Parhaita lähteitä liukoista kuitua

Minna Haapakoski Elokuu 7, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ruskea riisi liukoista kuitua food.By Susie McGee

Useimmat terveys-tajuissaan ihmiset tietävät, että kuitu on olennainen osa terveellistä ruokavaliota. Toisin kuin liukenemattomia kuituja, liukoista kuitua on liukeneva, muodostaen geelin kaltaista materiaalia. Se löytyy tavallisesti sitrushedelmissä, kaura, herneet, ja ohran, muun elintarvikkeita.

Elintarvikkeet, jotka tarjoavat liukoista kuitua

Parhaita lähteitä liukoista kuitua ovat kasvipohjaisia ​​lähteistä. Paras paras vihannesten lähteitä ovat kuivatut pavut, palkokasvit, herneet, ja porkkanat. Muut elintarvikkeet sisältävät kaura, pellavansiemenet, sitrushedelmät, kuten appelsiinit, mandariinit, ja greippi, sekä omenat ja ohra.

Vihannekset

Todellisuudessa paras liukoista kuitua lähteistä löytyy lähes kaikki kasvit ruokaa, mutta tietysti jotkut kasvit ovat parempia kuin toiset. Esimerkiksi, juureksia voi olla sekä liukenevia että liukenemattomia. Ulkokuori juuren katsotaan liukenemattomia, mutta sisällä kasvi on yleensä liukoinen. Perunat, makeat perunat, sipulit, punajuuret, ja porkkanat ovat erinomaisia ​​esimerkkejä tästä teorian. Älä vain kiinni juureksia kuten liukoista kuitua valinta, kuitenkin. Parsakaali on toinen suuri liukoinen lähde, ja parsakaali on helppo sisällyttää erilaisia ​​vihanneksia tai helppo korjata yksin höyryssä tai öljyssä paistamiseen pieneen määrään oliiviöljyä. Artisokat tarjoavat myös runsaasti liukoista kuitua ruokavalioosi.

Hedelmät

Vaikka vihannekset ovat varmasti hyvä lähde liukoista kuitua, on myös paljon hedelmiä käytettävissä, jotka ovat sekä herkullisia ja hyvä sinulle, liian. Suunnitelma sisältää erilaisia ​​hedelmiä osaksi päivittäistä ruokavaliota, kuten omenat, banaanit, appelsiinit, ja marjoja. Muita hedelmiä, jotka ovat täynnä liukoista kuitua sisältävät viinirypäleet, persikat, luumut, päärynät, ja luumut.

Muut elintarvikkeet

Vaikka hedelmät ja vihannekset ovat tärkeitä liukoista kuitua lähteistä, kuivatut pavut, herneet, ohra, kaura, pähkinät, pellavansiemenet, ja ruis ovat ihania lähteitä. Etsiä keinoja sisällyttää nämä osaksi reseptejä sinulla on jo käsillä, tai etsiä uusia reseptejä, jotka ovat runsaasti liukoista kuitua samoin.

Fiber Vinkkejä

Miten voit sisällyttää liukoista ja liukenematonta kuitua osaksi päivittäistä ruokavaliota? Noudata seuraavia vinkkejä:

  • Aloittaa hitaasti. Liian paljon kuitua kaikki kerralla kun et ole tottunut syömään se voi aiheuttaa vatsavaivoja.
  • Aloita päiväsi kuitua. Joko valita leseet viljan tai leipää tai lisätä käsittelemätöntä vehnän leseet tervettä viljan valintasi.
  • Valitse täysjyvätuotteita. Leivät, riisi, vilja, ja pasta tulisi täysjyväviljaa perusteella. Ainesosa "koko vehnä" olisi ensimmäinen ainesosa luet ravintoarvomerkintöihin.
  • Katso miten leipoa. Valitse koko-jyvä jauhoja yli valkoinen jauho, ja harkitse jalostamattomia vehnän leseet tai murskataan leseet viljan teidän kakku, evästeen, tai muffinssi sekoituksia.
  • Ole luova. Etsiä mahdollisuuksia lisätä enemmän kuitua osaksi ruokavaliota lisäämällä hienonnettu kasvikset osaksi kastikkeet ja pataruoat. Lisää munuaisten pavut ja muut palkokasvit ja linssit salaatteihin, keittoihin, ja maissilastuja. Valitse koko-vehnä pelimerkkejä yli jalostettu pelimerkkejä.
  • Snack viisaasti. Vältä sokeria täynnä evästeet ja karkkeja ja valitse hedelmiä, raaka vihannekset, ja pähkinöitä.

Lopuksi, kun taas keskimääräinen ruokavalion tulisi sisältää sekä liukenematonta ja liukoista kuitua, älä välitä valita jompikumpi vaan keskittyä muuttamalla miten syöt sisällyttää sekä erilaisia ​​kuituja koko päivä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha