Vaihtoehtoiset Valaistus

Rauna Kosunen Tammikuu 27, 2017 Miscellany 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kiitos Mieluummin LEDit

1960-luvulta lähtien, käyttöönotto energiatehokkaamman Hehkulamput on tuonut lisää kilpailua hehkulamput. Nykyään on olemassa kaksi erilaista lamput, jotka voivat auttaa meitä alentamaan hiilijalanjälki.

Compact loisteputket
Tämä lamppu otettiin käyttöön vuonna 1973 johtuen öljyn kriisi Yhdysvalloissa, ja siitä lähtien se on käyttö on lisääntynyt. Toisin kuin hehkulamput, sytytys eivät sisällä säikeet. Sen sijaan ne on tehty kahdesta osasta: kaasulla täytetty putki ja magneettinen tai elektroninen liitäntälaite. Kun valo on päällä, sähköenergia, joka virtaa läpi kaasu, säteilee ultraviolettivaloa. Ultraviolettivalon sitten innostaa fosforin pinnoite sisäpuolella putken, tämä on mitä tekee valoa näkyvissä. Koska nämä lamput eivät sisällä säikeet, ne kestävät noin 6,000-15,000 tuntia verrattuna hehkulamput 1000 tuntia. Ei vain sitä, mutta sytytys käyttää 75% vähemmän energiaa kuin hehkulamput ja pitkällä aikavälillä säästää keskimäärin kotitalouksien välillä $ 44-1,500 vuodessa. Koska kysyntä sytytys on kasvanut, niin on tekniikka. Monet näistä valoista nyt päästää "pehmeä valkoinen" valo ja toimivat myös himmennettävä ja kolme tapaa kalusteet.

On pari haittoja käyttäen sytytys. Yksi suurimmista ongelmista on elohopean käyttöä näiden sipulit. Vaikka taso on erittäin minuutti, kun kerätään kaatopaikalla, nämä tasot voi tulla vaarallisia ihmisille ja luonnolle. Monet sytytys on heitetty roskakoriin, ja murtuvat, kun heitetään kaatopaikoille. Elohopea sitten tihkuu pohjaveteen ja maaperään. Tämä saattaa tehdä tiensä juomavettä ja meidän tuottaa. Tämän ongelman torjumiseksi, yritykset, kuten Home Depot ja Lowe tarjous lamppujen kierrätys ohjelma.

Beyond elohopeapitoisuudet, yksi kasvava huolenaiheita siirtymisestä sytytys on ollut kohonneita UV-säteilyn näitä lamppuja. Lokakuun alussa 2008 Britannian terveys- viraston tutkittu sytytys ja totesi, että yhdeksän 53 sipulit pääsee sietämättömän korkea UV-säteilyn on läheisyys on 12 tuumaa tai vähemmän ja ajaksi yli tunnin päivässä. Ei vain sitä, vaan niille, jotka kärsivät lupus tai muita ongelmia auringon aiheuttamaa ovat erityisen alttiita tällaiselle UV-altistuksen. HPA ehdottaa suljettu tai maailmaa sytytys mistään joissa UV altistuminen on huolenaihe; ylimääräinen kotelo on tarpeeksi imeä liikaa UV. Vaikka useimmat ihmiset eivät ole kosketuksissa sytytys on niin lähellä ja pitkiä aikoja, joilla CFL Kirjoituspöydän lamput tai jotka työskentelevät jatkuvasti kiertää nämä lamput olisi otettava erityisen varotoimi kattamaan valot.

LEDit
Vaikka sytytys ovat edelleen tärkein vaihtoehto sipulit monille kotitalouksille, LEDit ovat hitaasti haltuunottoa markkinoilla paljon turvallisempi ja jopa pidempään laster valo. Ensimmäinen käytännön LED keksittiin vuonna 1962 $ 200 / yksikkö hintalappu. Nykyään hinta on laskenut merkittävästi, ja tekniikka on myös kehittynyt nämä lamput päästää monet värisävyjä punaisesta pehmeää valkoista. Vaikka lamput ovat vielä kalliimpia kuin sytytys, he voivat päätyä parempia ympäristölle. Suurin ongelma sytytys puuttuu LEDit. LEDit myös kestävät paljon kauemmin kuin joko lamput mukaan longshot 25000 tuntia. Vertaa tätä sytytys max 15000 tuntia. Tuoreessa tutkimuksessa Department of Energy, LED voitaisiin vähentää kansallisten valaistuksen energiankulutuksen 29% vuoteen 2025 mennessä, joka säästäisi Yhdysvaltain kotitalouksista $ 125 miljardia niiden sähkölaskuissa ja olisi merkittävä myönteinen vaikutus ilmaston lämpenemiseen, energiaa ja päästöjä aloitteet . Suuret yritykset kuten Starbucks suunnittelevat asentamisesta LEDit kaikki uudet myymälät avata maailmanlaajuisesti.

Yksi suurimmista haitoista LEDien lisäksi alkukustannukset, on väri LEDien, erityisesti sininen LED. Sininen LEDit ovat paljon kirkkaampi kuin niiden punainen tai vihreä kollegansa ja voi aiheuttaa suuremman silmien rasittumista ja väsymistä kuin mikään muu väri. Se voi myös häiritä sisäisen elimen kellot, häiritsevät nukkua malleja. Jopa vähäinen sinistä valoa unen aikana saattaa heikentää immuunijärjestelmää ja olla vakavia kielteisiä vaikutuksia terveyteen. Vaikka voit välttää True Blue LED, jopa viileä-valkoinen LED päästävät suhteellisesti enemmän sinistä valoa kuin tavalliset hehkulamput tai sytytys. Tämä aiheuttaa sininen saastuminen ja kun niitä käytetään ulkona tiloissa voi aiheuttaa huomattavasti enemmän valosaastetta. Toinen merkittävä haitta käyttää LED on, että ne eivät pala huone sekä hehkulamput ja loisteputket.

Helmikuussa 2010 RTI käyttöön nanofiber valaisimia, joissa käytetään LED ja yhdistää joustava jälkivalaisevaa nanofiber teknologian ja nano-kuitupohjaisten Heijastimet luomiseksi valkoista valoa. Nämä lamput voi tuottaa yli 55 lumenia per watti ja voi vaihdella väriltään lämmin valkoinen jäähtyä valkoinen.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha