Oletko koskaan miettinyt, miksi aina Unohda ihmisten nimet? Asiantuntijat antaa vastauksia

Saila Isotalo Tammikuu 26, 2017 Tiede 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Mikä nimesi olikaan?

Olemme kaikki olleet siellä: kokous tai otetaan käyttöön joku ensimmäistä kertaa ja sekuntia myöhemmin unohtaen hänen nimensä. Keräät aivosi yrittää muistaa, mutta et vain voi näyttää edes keksiä ensimmäinen kirjain. Sitten saat turhautunut ja ihme, "Miksi minun on niin vaikea muistaa ihmisten nimet?"

Hetken olankohautuksella sen pois ja sanoa itsellesi se on vain miten olet syntynyt, mutta se ei oikeastaan ​​se. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan, meidän korkotaso on paljon tekemistä sen kanssa, kuinka hyvin me muistamme nimiä.

Muistuttaa, henkilön nimi on jotain tekemistä meidän korkotasoa.

"Jotkut ihmiset, ehkä ne, jotka ovat sosiaalisesti tietoisia, ovat vain kiinnostuneempia ihmisiä, enemmän kiinnostunut suhteita," Richard Harris, Kansasin osavaltion yliopiston psykologian professori selittää. "Ne olisivat motivoituneempia muistaa jonkun nimi."

Tämä koskee ihmisiä ammateissa kuten opetus- ja politiikka, jossa tietää nimiä on hyötyä. Kuitenkin, jos ei ole kiinnostunut henkilö he puhuvat, tai tietää ne eivät täytä kyseistä henkilöä uudelleen, ne eivät todennäköisesti tallentaa tietoja, koska se on juurikaan hyötyä heille.

Mitchell Moffit ja Greg Brown, luojat suosittu ja vakavasti tieteellisen YouTube-kanava AsapScience, sanovat aivomme ovat hardwired tunnistaa kasvojen yksityiskohdat, kuten nenä pituus, silmien väri ja suun muodon. Kuitenkin, kun kyse on nimiä, jotka ovat meille täysin mielivaltainen otsikot, se on enemmän haastava tehtävä aivomme muistaa.

"Koska nimet ovat satunnaisia ​​ja pidä mitään konkreettista tietoa niihin," he selittävät, "aivot taistelee pitää ne ... Ja jos aivot voi tehdä yhteyksiä useita paloja tiedot, erityisesti asioita, jotka ovat jo tuttuja yksittäisiä, se on todennäköisesti unohtaa sitä. "

Lisäksi mitä kutsutaan "ensi-in-line" vaikutus, pari lisää: "Sen sijaan katsomassa ja kuunnella muita, aivot alkaa keskittymällä omiin rutiini-mitä he sanovat ja kuinka he" ll sanoa se. "

Tämä on useimmiten mitä tapahtuu, kun tutustuu muukalainen. Voit keskittyä liikaa mitä aiot sanoa, että et maksa huomiota siihen, mitä hän sanoo, kuten hänen nimensä.

Mutta vain siksi, et muista jonkun nimi ei tarkoita sinulla on huono muisti.

Aivot vain yrittää välttää tietojen ylikuormituksen.

Kokeile kuten ehkä muistaa, mutta yksityiskohtia, kuten henkilön nimi vain kestää useita tunteja konsolidoidaan aivoissa, varsinkin jos ei ole ennen motivaatiota tai kiinnostusta pitää se mielessä.

Mukaan muistin asiantuntijoiden Sussexin yliopiston, voit itse antaa anteeksi unohtamatta nimi uusi tuttavuus vain minuutin kuluttua olet on otettu käyttöön. Tämä johtuu siitä, kun muistoja voi muistaa useita tunteja oppimisen jälkeen, ne ovat saavuttamattomissa meille ajaksi.

Se ei ole täysin ymmärtänyt, miksi meillä on nämä muisti raukeaa, mutta tutkijat uskovat se on välttämätön osa aivojen prosessi välttää ylikuormitusta tietoa. Dr Ildiko Kemenes, yksi asiantuntijoista yliopiston Sussex, selittää:

"Memory muodostuminen on energiaa vievä prosessi", hän sanoo "aivot on rajoitettu kyky oppia asioita ja estää muistia muodostumisen olisi keino välttää ylikuormitus."

Avain hyvä muisti, se näyttää, piilee korkotaso. Enemmän kiinnostusta näytät kohteessa, sitä todennäköisemmin se jälki itsensä aivoihin. Jos joku lyö sinua erityisen mielenkiintoinen, se myös tuntua et todellakaan käyttämällä muisti muistaa nimensä.

Joten, älä ota sitä henkilökohtaisesti, jos joku ei muista nimeäsi. He luultavasti eivät yritä olla ilkeä. Esittele itsesi uudelleen, mutta tällä kertaa yrittää olla mielenkiintoinen.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha