Solar Sister: 2011 SVN Innovation Award Winner

Jouko Ronkainen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
kyllä ​​greaat ajatus. Hienoa!

Firenze asuu maaseudulla Ugandassa ja on jäsen Ntulume Village naisten Development Association. Hän on myös Solar Sister. Solar Sisar, hengentuote Katherine Lucey, on sosiaalinen yritys keskittyy poistamaan energian köyhyyttä valtuuttamisesta naisten taloudellisia mahdollisuuksia.

Neljännes maailman väestöstä - 1,6 miljardia ihmistä - ei ole luotettavaa sähköä. Leijonanosa - seitsemänkymmentä prosenttia - on naisia ​​ja tyttöjä, jotka elävät kehitysmaissa. Sen sijaan he luottavat kerosiini lyhdyt ja Kynttilät valoa, valintoja, jotka ovat sekä tehottomia ja vaarallisia, ja he viettävät jopa neljäkymmentä prosenttia tuloistaan ​​seuraavilla huono energialähteistä.

Lucey innovatiivinen ratkaisu on varustaa nämä naiset tulla mitä hän kutsuu "aurinko yrittäjiä" ja antaa heille työkaluja myydä aurinkoteknologian. Naiset myyvät erilaisia ​​puhtaan energian kotitalouksien tuotteita, kuten aurinko-valaisimet, matkapuhelin latureita, puhdas cookstoves ja muita tuotteita, kuten aurinko- ja käsi kampi radiot.

Miksi keskittyä naisiin? "On sukupuoleen perustuva tekniikka aukko yhdistettynä jakelu kuilu - usein nimitystä" ongelma viime mile'- joka pitää nämä mullistavista ratkaisuja on sovitettu.

Kautta verkosto naisten aurinko yrittäjien, Solar sisar koskee sekä näitä kysymyksiä ja luonut tehokkain viimeisen mailin jakelujärjestelmä Afrikan maaseudulla, "Lucey, voittaja 2011 SVN Innovation Award, kertoi minulle sähköpostia haastattelussa. Lucey puhuu klo SVN: n lasku perjantaina Philadelphiassa.

Lucey aloitti Solar Sister vuonna 2010 työskenneltyään kuin pankkiiri keskittyy energia-alan 20 vuotta. Tänään, hänen yritys on 150 yrittäjiä Ugandassa, Etelä-Sudanin ja Ruanda, tuoden valoa ja tilaisuutta yli 8000 ihmistä. Hänellä on suunnitelmia laajentaa Kenian ja Tansanian myöhemmin tänä vuonna.

"Puhtaan energian teknologia on kehitetty, joka on edullinen, asianmukaiset ja käytettävissä. Mutta se ei ole helposti saatavilla ihmisille, jotka sitä eniten tarvitsevat, naisten ja lasten maaseutuyhteisöjen "Lucey kertoo. "Kautta teknologian saatavuus, Solar sisar luo kriittinen, pysyvä muutos naisten elämään ja tyttöjen elää tuhoisat vaikutukset energiaköyhyyden", hän jatkaa.

"Solar Sisar toimii, koska se osoittaa todellista tarvetta, tarvitaan valon ja energian yhteisöissä ilman sähköä. Teemme tämän napauttamalla yhdeksi tehokkaimmista, mutta unohdetaan, verkostoihin kaikkialla maailmassa, naisten "luonnollinen sosiaaliset verkostot perheen, ystävien ja naapureiden."

Ja, kuten Lucey, sanoo, hän tekee sen "Avon Lady" tyyliin. Solar Sisar tarjoaa jokaiselle yrittäjä "liiketoiminnan pussiin", täydellinen käynnistyminen pakki koulutusta, markkinointitukea ja varaston pääsy joka antaa nainen saa tarvittavat työkalut onnistuu.

"Kotitalouksien tasolla, se on suurelta osin naisia, jotka ovat vastuussa apuohjelmia, kuten vesi ja energia. Se on naisten mennä kaupunkiin ostamaan pieniä määriä kerosiinia ja täyttää lamppunsa, menojen $ 2- $ 4 prosenttia viikossa yksinkertaisesti valoa.

Jos aiomme muuttaa sitä ja ovat naiset tehdä päätös, että se on parempi ostaa $ 20 lamppu, joka kestää vuoden sijasta käyttää $ 2 joka viikko kerosiini että on myrkyllinen, epäterveellistä ja huono valo, sitten meidän täytyy päästä hänen paikassa päätöksen. Naisten keskitetty jakelujärjestelmä, että Solar Sister käyttää on hyvin paljon Avon malli - naisten myy naisia ​​- ja on tehokkain ja tehokas jakelu tapa päästä naisten oikeus niiden välittömässä läheisyydessä. "

Solar Sisters, jotka ansaitsevat provision jokaisesta myynnistä, eivät maksa heidän varaston kunnes he myyvät sitä, jotta ne voivat luoda kestäviä yrityksiä. Voitot sijoitetaan takaisin kasvava verkosto Solar Sister Yrittäjät.

Muista Florence? Katsella ja kuunnella kun hän puhuu hänen kokemuksensa Solar sisar ja on todellinen lähde valoa paikkakunnallaan:

Vaikutus Solar Sister on sen asiakkaita ulottuu yli yksinkertainen kotitalouksien taloustiede.

"Kun perheet pääsevät siistiä ja edullista valo, heidän lapsensa opiskella pidempään ja tehdä paremmin koulussa, he ovat terveempiä ja kärsivät vähemmän vammoja palovammoja tai savun hengittämisestä, vauvat ovat syntyneet ohjaa puolivälissä vaimo joka näkee mitä hän tekee pikemmin kuin luottaa kynttilä pitivät hänen hampaitaan, naiset voivat harjoittaa tuloa tuottavista toiminnoista ja auttaa heidän perheidensä saada rahat riittämään "Lucey väittää.

"Vahvuus yritysratkaisu tulee naiset itse, se on heidän oma kekseliäisyyttä ja sitoutumista, joka rakentaa niiden liiketoimintaa, me vain tarjoamalla heille mahdollisuus auttaa itseään.

Jopa pieniä määriä sähköä voi merkittävästi parantaa naisten elämään elää akuutti energiaköyhyyttä. Luodaan taloudellisia mahdollisuuksia naisten on puolestaan ​​kerrannaisvaikutuksia taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen heidän yhteisöjensä ja maailmaamme.

Naiset eivät ole taloudellista pääomaa investoida liike, mutta ne eivät ole heidän sosiaalinen pääoma - verkostojaan perheen, ystävien ja naapureiden. Yhdessä onnistumme. "

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (8)
Kesäkuu 3, 2017 | 15:44:02 | myöhemmin 9 kuukautta
Alpo Kauppinen
  Like 4   Dislike 1

Mielestäni tämä on todella ihana, Olemme täysin tukea teitä täällä Pyhässä maassa,  Rukoukset varten jatkuva menestys. Yksi rakkaus, Joyofsharingknowledge.com

Kesäkuu 3, 2017 | 22:18:57 | myöhemmin 9 kuukautta
Mirjami Eskola
  Like 5   Dislike 0

 S. SVN on sosiaalinen Venture verkosto - voimavara sosiaalisten yrittäjien keskittyi kestävään kehitykseen, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, ja yritysten ja sosiaalisen vastuun. SVN: n missio on rakentaa oikeudenmukaisemman ja kestävämmän maailman kautta yritysten ja se on 500 + jäsentä tasalla. Heidän sivusto on svn.org. Kiitos kysymästä, Suzi

Kesäkuu 4, 2017 | 03:19:31 | myöhemmin 9 kuukautta
Ruut Hämäläinen
  Like 1   Dislike 2

BTW mitä SVN seistä ?? *** Jos olet huolissasi kysymyksiä vaikuttavat naisten tutustu uusiin video

Kesäkuu 4, 2017 | 06:12:28 | myöhemmin 9 kuukautta
Teuvo Jaatinen
  Like 1   Dislike 2

Ironista kyllä, Näin juuri tämän listattu pfoject tytön EFFECT haasteeseen GLOBAL antaa. Minä vain valitsivat useita hankkeita "äänestää" lahjoittamalla. Tämä ei ole yksi niistä Otin mutta ne ovat luultavasti kaikki kannattavaa. Jos mahdollista ota lahjoittaa hieman tämän tai jonkin muun hankkeita.

Kesäkuu 4, 2017 | 11:19:09 | myöhemmin 9 kuukautta
Kyllikki Aakula
  Like 4   Dislike 2

Tämä kuulostaa loistava ohjelma. Toivon, että se on edelleen erittäin onnistunut.

Kesäkuu 4, 2017 | 15:56:52 | myöhemmin 9 kuukautta
Eija Kettunen
  Like 4   Dislike 2

Kuinka ihanaa!!!!! Tällainen ilo lukea .. Kiitos! -Holly

Kesäkuu 4, 2017 | 21:37:47 | myöhemmin 9 kuukautta
Sisko Ahola
  Like 0   Dislike 1

CLASSIC kommentti joku, joka ei ruokaa kaupallisuus ja on puhdasta TURVALLISUUS ennakkoluuloton ja "kevyt" ajattelevia. ISON - suuri - hienoa!

Kesäkuu 5, 2017 | 04:23:57 | myöhemmin 9 kuukautta
Benjamin Järvinen
  Like 2   Dislike 1

Kuulostaa hyvältä. Toivon, että kaikki tietävät miten vastuu hävittää hylyn aurinko kohteita. Ei koskaan täydellinen ratkaisu, mutta tämä kuulostaa ihanalta.

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha