Viisi harjoituksia tehdä työpöydän ääressä

Milla Juutilainen Elokuu 3, 2016 Urheilu 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Viisi harjoituksia tehdä työpöydän ääressä

Se tulee niin vähän yllätys niille, jotka viettävät päivänsä edessä tietokoneen näytön, joka särkee, kivut ja toistuvia kannat voivat aiheuttaa. Oikea asento ja sijoitus laitteiden ovat tärkein tapa torjua näitä ongelmia, mutta joitakin perustietoja harjoituksia voi auttaa myös.
"Ensimmäisenä, pysyä kunnossa ja terveenä. Jos olet vahva, istuvuus ja joustava, sinun on vähemmän todennäköisesti kehittää ongelmia", toteaa fysioterapeutti Heather Mariner päässä Sutherland Shire Fysioterapia keskus Sydneyssä.
"Jokainen tunti, ottaa viiden minuutin tauko: tee kuppi teetä tai tehdä tehtävän poissa tietokoneelta. Hanki kunnon tauko lounasaikaan, ja mieluiten mennä kävelylle."
Tauolla ja kävelee saa veren liikkeellä, varsinkin jaloissa, jossa verihyytymiä voi muodostua ihmisiä, jotka pysyvät liikkumatta pitkiä aikoja. Tunnetaan verisuonitukoksiin, tämä on tullut tunnetuksi nimellä "turistiluokan syndrooma" lentokoneessa, mutta koskee myös toimistoihin.
Tässä joitakin harjoituksia auttaa kehon osat yleisimmin vaikuttaa työpöytä-sidottu tietokoneella työtä.

Silmät

"Meillä on taipumus vilkkua vähemmän pitkäaikainen tietokoneen käyttöä, joka voi johtaa kuivan silmän oireita", sanoo professori Nathan Efron klo Queenslandin teknillinen yliopisto. "Yritä muistaa pitää vilkkua, mikä on tietenkin vaikeaa, koska vilkkuva on hallinnassa alitajuisesti." Usein katsoa poispäin näytön ja keskittyä kaukainen esineitä. Voit myös levätä silmäsi peittämällä ne kämmenet 20 sekuntia tai niin.

 Kaula

Voit vapauttaa jännitystä niskaasi liikkuvan päätäsi hitaasti edestakaisin, sekä vasemmalle ja oikealle. Älä koskaan pyöriä oman päänsä liikkein kaulassa kuitenkin, mikä voi vahingoittaa nivelet.

Olkapäät

Rolling olkapäät taaksepäin ja eteenpäin on hyvä tapa vapauttaa jännitteitä. Voit myös pönkittämään kädet reunaa vasten työpöytäsi ja kiinni käsivarret jäykkä ja suora, yrittää työntää olkapäät eteenpäin. "Lyöttäytyä yhteen selän taakse," ehdottaa Kris Fraser yliopistosta Queenslandin Työterveys ja -turvallisuus yksikkö. "Kun hartiat jäljellä rento, nosta varovasti aseita venyttää. Tämä voi suorittaa joko seisten tai istuen."

Takaisin

Linkki sormet, venyttää kädet pään yläpuolella, sitten hitaasti nojata puolelta toiselle löysätä selkää. Sinun tulisi myös varmistaa, että sinulla kaari takaisin ajoittain. Turvallisin tapa tehdä tämä on tukea pieniä selkää kädet kun varovasti nojata taaksepäin, pitämällä aiheuttaa muutaman sekunnin.

Ranteet

Yksinkertainen ranne harjoitukset ovat helppo istuessasi työpöytäsi ääressä, sanoo Kris Fraser. "Laajenna kätesi kämmenellä ylöspäin. Toisella kädellä, vedä sormilla pitää samalla käsi suoraan. Pidä kymmenen sekuntia, ja toista kertaa kertaa." Voit myös linkittää sormesi yhteen ja käännä kämmenet pois kehosta, venyttely ulospäin.

Löydä lisää keinoja olla onnellinen työpaikallasi.

Lue Tietoisku Syvä laskimotukos.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha