Säteilyteho Homes Hazard

Aapeli Suominen Elokuu 8, 2016 Terveys 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Raportti säteilysuojelua haara BC terveysministeriön paljastaa, että radon, joka on tunnettu ihmisen keuhkojen syöpää aiheuttavaksi, esiintyy merkittävästi monissa kodeissa ja kouluissa sisätilojen maakunnassa.
Radon on luonnossa esiintyvä hajuton, mauton ja väritön radioaktiivinen kaasu, johdettu rapistuvat uraania.
"Vaikka kaksi kolmasosaa BC: n väestöstä asuu pieni radon alueilla, sisätilojen maakunnan esittelee aivan toisenlainen kuva", sanoo raportin terveysministeriön.
Kodit ja erityisesti koulujen alueilla, kuten Okanagan, Prince George ja Länsi Kootenay testattiin. Raportissa todettiin, että nämä alueet ja muut sisällä sisätilat olivat radon-altis ja tarvitaan valvontaa. Koulut ovat erityisen kiinnostavia, koska ne sisältävät suuria määriä nuoria vaarassa altistua. Alfasäteilyä valvonta- ja turvalaitteet ilmanvaihto sovittelumenettelyt ovat olleet käynnissä joitakin vuosia kouluissa.
Kanadalainen turvallinen taso on erittäin korkea 20 picocuries litralta, sanoo David Morley päässä säteilysuojelua sivuliike eaa.
"Kanadan tasot ovat suurimpia maailmassa useamman maan viisi 10 picocuries", hän sanoo. US Environmental Protection Agencyn turvallinen taso on arvioitu neljän picocuries litralta. Morley sanoo, että Kanadan hallitus ei pidä radonille olla ongelma, koska radon ei "ole osoitettu vaikutusta tavalla tai toisella."
Kuitenkin tutkimukset Iowan yliopistossa College of Public Health ovat osoittaneet, että pitkäaikainen altistuminen radonille kotona liittyy keuhkosyöpään. EPA arvioi, että vuosina 7000 30000 keuhkosyöpäkuolemista on radonin vuosittain. Nämä luvut tekevät sisäilman radon toiseksi suurin syy keuhkosyöpään, kun tupakointi Yhdysvalloissa.
Radon kaasu rapistuvat uraanin virtaa maaperästä ulkoilmaan. Se seuraa myös ilmaan rakennusten liikkeestä kaasujen maaperään koteihin. Ongelma suuria pitoisuuksia radonin sisällä tapahtuu, kun kaasua ei pysty hajottamaan. Tärkeimmät syyt ovat vanhoja vuoda öljyä tai kaasuputkien ja soihdutus, lisääntynyt auringonsäteily häiriö, lähellä pintaa kaivannaisteollisuus, korkeus sekä ydinvoimalan säteily drift Yhdysvalloista. Radon kiinnittyy pölyhiukkaset, jotka ovat helposti hengitettynä keuhkoihin ja voi noudattaa vuoraukseen keuhkoihin. Alfa säteilyä voi häiritä DNA näiden keuhkosoluja. Tämä DNA-vaurioita on potentiaalia olla yksi askel tapahtumaketjun, joka voi aiheuttaa syöpää.
On mahdollista testata oman kodin tasoa radonin. Edullisia, tee-se-itse sarjat kuten hiili kanisterit, alfa kappaleita ja electretion kammioita käytetään yleisesti lyhyen aikavälin testaukseen ja ovat saatavilla rautakaupoista. Voit laskea radonille turvallisempia tasoa kodin sulkemalla halkeamia lattia ja seinät. Suuret muutokset eivät ole tarpeen. Yksinkertaisesti käyttämällä putkia ja puhaltimet, radon voidaan poistaa perustukset rakennusten ennen kuin se saa sisällä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha