Tuhannet Alkuperäiskansojen maaliskuuta ulkopuolella YK: n ilmastokokouksessa

Aukusti Eronen Tammikuu 27, 2017 Miscellany 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kamia on luultavasti oikeassa. Ty Ty ty Kiitos jakamisesta. Lähettäminen toivoa ....

Vaikka monet olivat kiinnostuneita neuvotteluissa käynnissä välillä johtajat Lima 20. YK: n ilmastonmuutosta, alkuperäiskansojen ääniä ulkopuolelta suojatun sotilaallinen yhdiste olivat yhtä tärkeitä.

Oikeudenmukaisuus ja suojaus ilmasto- ja Ihmiset

Kuten raportoitu Guardian, tuhannet alkuperäiskansojen alkaen Andeilla, Amazonin ja naapurimaiden Etelä-Amerikan maissa hyökkäsi Perun kaupungin konferenssin aikana. He marssivat ulkopuolella vaativa ratkaisu ilmastonmuutokseen, ja ratkaisu yritysten valloitusten perinteisten mailla.

Huolimatta uhkaava läsnäolo poliisien kanssa suojakypärät ja kilvet, mielenosoittajat vielä tuli. He halusivat laittaa kasvot syy; alkuperäiskansojen kasvot että eliitti byrokraatit ehkä koskaan ennen nähnyt.

Jotkut mielenosoittajat tuli heidän perinteiseen asuun, ja jotkut toivat kuvia murhatun ympäristöaktivistit, kuten 908 murhasi ympäristöaktivistien jotka eivät ole saaneet oikeutta. Marchers tuli "oikeudenmukaisuuden sekä suojaa ympäristön aktivisteja, jotka kohtaavat päivittäin häirintää voimakas yritysten etuja." Marchers katsoi merkkejä, joissa lukee: "Pidä öljyä maaperään," "Suojaa ruokaa" ja "muuttaa järjestelmän , ei ilmasto. "

Peru on täydellinen paikka puhua ilmastonmuutoksesta. Kuten useimmat maailman, Perun jäätiköt sulavat. Jäätiköiden sulaminen vaikuttavat kemia Tyynellämerellä, ja viime kädessä meidän elintarvikehuolto siitä riippuvaisia.

Sulkea pois ilmastonmuutoksen Keskustelut

Etelä-Amerikan marchers inspiroi 400000 vahva äänestysprosentti aikana syyskuussa Kansan Climate maaliskuuta Manhattanilla. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, siellä on todellinen globaali vauhtia ratkaista ympäristökysymyksiä. Vauhti on ollut suuri alkuperäiskansojen päästä mukaan; he perinteisesti suljettu pois ympäristön keskusteluja, varsinkin kun yritysten intressit. Juuri aiemmin tässä kuussa, Ecuadorin viranomaiset pysähtyi linja mielenosoittajia tiensä protestina heidän oma presidentti, ennakoiden ilmastokokouksen.

Maailma todellakaan ole varaa ei pitänyt näitä äänensä kuuluviin. Mukaan Luonto, alkuperäiskansat eri puolilla maailmaa "ovat viisi prosenttia maailman väestöstä, mutta he omistavat, vievät tai ovat saamisia lähes 25 prosenttia maailman maat ja vedet, joka edustaa 80 prosenttia maailman jäljellä oleva luonnon monimuotoisuus." Ilman heidän uskomuksia , perinteinen tieto ja ympäristön hoitoon, saatamme menettää joitakin maailman luonnon ihmeitä. He ovat etulinjaan ympäristön pilaantuminen, ilmastonmuutos ja lajien sukupuuttoon, joka kääntää köyhtymiseen, kulttuurisesta kansanmurhasta, huono terveys ja ruoka / vesi epävarmuutta heille.

Me aina Pariisi

Lopulta Lima 20. YK: n ilmastonmuutosta, ulkomaiset byrokraatit oli viimeinen sana. Kuten raportoitu Reuters, pääasia että tuli ulos Konferenssissa yksimielisiä hallituksia esittämään suunnitelmia "varten reining kasvihuonekaasupäästöjä epävirallinen määräaikaan 31. maaliskuuta 2015 muodostavat perustan maailmanlaajuisen sopimuksen erääntyneet huippukokouksessa Pariisissa. "Mutta se on vain suunnitelma, ja tärkeät ja" vaikeita päätöksiä ", joka tekee eron ilmastonmuutos tapahtuu Pariisissa 2015.

Toinen kohokohta oli kansainvälistä tunnustusta, että sekä rikkaiden ja köyhien on velvollisuus tehdä osansa ratkaisemisessa ilmastonmuutokseen. Vaikka kukaan ei selvää mitä tämä velvollisuus näyttää vielä. Samantha Smith WWF kertoi Reutersille, "Menimme heikosta heikompi heikoimpaan."

Oletan me aina Pariisi tehdä näitä vaikeita päätöksiä, jotka olemme jo laittaa pois aivan liian pitkä. Mutta tässä mitä emme todennäköisesti ole Pariisissa: tuhannet alkuperäiskansojen kerääminen ja marssivat oikeudenmukaisuuden ja suojelun itselleen ja planeettamme. Ehkä se on kätevä, mutta se on myös häpeä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha