Sydänsairaus

Terhikki Lampinen Elokuu 8, 2016 Terveys 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sydänsairaus

Sydänsairaus on pitkään tunnustettu mies terveysongelma, mutta se on numero yksi tappaja naisia ​​Australiassa. Lisätietoja sukupuolten eroja sydämen terveyteen.

Otamme sydämemme itsestäänselvyytenä kun olemme nuoria. Ei ole väliä mitä teemme, sydämemme vain pitää tikittää, pumppaus happipitoista verta meidän solujen ja elinten. Mutta kun me vanhenemme, monet meistä alkavat kiinnittää enemmän huomiota miesten joskus enemmän kuin naiset.

Miehen tarina?

Asti melko äskettäin, kun se tuli sydänterveyden suurimman huomion näytti keskittynyt miesten. Naisten suuri huoli sydänsairaus oliko miehet elämässään olivat vaarassa.

Tämä asenne oli perusteltu, koska useimmat lääketieteellisen tutkimuksen ja suuntaviivat ympärillä sydämen terveyttä keskittynyt miesten. Viisi vuotta sitten, Australian Heart Foundation käynnisti Go Red Naisten kampanja, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta naisten sydänsairauksien riskiä sekä rohkaista naisia ​​tekemään terveellisempiä elämäntapavalintoja alentaa tätä riskiä.

Sydän- ja verisuonitautien tutkiminen-ja useimmat muut terveysasiat-on perinteisesti mukana pääasiassa miehiä. Jotkut maat, kuten Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ovat pyrkineet käsittelemään tätä epätasa johtamalla lainsäädännön tai ohjeistamalla lisätä naisten edustusta ja vähemmistöjen kliinisissä tutkimuksissa.

Näyttää siltä, ​​kuitenkin, että tutkimus on vielä kiinni: maailmanlaajuinen, naiset ovat edelleen eivät sisälly tarpeeksi sekoittaa sukupuolta sydän- tutkimuksissa vastaamaan taudin levinneisyys naisilla.

Mitkä ovat numerot naisille?

Vaikka sydänsairaus tappaa enemmän Australian women kuin rintasyöpä, keuhkosyöpä ja peräsuolen syöpä yhdistetään, mukaan Heart Foundation, vain 36 prosenttia Australian naiset ovat tietoisia siitä, että sydänsairauksia on johtava tappaja naisia.

Australian naiset ovat hyvin edustettuina tilastot sydänsairauksien ja sen riskitekijät:

 • numero 1-kuolinsyy Australiassa naisille
 • 1 5-Australian naiset ovat sydän-ja verisuonitautien
 • 3 kertaa-todennäköisemmin Australian women kuolla sydänsairauksiin kuin rintasyöpä
 • 1 3-Australian naisten kuolemista johtuu sydän- ja verisuonitautien
 • 90 prosenttia-Australian naisilla on yksi tai useampia muutettavissa riskitekijöitä sydänsairaus:
  • 32,3 prosenttia on työmarkkinoiden ulkopuolella
  • 19,5 prosenttia tupakoivat
  • 14,7 prosenttia on korkea verenpaine
  • 3,9 prosenttia on diabetes

Sydämen sukupuolijakauma

Kun se tulee sydämen terveyteen yleensä, sukupuolijakauma on valtava. Ei vain ovat naisia ​​aliedustettuina sydämen tutkimusta, mutta, mikä johtui pääosin naiset eivät useinkaan ymmärrä heidän sydänsairauksien riskiä, ​​kun liittyy riskitekijöitä, kuten korkea verenpaine ja korkea kolesteroli.

Todennäköisesti myös seurausta puute tutkimusta, jossa naisten ja sydämen terveyttä, naiset ovat vähemmän todennäköisesti saada hoitoa sydänsairaus, joka on yhä suurelta osin koetaan olevan miehen tauti.

Tämän seurauksena naiset ovat vähemmän todennäköisesti otettu tehohoidossa hoitoon, sydämen kuntoutuksen ohjelmia tai saada toimia kuten ohitusleikkaus.

Saat lisätietoja siitä, miksi saatamme olla niin erilainen-naisten verrattuna miesten asioissa sydämen, olemme koonneet listan alueista, joilla meidän seksiä tekee kaikki ero meidän sydämemme.

Anatomia sydämen

Sen ei pitäisi olla yllätys, koska keskimääräinen nainen on paljon pienempi, suhteellisesti keskimääräistä mies, että naisen elimet voidaan erikokoisia. Sydän ei ole poikkeus.

Miehet: keskimääräinen miehen sydän painaa noin 315 g. Aortta on laajempi suuri ihmisen noin 2,5 cm.

Naiset: naisen sydän painaa noin 265 g-50 g vähemmän kuin miehen. Aortan pieni nainen on kapeampi kuin kenenkään-noin 1,5 cm. Yleensä naisten sepelvaltimoiden ovat paljon pienempiä ja kevyempiä kuin miesten. Tämän vuoksi diagnostisia ja kirurgisia toimenpiteitä suunniteltu miehille on vaikeampi ja usein vähemmän onnistuneita naisille.

Kolesterolia

Liikaa kolesterolin määrää veressä on merkittävä riskitekijä sydänsairaus. Ylimääräinen kolesteroli voi laskeutua sisäpuolella verisuonia, luo plaketti kerääntyy, joka rajoittaa verenkiertoa, mikä lisää riskiä sydänkohtaus tai aivohalvaus.

Miehet: Miesten kolesteroliarvot kasvaa iän myötä, samoin kuin naisten. Mutta miesten tasolla ovat yleensä korkeampia kuin naisten kunnes naiset saavuttavat iän vaihdevuodet. Suositukset säännöllisesti kolesterolitasoa testit alkavat iässä 45.

Naiset: Ennen vaihdevuodet, naisten estrogeenitaso auttaa suojelemaan heitä sydänsairaus lisäämällä HDL-kolesteroli ja vähentää LDL-kolesterolipitoisuus. Vaihdevuosien jälkeen, mutta naisten kokonaiskolesteroli kohoaa korkeammalle, yleensä, kuin miesten.

Syke

Sykkeet sekä miesten ja naisten eroavat koska niiden koot, mutta myös eroavat riippuen niiden taso urheilullinen kunto. Joku, joka säännöllisesti harjoittaa aerobinen harjoittelu on alasyke kuin joku, joka on istumista.

Huippusyke eroaa myös naisten kuin miesten. Tämä on tärkeää paitsi mittaus liikuntaa tehokkuutta, mutta myös keinona ennustaa riski sydämen liittyviä kuoleman aikana stressitestin.

Miehet: huippusyke miesten lasketaan vähentämällä ihmisen ikä numero 220.

Naiset: huippu syke Naisten lasketaan vähentämällä 88 prosenttia naisen ikä numero 206. Tämä uusi kaava naisille muuttui vasta äskettäin neuvoihin tutkijat seuraavat suuri tutkimuksessa, johon osallistui 5437 tervettä naisten ikäryhmissä 35 ja vanhemmat, joka alkoi vuonna 1992.

Diabetes

Ottaa diabetes-olitpa mies tai nainen-kasvaa sydänsairauksien riskiä, ​​koska se lisää muita riskitekijöitä, kuten korkea verenpaine, sepelvaltimotauti ja aivohalvaus, varsinkin jos verensokeri on huonosti hallinnassa.

Miehet: Miehet diabetes on suurempi riski sairastua sydänsairauksiin kuin miehet, joilla ei ole diabetesta. Mutta naiset, joilla on diabetes huonommin.

Naiset: Naiset, jotka ovat diabetes on suurempi sydänsairauksien riskiä kuin tehdä miesten lähes 50 prosenttia suurempi. Vaikka emme vielä tiedä, miksi näin on, tutkijat uskovat se voi liittyä siihen, että naiset ovat todennäköisemmin enemmän ylimääräisiä riskitekijöitä, kuten liikalihavuus, verenpainetauti ja korkea kolesteroli sekä mahdollinen erilaista kohtelua.

Metabolinen oireyhtymä

Ryhmä terveysriskejä, kuten suuri vyötärönympärys, kohonnut verenpaine, insuliiniresistenssi, matala HDL-kolesteroli ja korkeat triglyseridiarvot, metabolinen oireyhtymä kolminkertaistaa sydänsairauksien riskiä, ​​aivohalvaukseen ja diabetekseen.

Miehet: Miehet, joilla on metabolinen oireyhtymä on lisääntynyt sydän- ja verisuonitautien riskiä, ​​mutta vähemmän kuin naisia.

Naiset: Naisilla, metabolinen oireyhtymä muodostane tärkein riskitekijä ottaa sydänkohtauksia jo varhaisessa iässä. Mukaan Harvard Medical Schoolin tutkimuksessa potilailla, joille tehdään ohitusleikkaus joka oli myös metabolinen oireyhtymä, naiset olivat todennäköisemmin kuin miehet kuolla kahdeksan vuoden kuluessa.

Tupakointi

Vaikka tupakointi on tunnettu aiheuttaa merkittävä riski keuhkosyöpään ja nostaa riskiä emfyseema, aivohalvaus, lapsettomuus, luuston tiheys ja muita syövän, se on myös valtava riskitekijä sydänsairaus.

Miehet: Miehillä, jotka tupakoivat ja joilla on myös korkea verenpaine ja korkea kolesteroli, elinajanodote iästä 50 on 10-15 vuosi lyhyempi kuin miehet ilman niitä riskitekijöitä. Mutta he silti paljon paremmin kuin naiset, jotka tupakoivat.

Naiset: Naiset, jotka tupakoivat ovat 25 prosenttia todennäköisemmin on sydänsairaus kuin miehet, mukaan järjestelmällinen katsaus ja meta-analyysi tutkimusten julkaistu vuosina 1966 ja 2010 toteutettu vuonna 2011.

Oireet ja varoitusmerkit

Olemme kaikki tuttuja, etenkin median, kuten elokuvia ja televisio, klassinen rinta herättäviä tuskaa mies käynnissä sydänkohtaus. Mutta totuus, kuten tavallista, on monimutkaisempi.

Monet tutkimukset viime vuosikymmeninä osoitti huomattava ero miesten ja naisten, kun se tuli oireita sydänkohtaus. Suuri Tutkimus julkaistiin 2009 todettiin, että naiset eivät koe samaa sydänkohtauksen oireita kuin miehet, mutta myös muita oireita.

Miehet: valikoima oireita sekä naiset että miehet ovat hieman samanlainen, mutta muita oireita voi usein esiintyä naisilla. Tyypillisiä oireita sekä miehille että naisille ovat:

 • epämiellyttävä tunne rinnassa tai kipua
 • varsi epämukavuus
 • hengenahdistus
 • hikoilu
 • pahoinvointi
 • ruoansulatushäiriöt kaltaisia ​​oireita
 • nihkeä iho

Naiset: Vaikka molemmat miehet ja naiset voivat kokea tyypillisiä tai nontypical oireita, naiset ovat paljon todennäköisemmin muita oireita kuten kurkun, leuan ja kaulan epämukavuutta.

Vaikka naiset voivat kuvata heidän kipua eri tavalla kuin miehet, yleisin oire naisilla on edelleen rintakipu. Haasteena on, että naiset ovat vähemmän todennäköisesti uskoa he sydänkohtauksen ja ne ovat todennäköisesti lykätä hoitoon hakeutumista.

Ottamaan vastaan

On joitakin riskejä sydänsairaus, että emme voi tehdä asialle mitään, kuten meidän suvussa ja aikamme. Mutta on paljon riskejä, että voimme vähentää, jos ei kokonaan poistaa, yksinkertaisesti muuttamalla joitakin perusasioita elämäntapavalintoja.

Jos tupakoit, lopeta.

Tupakointi tai altistuminen tupakansavulle lisää meidän sydänsairauksien riskiä lisäämällä verenpaineen, rakentaa plakin ja estää verisuonia ja vähentää happea veressä. Kun tupakoitsija sulkeutuu, sydänsairauksien riski pienenee.

 • 48 tunnin kuluessa tupakoinnin lopettamiseen-sydänkohtauksen riski alkaa vähentyä.
 • Ensimmäisenä vuonna olemisen savuttoman-riski laskee puoleen siitä, mitä se oli, kun tupakointi.
 • Viiden 15 vuotta-riski on sama kuin joku, joka ei koskaan savustettu.

Syödä hyvin.

Se voi maistua hyvältä, mutta on se hyvä sydänterveyden? Jos mitä syömme on täynnä natrium- tai sisältää tyydyttyneitä tai transrasvoja, ja emme saa tarpeeksi hedelmiä, vihanneksia, kuitua ja lähteet sydän-terveellistä omega-3-rasvoja, me voidaan lisätä sydänsairauksien riskiä.

Voimme syödä sydän-terveitä

 • syöminen erilaisia ​​vähintään 5 tarjoillaan vihanneksia ja 2 tarjoaa hedelmiä joka päivä
 • kuluttaa 25-30 g kuitua päivässä
 • vähentää rasvan saanti 20-35 prosenttia koko päivittäisen kilojoule saanti
 • valitsevat terveellisiä rasvoja, kuten kalassa, siemenet ja pähkinät
 • välttää elintarvikkeita, jotka sisältävät valkoista sokeria ja jauhoja
 • rajoittamalla säilyke-, pakataan ja jalostettuja elintarvikkeita vähentää natriumin
 • rajaaminen alkoholin nauttiminen 1 tai 2 annosta päivässä

Käydä käsiksi.

Koska liikunnan puute liittyy ylimääräistä riskiä sydänsairauksiin, saa tarpeeksi sitä on kriittinen. Tehdä ero, meidän pitäisi saada yhteensä vähintään 150 minuuttia kohtalaisen voimakasta intensiteetin aerobista toimintaa viikossa, vuonna jaksoja vähintään 10 minuuttia. Lisäksi tarvitsemme vahvistaminen harjoitukset vähintään 2 päivää viikossa.

Getting fyysisesti aktiivinen vähentää riskiä

 • verenpainetta alentava
 • HDL-kolesteroli
 • LDL-kolesterolia alentavia
 • parantaa verenkiertoa
 • lisäämällä rasvaa tappio
 • auttaa laihtuminen
 • rakennus lihasmassaa
 • vähentää stressiä

Puhu hoitohenkilökuntaan ennen aloittamista uusi käyttää kuuri.

Vähentää stressiä.

Vaikka me kaikki kohtaamme stressiä elämäämme, liikaa voi olla haitallista terveydelle-ja erityisesti sydäntämme. Tarkka yhteys sydänsairauksiin ja stressi ei ole vielä täysin ymmärretty, mutta se tiedetään, että ihmiset stressi voivat kokea korkeampi verenpaine ja kolesteroliarvot. Tutkimus viittaa myös suurempi mahdollisuus kehittää verihyytymiä. Kuten hyvin, joku stressi voi todennäköisemmin syödä huonosti, savun ja juoda liikaa sekä ohittaa käyttäessään.

Seuraavat ehdotukset voivat auttaa torjumaan päivittäin kertyminen stressiä.

 • liikuntaa säännöllisesti
 • kokeile jooga
 • kävellä luonnossa
 • käytäntö mindfulness
 • liota lämmin kylpy
 • etsiä hiljainen
 • nauraa kavereiden kanssa
 • välttää tyhjä kilojoulea ja pikaruokaa korjauksia
 • syödä koko elintarvikkeet, käsittelemätön jyviä, tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja vähärasvaista proteiinia
 • juoda rauhoittava yrttiteetä
 • nuku hyvin

Riskitekijät

Asiat et voi muuttaa:

 • perhehistoria
 • ikä
  • miesten riski kasvaa etenkin ikävuoden jälkeen 45
  • naisten riski lisääntyy etenkin ikävuoden jälkeen 55 tai vaihdevuosien jälkeen

Asiat voit vaihtaa:

 • tupakointi-
 • liikunnan puute
 • huono ravitsemus
 • korkea natriumin taso
 • juot liikaa
 • ylipaino
 • korkeat kolesteroliarvot
 • korkea verenpaine
 • diabetes
 • korkea stressiä

Lisäravinteet sydämen terveyttä

Nämä ovat joitakin parhaista tutkittu luonnontuotteet auttaa tukemaan sydän terveydelle.

Täydentää Mitä se tekee  Kuinka paljon ottaa kalaöljyt
 • voi alentaa triglyseridipitoisuus noin 30% niillä, joilla on kohonnut triglyseridien
 • auttaa vähentämään tulehduksen ja kohonnut verenpaine
 • keskimäärin 3,25 g omega-3-rasvahappojen EPA: n ja / tai DHA: ta per päivä
fytosterolit
 • voi alentaa LDL-kolesterolia jopa 15%
 • elintarvikkeissa tai lisiä tarjoaa noin 2 g fytosteroleja päivässä
soija isoflavones
 • vähentää sekä kokonais- ja LDL-kolesteroli
 • syödä soijaruokia viikoittain
koentsyymi Q10
 • auttaa tukemaan sydän terveydelle
 • enintään 300 mg vuorokaudessa
  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha