Tuleeko Applen uusin Labor Kiista Hurt iPhonen myynnin?

Janne Linkola Heinäkuu 26, 2016 Miscellany 13 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Applen merentakaisten toimitusketju on syyllistytty vielä toinen työ skandaali. Apple toimittaja Flextronics on syytetty käyttää sidottu työntekijöitä tuottamaan kameran komponentteja iPhone 5 viime vuonna, raportoi Bloomberg Businessweek. Orjatyö, joka tunnetaan myös indentured orjuuteen, yleensä silloin, kun palkataan häikäilemättömät välittäjät, jotka veloittaa kohtuuttomia maksuja saada ne työpaikkoja tehtaissa hoitaa valmistajat kuten Flextronics.

Vaikka orjatyö on laajalle levinnyt ongelma, Businessweek artikkelissa keskitytään tarinan Bibek Dhong, Nepalin mies, joka oli rekrytoidaan Flextronics tehdas sijaitsee Malesiassa. Koska useampaa työtä välittäjät että Dhong velvoitettiin maksamaan matkalla Malesiaan, hän kertynyt $ 1000 velka ennen kuin hän edes aloitti uuden työn kanssa Applen kamerakomponentin toimittaja. Saapuessaan Malesiassa, Dhong passi takavarikoitiin Flextronics edustaja. Dhong maksettiin $ 178 per kuukausi työskentelee päivittäin 12 tunnin vuoroja kuin iPhone 5 kamera testeri Flextronics.

Kuitenkin, kun vain kahden kuukauden työ, Dhong ja muiden palvelukseen tehtaan työntekijöitä irti joulukuussa 2012. ilman heidän passinsa takaisin. Vaikka Flextronics maksoi heille irtisanomisajan, he ole palautuneet työntekijöiden passien tai palauttaa ne kotimaahansa. Kun lähes kaksi kuukautta ilman yhteystiedon Flextronics, työntekijät lopulta lähetettiin kotiin mukana Malesian poliisi. Valitettavasti nämä työntekijät ovat nyt edessään lamauttava velan maksuista että ne on alun perin kirjattu saamiseksi niiden lyhytaikainen työpaikkoja. Koska ne olivat odotetaan Näihin töihin enintään kolme vuotta, monet heistä ovat nyt huonommassa asemassa taloudellisesti kuin ne olivat ennen kuin he saivat muka hyväpalkkaisia ​​tehtaan työpaikkoja.

Mukaan Businessweek, Flextronics tekee parhaillaan tarkastuksen mitkä työntekijät korvataan haulle "kohtuuttomia maksuja mukaan työvoimatoimistojen." Applen tiedottaja Chris Gaither totesi Apple varmistaa, että "oikea maksut on suoritettu" jälkeen Flextronics täydentää sen tarkastuksen.

Gaither totesi myös kautta Businessweek että, "Apple on johtanut teollisuuden paljastamiseksi ja estämiseksi väärinkäyttö siirtotyöläisten. Olimme ensimmäinen elektroniikka yhtiö valtuuttaa korvausta työntekijöille, jotka on veloitettu liikaa rekrytointi maksuja, ja meidän ohjelma on auttanut sopimuksen työntekijöiden takaisin $ 16.4 miljoonaa euroa vuodesta 2008. Olemme aggressiivisesti tutkia kaikki väitteet orjatyövoiman jossa Applen tuotteet valmistetaan, ja tiimimme on jatkuvasti tilintarkastus syvemmälle toimitusketjussa. "

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Apple on kritisoitu työvoiman väärinkäytöksiin sen toimitusketjussa. Cupertino-yhtiö liittyi Fair Labor Association vuonna 2012 ja toteuttanut noudattamisen-seurantaohjelman jälkeen useita paljon julkisuutta itsemurhia tehtailla hoitaa Apple toimittaja Foxconn vuonna 2010. Vaikka työvoiman väärinkäytökset aina huono uutinen yhtiön mainetta, jää nähdä jos nämä uusimmat syytökset vaikuttaa myynnin Applen nykyinen iPhone 5S ja iPhone 5C. Mukaan Gaither, tehdas profiloitu BusinessWeek artikkeli on "ei enää Applen toimitusketjun."

Seuraa Nathanael Twitterissä

Älä Miss: Pebble Vies Applen Core teräväkärkiset SmartWatch Päivitä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha