Opas Tuhkarokko Outbreak ja miten pitämään lasten turvallisuus

Terho Aalto Heinäkuu 30, 2016 Miscellany 18 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Poliitikot ympäri Yhdysvaltoja ovat menossa bat on viime tuhkarokko puhkeaminen ja mitä pitäisi tehdä asialle. Samalla vanhemmat ovat ilmaisseet huolensa turvallisuudesta lasten ja heidän oikeuttaan suojella ja päättää terveyttä heidän lapsensa. Otetaanpa vilkaista miten poliittisia, tieteellisiä, sosiaalisia ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä tämän viimeisimmän puhkeamisen purkaa, miksi asia on paisunut koko se on nyt.

Mitä tieteellinen tausta ei anti-vaxxers on? Miksi on puhjennut? Mikä on tärkeää ymmärtää noin tieteen takana kysymys?

Jotkut vanhemmat poikki tiettyjä valtioita ja alueita on valinnut ei rokottaa lapsiaan tiettyjä tauteja vastaan, mukaan lukien tuhkarokko. Tapa rokotukset työskennellä yksilötasolla on ottamalla käyttöön heikko kanta taudin ihmiskehoon niin, että immuunijärjestelmä tuottaa sopivia vasta-aineita estää tulevaisuudessa infektio vaarallisilta versioiden tauti. Mutta rokotukset työtä yhteisöllinen tasolla sekä - ja tämä on, jos asiat saada hankalaa. Herd immuniteetti on termi, jolla kuvataan siten, että ei-immunisoitu yksilöiden väestö voidaan suojata koskemattomuuden toisten.

Väestön herkkien yksilöiden ohenee, tauti kuten tuhkarokko kuolee pois, koska on liian harvat yksilöt sairastuvat ja joka pystyy välittämään sairaus, tai on sairaus siirtää niitä. Sen seurauksena, tauti voi oikein levitä yhteisö. Niin kauan kuin herkille yksilöille säilyä vähintään, että ympäröivän yhteisön jäsenet eivät voi saada taudin suojaa niiden muutaman. Mutta kun yhä useammat ihmiset eivät rokottaa, lauma immuniteetti alkaa kadota, ja tauti uudelleen esiin väestön. Brookings on mukava kaavio selittää käsite tässä yhteydessä.

Joten miksi ei ihmiset rokottaa? On olemassa useita syitä ihmiset eivät rokottaa lapsiaan. Jotkut syyt ovat uskonnollisesti motivoitunut. Toiset eivät luota uudempia versioita tiettyjä rokotteita, tai epäillä tarvetta muiden rokotteiden kanssa. Esimerkiksi influenssarokote on jotain uhkapeli - vaikkakin koulutettu, tiiviisti seuranneet, ja huolellisesti tutkittu pelaamiseen. Pohjimmiltaan lääkärit ja tutkijat arvaamaan mikä kanta flunssa on todennäköisesti levinnyt tulevana vuonna, ja jos he arvata väärin, saatat saada flunssa joka tapauksessa. Tämä tapahtui äskettäin; tutkijat eivät voi aina olla oikeassa. Tiettyjä rokotteita ei tarvita kaikille yksilöille, esimerkiksi vyöruusu rokote ja toiset ovat parempia tallennetaan erityisen haavoittuvassa asemassa, tai niille, jotka työskentelevät lähellä ihmisiä, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä.

Kuitenkin on ollut joitakin harhaanjohtavia ja tieteellisesti perusteeton syyt valita ei rokottaa lapsia tauteja vastaan, jotka eivät kuulu näihin luokkiin - sairauksia, jotka ovat edelleen erittäin vaarallinen, jotka ovat rokotteita, jotka on testattu jo vuosia, ja että on täysi tieteellinen perustelut suosittelevat lääkärit kaikkialla. Jotkut ovat huolissaan siitä, että nämä rokotukset saattavat aiheuttaa kehityshäiriöitä ja vikoja lapsilla, kuten autismi.

Tämä ehdotus on osoitettu olevan mitään tieteellisiä ansioita, mutta on levinnyt lähes tieteellinen hysteria kautta neuvoja ei-lääketieteelliset kuvakkeita ja empiirisiä esimerkkejä. Tämän seurauksena vanhemmat ovat päättäneet olla rokottaa pelosta, mutta tulos on ollut paluuta sairauksien ettei laillista syytä ei suojautua. Mukaan Yhdysvaltain Center for Disease Control, Amerikka on ollut ennätysmäärä tuhkarokko; yhteensä, 644 tapausta yli 27 valtiota vuonna 2014.

Ja 2015 on kärsinyt erityisen kovaa, erityisesti päiväkodeissa ja lasten keskuudessa. Välillä vain 1 tammikuu ja tammikuussa 30 tämän vuoden on ollut 102 tapausta yli 15 valtiota, mukaan CDC. Se on enemmän kuukaudessa kuin koko vuonna 2012, kuten on esitetty CDC: n kuvaajan yläpuolella.

Mikä poliittinen kiista takana äskettäin puhjennut?

Jotkut väittävät, että turvallisuus kaikille, liittohallitus pitäisi tarvitset rokotuksia. He väittävät, että väestö on suojattava, sillä on oltava laaja ja johdonmukainen rokotuksia sairauksia, kuten tuhkarokko poistamaan läsnäoloa sairauden ja estää sen uudelleen syntymässä. Jos vanhemmat valitsevat rokottamatta ja luottaa laumaimmuniteetin niin suuri määrä, kukaan on turvallinen, ja siksi sitä olisi julkisin säänneltävä.

Mutta jos rokotettu perheesi, olet turvassa, eikö? Miksi liittyä itseäsi, mitä tapahtuu niille, jotka ovat halukkaita riski taudin uudelleen syntymässä valitsemalla ei rokottaa?

No, yksi asia, me välitä mitä tapahtuu ihmisille, jotka harjoittavat muiden vaarallisten käyttäytymistä, vaikka he itse eivät välitä. Se, miksi meillä on lakeja vastaan ​​vaarallinen toiminta, huumeet, tietyt palo-arm säännöksiä, ja niin edelleen. Mutta vielä tärkeämpää, vain koska yksittäisen rokottaa lapsensa ei tarkoita heidän lapsensa saa tuhkarokko. Miksi? Rokotteet ovat erittäin tehokkaita, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita kaikille, ja ne eivät kestä yhtä kauan kaikille. Jotkut yksilöt reagoivat eri tavalla rokotukset ja eivät päädy kanssa sakoista. Nämä ihmiset ovat vaarassa, kun tauti uudelleen esiin, koska muut eivät rokottaa. On myös viiveitä, kun ihmiset ottaa rokotuksen, vasta 10 kuukautta, eli pienillä lapsilla ja lapset ovat vaarassa aikana haavoittuva aikaa.

Republikaanit vastustavat ylisääntelyn, väittäen, että se ei ole paikka hallituksen opettaa vanhemmille, miten suojella lapsiaan. Tämä mutkistaa taustatietoa kantoja. Yhden, republikaanit on tavattu vastaan ​​liittovaltion osallistuminen terveydenhuollossa - erityisesti kun on kyse Obamacare - ja tämä tarjoaa toisen mahdollisuuden korostaa tätä kantaa. Pieni hallituksen ja henkilökohtaisten vapauksien ovat tärkeä viesti monille oikealla. Kuitenkin jotkut ovat tehneet virheen indelicately kasvatuksesta pelon lietsomisesta vaaroista rokotus, vaarallinen ja ällistyttävän tietämätön virhe, joka on johtanut joihinkin hyvin ankara kritiikkiä. Toisaalta, demokraatit väittävät, että koska GOP toivomukset hyvin mukana suojata kansalaisia ​​itseään aikana Ebola pelästyttää - erityisesti New Yorkin ja New Jerseyn - tämä on tekopyhä. On vivahteita tähän väitteeseen, että jotkut demokraatit ei ratkaista, mutta tämänkin asian hetkeksi sivuun, nämä ovat muotoja molemmat argumentit ovat ottaneet.

Miten voit pitää lapsesi turvassa? Mitä tehdään leviämisen estämiseksi?

Tämä on ehkä tärkein ja hyödyllinen osa olla tietoinen vanhemmille katsomassa uutisia huolestuneena. Ensinnäkin, rokottaa lapsesi kanssa yhdistelmä rokote tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa. Tämän lisäksi on olemassa muutamia asioita tietää. Ensinnäkin, ihmiset ovat tarttuvia kanssa tuhkarokko päivää ennen oireiden, eli vaikka vanhemmat pitämään lapset kotiin, kun he ovat sairastuneet, vahinko on jo tapahtunut.

Jotkut Päiväkotiryhmille - erityisesti KinderCare, joka oli keskellä äskettäin puhjennut - muuttavat politiikkaansa niin, että kaikki henkilöstön jäsenet on rokotettu. Politiikan muutosta myös estää rokottamattomat aikuiset tulevat huoneisiin herkissä imeväisille ja ne pysty rokottaa. Yksityiset yritykset, jotka valitsevat tällaisen politiikan ovat turvallisempia kuin toiset, mutta pääsyä näihin hoito helpottaa ei ole mahdollista kaikille vanhemmille, eikä se ulotu kouluun vaihtoehtoja. Paras konsti on pysyä rokotukset ja pyrkiä estämään leviämisen. On myös mahdollista tutkia rokotettujen lasten koskemattomuuden tasolla.

Tuhkarokko leviää ilmaan yskä, puhuminen, ja niin edelleen, ja läpi kehon nesteiden. Niin käsienpesu ja suun peite ovat puristemehun, ja ilmeisesti pitää lapset kotiin koulusta ja päivähoidosta kun he eivät tunne hyvin estää taudin leviäminen muille.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha