitä asioita? Tarkastella uudelleen, mutta tällä kertaa kiinnittää huomiota värejä.

Jos olet omassa kotona, kysy itseltäsi, miksi valitsit värimaailma joka näkyy teidän koristeet ja kalusteet. Johtuiko se siitä, ne sattui olemaan suosikki värejä vai oliko se, koska niillä on psykologinen vaikutus sinua - koska ne tekevät sinusta tuntuu "hyvältä", onnellinen tai rento?

Sama kysymys koskee vaatteita olet pukeutunut. Laitoit ne, koska ne olivat lähin asia käsi, tai ei käytät niitä, koska niiden väri?

Nämä voivat olla kysymyksiä, joita et ole koskaan ajatellut kysyä itseltäsi. Jos näin on, anna itsesi lyhyellä aikaa pohtia niitä.

Olemme jatkuvasti ympäröivät väri, jota useimmat ihmiset itsestäänselvyytenä. Ne, jotka työskentelevät väri kuitenkin, kuten taiteilijat, suunnittelijat ja väri terapeutit, tullut akuutisti herkkiä sen fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia.

Värit näkyvät luonnossa ovat kunnioitusta herättävä. Jos olet huolellisesti tutkia terälehtien punainen ruusu, huomaat, että jokaisella on oma sävy ja muunnelmia väri, joka voi vaihdella syvin punaisesta vaalein sävy vaaleanpunainen.

Kun sen silmut alkavat avautua, puu paljastaa vaalean vihreät lehdet joka tummentaa kevään muuttuu kesällä, ja jotka muuttuvat taas oranssi, kulta, keltainen ja ruskea, syksy saapuu.

Linnut liian todetaan niiden kauniit värit, varsinkin eksoottisen värillinen höyhenpeite mies lintu kosiskelu. Ajattele riikinkukko upeine häntä, tai papukaija sen lukemattomia monivärinen höyhenet.

Voimme myös havaita väri silmin taiteilijoita, jokainen nostaminen ennen meitä oman tulkinnan väriä ja miten sitä voidaan käyttää. Normaali arjen kohtauksia voidaan muuntaa elinvoimainen tai seesteinen mestariteoksia kun sijoitetaan käsissä erinomainen taiteilija. Esimerkiksi, maalauksia Pierre Bonnard näyttävät säteillä rakkautta ja ymmärrystä väri, joka tunkeutuu ja tulvia aistimme.

Väri nähdään pinnan väri, joko luonnossa tai muualla, tunnetaan pigmenttinä väri. Meidän esi, kemia väri oli sukua että alkemiaa. Koska tietyt värit voi vain valmistettu harvinaisia ​​materiaaleja se oli vain varakkaiden tai eliitti, jotka pystyivät ne. Joilla ei ole ymmärrystä tieteen ja teknologian, jonka avulla voimme tuottaa värejä synteettisesti, väri väriaineet joka esi-isämme tuotti oli "luonnollinen", valmistettu uuttamalla värejä luonnosta.

Tapa, jolla käytämme runsaasti värin valinta tänään, jossain määrin, vaikuttavat menneiden sukupolvien. Henkeäsalpaava teoksia muinaisen Egyptin ovat kestäviä todisteita lähde, johon useimmat Länsi taiteen ja arkkitehtuurin voidaan jäljittää. Egyptiläiset ottivat inspiraatiota ympäristöstään - intensiteetti autiomaan aurinko ja hedelmällisyyden Niilin laaksossa.

Roomalaiset mielistynyt loistavasti värillinen seinämaalaukset ja mosaiikit, ja rakkaus elinvoimainen väri on myös hyvin ilmi islamilaisen taiteen, erityisesti niiden kalligrafiaa ja tyylitelty kukka malleja.

Afrikka, liian, näyttää seppeleenä taikaa ja täynnä hienovarainen väri. Ne Afrikkalainen heimojen jotka johtavat hyvin yksinkertaista elämää ja on vahva side luontoon, näyttää värit maa kodeissaan. Kotinsa on valmistettu mutaa ja savea, mutta sisäseinät ovat ajoittain kiillotettu niin kiiltäväksi, että ne toimivat kuten peilit, heijastaa valoa. Ihmisten vaatteet ja sisätilat kodeistaan ​​usein näyttää sininen, valkoinen ja vihreä. Enemmän kirkkaat värit, mutta jonka he uskovat sisältävän tehokkaampi tärinä ja vaikutus, on varattu rituaali koristeluun - maalaus niiden elinten sodan ja juhlavuutta, koriste kasvonaamiot kuluneet hedelmällisyyttä ja initiaatioriitit, ja rikkaus muotoilun taikakaluja jotka koristavat kehoaan.

Maassa, jossa väri näyttää olevan eniten elossa on Intia, mahdollisesti heijastus kirkas, kuuma ilmasto. Tämä elinvoima on nähtävissä elävästi, joskus pramea, värit Saris kuluneet intialaiset naiset, se on läsnä myös heidän kädentaitojen työtä. Värit ovat tärkeä osa Hindu palvonta, tiettyjen värien on syyttää monet niiden jumalia. Kirkkaanpunainen ja okra, esimerkiksi, ovat verta uhrautuva riitit; morsiamet ovat sirotellaan kurkuma; ja keltainen vaatteet ovat kuluneet, ja keltainen ruokaa syödään, kevätjuhla symboloivan kypsymistä viljelykasvien. Kirkas pigmentit myydään palvojia, jotta ne voivat maalata heidän kasvoilleen osallistu uskonnollisissa seremonioissa. Festivaalilla Holi, juhla Krishnan vierailu maahan, ihmiset heittävät värillinen jauhe ja vettä toisiaan.

Amerikan intiaanit elivät täydellisessä harmoniassa luonnon kanssa, ja voimme nähdä todisteita tästä heijastuu kuviot ja värit kuvattu käsitöitä. Nämä symboloi elementit ympäristöönsä: punaiset ja ruskeat maan; blues ja indigo taivaalle; valkoinen veden; ja vihreät lehdet. Ne lasketaan aikaa valon määrä säteilevän auringon, ja he tiesivät vuodenaikaa vuoden vaihtuvat värit puita. Koristeellinen taitoja, näytetään heidän vaatteet, helmityöt, sulka-ompelemalla, ja kehon maalaus, sisälsi myös mystinen läsnäolo. Esimerkiksi, he koristeltu sekä ulko- että sisäpuolelta niiden tipis kanssa esittäviä kuvia heidän unelmansa ja taistelut he olivat voittaneet. Kun he muuttivat - esiintyy usein - ja myivät Tipi, ne myös myydään taika ja onni joka piirustukset ajateltiin hankkia.

Näistä esimerkeistä, ja muut, kuten runsaasti ekstrovertti väri perintö Latinalaisen Amerikan, voimme oppia, että väri on aina ollut keskeinen rooli monissa kulttuureissa ja uskonnoissa ympäri maailman.

Kaunein ilmiö väri on sateenkaari. Tämä kaaren väri johtuu taittumisen ja sisäisen heijastuksen valon sadepisarat, jolloin hajottaa valkoisen valon kahdeksan väriä spektrin, vaihtelevalla intensiteetin mukaan koon sadepisarat. Värit, jotka näkyvät ovat punainen, oranssi, keltainen, vihreä, turkoosi, sininen, violetti ja magenta. Joskus, loistava auringonpaiste, toinen tai jopa kolmasosa keula, vuonna heikompi värit, voidaan nähdä. Tämä spektaakkeli on luokiteltu väri valaistus. Ero väri valaistuksen ja väripigmentti on se, että pigmentit heijastavat väri, lähetetään värit he eivät pysty. Väri valaistus kuitenkin kyllästää tila on valaistu väri.

Toinen kaunis ja kunnioitusta herättävä väri spektaakkeli on suuri näyttö revontulet, tunnetaan revontulet. Tutkijat kuvaavat näitä niin suuri effulgent magneettikenttiä. RA Madhill, kanadalainen tähtitieteilijä, joka on tehnyt laajan tutkimuksen tätä ilmiötä, uskoo, että revontulet aiheuttaa näkymätön energiaa auringosta ja on liittoutunut maapallon magnetismi. Hän tuli näitä päätelmiä, koska alueella, jossa valot ovat useimmin nähty on lähellä maan magneettinen pohjoisnapa. Hän myös huomasi, että alueella, jossa nämä valot näkyvät niiden suurin, siellä esiintyy sekä magneettinen ja sähköinen häiriöitä. Ihmiset, jotka ovat olleet keskellä näistä valoista puhua sai energiaa voima joka himmenee kanssa häipyminen valot.

Jos me tunkeutua sydämeen vuorille, osaksi luolissa ja alla maankuori, löydämme kiteitä kasvaa pimeydessä. Kun toi auki, nämä paljastaa kaunis kirjo värillisen valon. Kuitenkin kiinteä kide voi näkyä, se sisältää elämän voima, joka tekee sen, elävää rakennetta. Kasvua ja muodostumista kiteen on jatkuva prosessi, ja se on lähes mahdotonta määrittää aika, joka kide kestää muodostamiseksi.

Aikana kasvuprosessi pimeydessä maan, kukin kristalli noudatetaan tarkkaa geometristen muotojen, kuten kuution, oktaedrin tai tetraedrin. Ja, riippuen kokoonpanosta mineraaleja, jotka menevät sen muodostumista, kunkin kristalli näyttää eri väri. Esimerkiksi:

  •  Punainen --- Ruby ja granaatti
  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha