Toipua vahinkoa kuin ammattilainen

Kai Mäkinen Tammikuu 26, 2017 Urheilu 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Toipua vahinkoa kuin ammattilainen

Mikään ei vahinkoa täysin heittää käyttää rutiininomaisesti pois tasapainosta. Olipa nyrjähtänyt nilkka, revitty nivelside tai lihasten rasitusta, oikea kuntoutus on tärkeää, jotta voit turvallisesti palata harjoituksen aiheuttamatta muita epämukavuutta tai vahinkoa.

Yleisimmät harjoitus liittyviä vammoja liittyy jänteen, nivelside tai lihas. Jänne on sidekudoksen joka pitää lihaksen luuhun, ja nivelside on sidekudoksen joka kiinnittyy luun luuta. Päätehtävä jänteet, lihakset ja jänteet on pitää kehon liikkuu mukavasti.

Jänne ja nivelside vammat yleensä esiintyä nivelten, kuten polven, nilkan, kyynärpää ja ranne. Lihasjännitystä voi esiintyä missä tahansa paikassa, jossa lihakset ovat ylikuormitettuja. Nivelside vamman tapahtuu yleensä silloin olet langennut tai kierretty hankalasti. Vaikka lihasjännitystä ja jänne vammat voi kehittyä ajan myötä, voit yleensä tuntevat kipua ligamenttivammojen heti, sitten varoitusajalla turvotus ja yhteinen epävakautta pian sen jälkeen.


Toimi nopeasti

Käsittelyä ja hyödyntämistä aikaa kaikille vammoja riippuu sijainnista ja vakavuudesta vahinkoa. NSW Waratahs Super Rugby joukkueen pää fysioterapeutti Keiran Cleary kertoo se on hyvä toimia nopeasti, kun vahinko tapahtuu. "Niin paljon jäätä ja puristus kuin mahdollista ensimmäisen 48 tunnin tekee massiivinen ero. Välttäminen alkoholi ja lämmön akuutissa vaiheessa auttaa myös rajoittaa määrää tulehdus. "Se voi myös auttaa nostaa loukkaantunut alueella, jos se on turvonnut.

Odottaa sitä

Kun kyseessä nyrjähtänyt nilkka, jossa nivelsiteet kireän lievässä tai murtuneesta vaikeissa tapauksissa, hoito voi vaihdella vanteiden leikkausta. Cleary sanoo tärkein sääntö jatkamiseksi harjoituksen jälkeen nivelside tai jänne vamman on "varmistaa, että kaikki turvotus on ratkaistu, ja että olet kivuttomasti käveltäessä ja normaaliin päivittäiseen toimintaan." On tärkeää odottaa alue on parantunut varmistaa nivelsiteet korjata normaalilla, toiminnallinen pituus. Kuntoilu liian pian saattaa aiheuttaa pitkäaikaisia ​​kipua ja vahinkoa.

Hanki oikea neuvoja

Parhaan elpyminen, Cleary suosittelee etsien asiantuntijalausunnon. "Nivelside ja Jännevammojen olisi aina arvioitava terveydenhuollon ammattilainen. Vakavuudesta riippuen ja sijainti, ajan piristävä voidaan tarvita optimaalisen paranemista. "Fysioterapeutti on paras ensimmäinen satama; et tarvitse lähetettä. Fysioterapeutit voivat auttaa räätälöity kuntoutus ohjelma ja korjaavat hieronta varmistaa mitään arpikudosta on oikein uusittu.


Helposti osaksi liikunta

Kun turvotus ja kipu ovat menneet, Cleary neuvoo porrastettu palata liikuntaa. "Joten esimerkki rugby, sinun alkavat näkyä istunnot suorassa linjassa, edistys muuttuviin suuntaan / ketteryys työ, ja sitten palata koulutuksen menestyksellisesti ennen kuin harkitaan pelissä. Jos missään vaiheessa kipu tai turvotus palautetaan, sinua halua olla teidän vammoja uudelleen. "

72-tuntia vamman

Vammat kuten nyrjähdyksiä ja venähdyksiä, asianmukaisen hoidon ensimmäisen 72 tunnin aikana on ratkaisevan tärkeää optimaalisen hyödyntämisen. Käytä R.I.C.E menetelmää:

REST: lakkaa toimintaa.

ICE: Asenna se 20 minuuttia kahden tunnin välein.

Pakkaus: Käytä kompressiosidos minimoida turvotusta. Älä tee niin tiukka siellä pistely tai värimuutos!

Nousu: Nosta vamma edellä sydämen tasolla, kunhan tämä ei lisää tuskaa.

# 1 tapa välttää vammoja

Jos haluat välttää nyrjähdyksiä ja venähdyksiä ensimmäinen paikka, oikea verryttely on avain. Verryttely valmistelee kehon liikuntaa lisäämällä verenkiertoa lihaksia parantaa nopeutta, voimaa ja liikerataa.

Älä missaa:

>> 5 tapoja venyttely hyödyt terveydelle

>> Käytätkö liikaa?

>> 5 julkkis koulutus vinkkejä

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha