Volkswagen Skandaali: Mitä on tehtävä korjata sen

Milla Juutilainen Elokuu 7, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Lähes 30 vuotta sitten, Volkswagen Auto Group joutui sotkeutunut skandaali, joka ravisteli yhtiön sen ydin. 23. marraskuuta 1986 CBS Newsin 60 Minutes juoksi alustuksen Audin lippulaiva 5000 sedan, syyttäen automaker on vika, joka aiheutti auto nopeuttaa yhtäkkiä, mikä johti lapsen kuolema. Paniikki seurasi, ja vaikka Volkswagenin ja Audin lopulta syyttömäksi, vuoteen 1991 mennessä, Audi myi alle 20% sen valmiiksi skandaali numeroita, ja Volkswagen harkitsee vetää pois Yhdysvaltain markkinoilla kokonaan.

Mutta skandaali on lähes kokonaan keksi median. Tällä kertaa, Volkswagen ei ole yhtä onnekas.

Viime vuonna, aikana riippumaton testaus dieselkäyttöisten autojen, pienten eurooppalaista Amerikan tutkimusryhmä alkoi huomata villi eroja testataan dieselmoottorilla jettas ja Passatien tiellä, ja laboratoriossa. Laboratoriossa, se tuntui, autot sopeutui numerot Volkswagen noteerattu sen "TDI Clean Diesel" autoja. Tiellä, mutta autoa spewing jopa 40 kertaa enemmän typen oksidien laillinen oikeus EPA.

Ironista kyllä, testit käydään tukemaan kuinka puhdas dieselmoottoreita voi olla.

Koska tämä tarina katkesi viime viikon lopulla, se on luonut ketjureaktio, joka on melkein toi maailman nykyinen suurin automaker polvilleen. Sillä 2009-2015 mallin vuotta, Volkswagenin autojen varustettu 2,0 litran turbodiesel nelisylinterinen ovat tulevat varustettu moottorin hallinnan ohjelmistoja huijata joka pitää päästöt vähäisiä auto testataan, mutta sammuu normaalina ajo. Toistaiseksi vaikuttaa autot ovat TDI Passat, Golf, Beetle, Jetta, ja Audi A3.

Se oli alun perin ajatellut, että 482000 autoja myydään Yhdysvalloissa voi olla ainoita vaikuttaa, kanssa huijata asennettu hame EPA ja CARB pilaantumisen testejä, tunnetaan joitakin tiukimpia päästöjen testit maailmassa. Mutta julkilausumassa tiistaina käy ilmi, että tämä on vain jäävuoren huippu. Volkswagen:

Eroavuudet koskevat ajoneuvoille Tyyppi EA 189 moottorit, joissa yksitoista miljoonaa ajoneuvoa maailmanlaajuisesti. Havaittavissa poikkeama penkki testitulokset ja todellisen tien käyttö on perustettu yksinomaan tämän tyyppisen moottorin. Volkswagen pyrkii voimakkaasti poistaa nämä poikkeamat teknisten toimenpiteiden avulla. Yhtiö on siis kosketuksissa asianomaisten viranomaisten ja Saksan liittotasavallan Motor liikenne -kuntayhtymä.

Muutaman tunnin sisällä lausuntoakin, Saksan media alkoi kertoa, että Volkswagen toimitusjohtaja Martin Winterkorn pakotetaan ulos ja korvataan Porsche toimitusjohtaja Matthias Müller, lisäämällä vielä toinen kerros draamaa Game of Thrones tunnelman, joka on vaikeuttanut yhtiön palveluksessa vuodesta pitkäaikainen toimitusjohtaja Ferdinand Piech syrjäytettiin epäonnistunut valtapelistä huhtikuussa.

Nyt yhtiö on 11 miljoonaa autoa sen käsissä myytyjen vilpillisesti, sen varastossa on syössyt 20% viiden päivän, sen hallinta on kaaoksessa, Yhdysvaltain hallitus on käynnistämässä rikollista koetin, ja Volkswagen omistajat ovat raivoissaan yli ostavat vähäpäästöisiä ajoneuvoja että osoittautui paljon, paljon likaisempaa kuin useimmat autokannasta. Jälleen Volkswagen:

Kattamaan tarpeellisia huoltotoimenpiteitä ja muita pyrkimyksiä voittaa takaisin luottamus asiakkaisiin, Volkswagen aikoo kumoaa määräyksen noin 6,5 miljardia euroa kirjataan tuloslaskelmaan kolmannella neljänneksellä kuluvan tilikauden päättymistä. Koska meneillään oleviin tutkimuksiin arvioituja määriä voidaan tehdä arvonkorotuksia.

Se saattaa joutua uudelleenarvostaa luku melko nopeasti. Saat worming sen päin EPA: n Clean Air Act, virasto voisi hieno yritys jopa $ 37,500 per auto myydään pelkästään Yhdysvalloissa - yhteensä yli $ 18 miljardia euroa. Ja vaikka tämä on tuhoisa Volkswagen, se on vielä huonompi dieselkäyttöisten henkilöautojen, jotka ovat olleet palo maailmanlaajuisesti jo jonkin aikaa.

Jotta tämä skandaali edelleen saada isompi, meillä on ehdotus Volkswagen, joka voisi tehdä tämän mahdollisimman vaivattoman, ainakin USA: Aloita takaisinosto-ohjelmaa, ja tehdä niin monta näistä autoista katoaa kuin mahdollista.

Se on pitkään ollut arvoitus, miten Volkswagen, toisin kuin kaikki muut suuret automaker tarjota dieselit, onnistui saamaan suorituskyvyn se teki ulos sen 2,0 litran TDI ilman yhteistä AdBlue pakokaasujärjestelmän päästöjen pitämiseksi alhaisella tasolla. Vaikka dieselit ovat kuuluisia vääntömomentti, he ovat myös tunnetusti hidas verrattuna bensiinimoottoreita. Mutta Volkswagen moottorit oletettavasti helmi. Torquey ja nopea, 2,0 litran lensi edessä vanha stereotypia ja osoittivat, että diesel voi olla hauskaa, puhdas ja taloudellinen vaihtoehto risteytykset, kuten Toyota Prius.

Mutta tämä skandaali todennäköisesti heittää vielä toisen Pall yli dieselmoottoreita, tekniikka, joka on nähty epäilty Yhdysvalloissa 1970-luvulta lähtien. Useimmat autovalmistajista on erillinen säiliö AdBlue ratkaisu, joka syöttää injektori että sumutetta urea-veden liuosta pakokaasuvirta neutraloimaan paljon typen oksideja. Vaikka jotkut ovat vaatineet Volkswagen insinööri Jälkivarustelusarja sen 2,0 litran autoja, lisäämällä monimutkainen päästöjä teknologian autoja, joita ei ole suunniteltu sitä on helpommin sanottu kuin tehty, ja päälle osat ja työ, autot olisi todennäköisesti tullut merkittävästi enemmän hidas.

Joten sen sijaan kuluttaa satoja miljoonia kehittää nopeita tehokkaasti neutrin nykyisten TDI autot, tukehtuminen Volkswagen palvelukeskuksia muistaa työtä, ja aiheuttaa TDI omistajien lisäksi päänsärkyä, mielestämme Volkswagen tulisi kohdistua miekkaan ja ostaa ne kaikki takaisin. Se olisi todennäköisesti halvemmaksi kuin jos EPA osuu niitä koko $ 37,500 per auto sakko Yhdysvaltain malleja, ja tämä teko vilpittömästi saattaa riittää pitämään joitakin sen asiakaskunnan uskollisia.

Ja Volkswagen on edelleen mennä alas liekeissä, muut autovalmistajista jotka tarjoavat dieselit pitäisi testata niiden autoja ja julkistaa tulokset osoittaa hyvää tahtoa ja avoimuutta mahdollisimman pian. Koska jos tämän tyyppinen huijaaminen on laajalle levinnyt ongelma koko alalla, se voisi tehokkaasti tarkoita loppua dieselkäyttöisten henkilöautojen. Tulot miljoonien dieselautojen myydään vuosittain olisivat kaikki vaan katoaa, korvataan kymmeniä miljardeja dollareita sakkoja, mahdollisesti laskemisesta teollisuuden huonommassa kunnossa kuin se oli aikana synkimmille finanssikriisin. Ellei radikaaleja toimenpiteitä toteutetaan nyt, tämä skandaali voisi saada paljon pahempi ennen kuin se saa mitään parempaa.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha