Top 10 kielletty kirjat viime vuodesta

Naemi Elomaa Elokuu 8, 2016 Miscellany 1 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
ty Niin väärin. Kiitos lähettämistä!

22-28 09 markkaa kielletty kirjat Viikko tänä vuonna, viikko, jonka aikana kiinnitämme huomiota kirjoja, jotka on sensuroitu, haastoi ja kielletty kouluissa ja kirjastoissa ympäri maata, ja jonka aikana myös juhlia vapaus lukea mitä haluamme.

Kautta historian jotkut kaikkein kulttuurisesti tärkeitä kirjoja on kielletty, kiinnittää huomiota tärkeistä asioista he esittävät ja, ironista kyllä, mikä tekee niistä houkuttelevia, erityisesti nuorille lukijoille.

Kirjat ovat edelleen kiellettyjä nykypäivän yhteiskunnassa. Juuri viime viikolla, North Carolina maakunta koulun johtokunnan äänesti 5-2 kieltää Ralph Ellison n "Näkymätön mies", jonka mukaan he löysivät "ei kirjallisuuden arvoa" työssä ja että se oli "liian paljon nuorille." "Näkymätön mies" on yksi kuuluisimmista kappaletta kirjallisuutta Musta elämää Amerikassa vuonna 1950 ja voitti National Book Award, joten koulun johtokunnan väitettä, jonka mukaan se ei ollut kirjallisia ansioita on, ainakin, kyseenalainen. Se on myös numero yksi eniten mainittu kirja College Board Advanced Placement Englanti kirjallisuus ja kokoonpano tentti, kansallinen testi korkea kouluikäisten ansaita college luottoa Advanced Placement kursseja.

Vain muutama päivä ennen Pohjois-Carolinan päätös, Arizonassa, "Dreaming Kuuban," Cristina García kriitikoiden ylistämä kirja politiikasta ja perheen jälkeen 1959 Kuuban vallankumous, kiellettiin. American Library Association kertoo, että kirja ei ole koskaan kielletty ennen, vaikka vanhempi, joka haastoi kirjan mainittu seksuaalista materiaalia. Ottaen huomioon Arizonan pitkä historia kieltämisestä kirjoja ja strippaus kursseja ottaa tekemistä Latino / kulttuuri, tämä päätös on kyseenalainen samoin.

Lisäksi mukaan American Library Association, mistä 2000-2009 oli:

  • 1577 haasteet johtuvat "seksiin" materiaali;
  • 1291 haasteet johtuvat "loukkaavaa kieltä";
  • 989 haasteet johtuvat materiaalien katsotaan "soveltumaton ikäryhmään";
  • 619 haastoi koska "väkivalta" "ja
  • 361 haasteet takia "homoseksuaalisuutta."

Joka vuosi, American Library Association Office of Intellectual Freedom kokoaa listan top 10 haastoi kirjoista edellisvuodesta. Tänä vuonna, saatat yllättyä löytää joitakin suosikki otsikot keveiden luettelosta. Tässä he ovat, päinvastaisessa järjestyksessä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (8)
Kesäkuu 13, 2017 | 19:34:27 | myöhemmin 10 kuukautta
Lilja Hirvisaari
  Like 1   Dislike 1

Teddy G. on niin oikeassa. Ban kirja saada lapset lukea sitä. En Viisikymmentä Shades of Grey on sopiva useimmat lapset alle 18 mutta tehdä mitään päätöstä kuin että, se riippuu nuoren. Kun työskentelin kirjakaupassa ja kaksitoista v. vanha pyytää ehdotuksia, haluaisin kysyä, mitä Tekijät he pitivät, mitä aiheita ja mennä sieltä. Moni luki aikuisten fiktio ja me puhumme eri kirjoista. Olen varma, että jokaiselle oppilaalle autoin oli toinen virkailija jossain ohjauksen opiskelija "asianmukainen" lasten tarinoita vs mitä pitäisi auttaa heitä kasvamaan ja ajatella.

Kesäkuu 13, 2017 | 23:25:11 | myöhemmin 10 kuukautta
Suoma Aartoma
  Like 0   Dislike 1

Im ole yllättynyt noin 50 Shades of Gray, lapsille ainakin. Mutta aikuisille? He voivat lukea sen minun puolestani. Muut kirjat tuntua ihana tarinoita .... niin surullista ...

Kesäkuu 14, 2017 | 02:05:44 | myöhemmin 10 kuukautta
Aini Kilpeläinen
  Like 3   Dislike 2

sensuuri on koskaan merkki mitään muuta kuin nälän hallita elämää ja ääniä muille. kielletty kirjat ovat usein kaikkein liikkuvat ja sydämellinen

Kesäkuu 14, 2017 | 10:06:35 | myöhemmin 10 kuukautta
Aaro Heikkinen
  Like 5   Dislike 2

Margaret G. mutta se on vain se, en näe miksi kirja mytologia pitäisi saada syötön vain koska jotkut ihmiset uskovat se on totta. Sanon sen pitäisi kohdella kuin joka toinen kirja, luokiteltu, ehkä rajoittaa Ikä, mutta jonka avulla yleisö voi valita, mitä he haluavat lukea.

Kesäkuu 14, 2017 | 14:15:45 | myöhemmin 10 kuukautta
Justiina Airaksinen
  Like 5   Dislike 1

Jotkut kommentit ovat leikillään ehdotti, että Raamattu kieltää. Muistan käsittelyssä, että roomalaiskatolinen kirkko on tosiasiassa kielto osa Raamattua, ja että ainoastaan ​​uskonpuhdistuksen ja keksintö painokoneen pysähtyi kielto.

Kesäkuu 14, 2017 | 22:52:20 | myöhemmin 10 kuukautta
Ari Mäkinen
  Like 0   Dislike 0

On joitakin kirjoja, jotka ovat täysin sovi pienille lapsille - siitä ei ole epäilystäkään. Mutta aikuisten pitäisi olla vapaasti lukea mitä he haluavat - mutta inhottavaa se voi olla! En pidä rumaa kieltä, mutta hyväksyn, että se on nyt, valitettavasti, osa jokapäiväistä elämää. Lapset kuulla vanhemmiltaan, ja kukaan ei järkyttynyt sitä enää. Mutta laittaa kirjoja "kiellettyjen" luettelossa heti tekee niistä "on hyväosaisten" lapsille - niin vähän järkeä olisi hyvä idea täällä! Lasten tulisi varautua riskeihin ja karikot elämän, ja se työ vanhemmille ja opettajille - ja uskon, että se voidaan tehdä ilman rähjäinen nimenomaista, väkivaltainen kirjallisuutta.

Kesäkuu 15, 2017 | 00:10:56 | myöhemmin 10 kuukautta
Manu Tikka
  Like 3   Dislike 2

En koskaan kielsi joko lapseni kuuntelemalla / lukeminen / katselu musiikkia, kirjoja tai jopa TV. Puhuimme asioista, tein ehdotuksia ja antoi neuvoja, mutta ei koskaan kertonut heille mitään oli kielletty. Tämän seurauksena molemmat tehneet aikuisuuteen ilman traumaa, ja kohtuullinen määrä uteliaisuutta maailmasta. Ja joo, kieltäminen mitään tekee tavalla houkuttelevammaksi. Haluatko saada lapsesi lukea hyvää kamaa? Laita se "kielletty" lista.

Kesäkuu 15, 2017 | 05:28:08 | myöhemmin 10 kuukautta
Iiro Hietalahti
  Like 2   Dislike 1

kielletään kirjaa ei jostain syystä vastenmielinen

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha