Oletko Introvert tai Läpivetävät? Ja Onko se hyvä asia?

Jukka Lampinen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Kun se tulee suosittu psykologian termejä, jotka ovat löytäneet tiensä jokapäiväiseen elämäämme, termit "ulospäin" ja "sulkeutuneisuus" ovat aina siellä yleisimmin käytetty ja ymmärretty. Vai onko se väärin?

Kuten monet psykologisia, jotka ovat tulleet yleisölle sanakirja; monet meistä tehdä oletuksia, kun se tulee sulkeutuneisuus / ulospäin kahtiajako, jotka eivät oikeastaan ​​perustuvat teoriaan tai tutkimukseen. Jos luulet, että on sisäänpäinkääntynyt välineet on "ujo" tai että on ulospäinsuuntautunut välineet rakastava laskuvarjohyppy, sitten itse olet oversimplifying asian vakavasti ja et ehkä täysin ymmärrä omaa disposition seurauksena. Täällä me tarkastelemme mitä sulkeutuneisuus ja ulospäin todella tarkoittaa, ja mitä se sanoo sinusta.

Oletko Introvert tai Läpivetävät?

Sulkeutuneisuus ja ulospäin kaksi toimenpiteitä käytetään persoonallisuus testejä ja erityisesti Myers-Briggs "Type Indicator". Tämä ilmaisin on suunniteltu tarkastella siten, että useimmat ihmiset käsittelevät tietoa ja päätöksenteon ja mitä heidän "parempana" ajattelutapoja ovat.

Introvertti sitten on joku, joka lataa ja ajattelee parhaiten, kun he itse, kun taas ulospäin on joku, joka haluaa ladata viettämällä aikaa ryhmissä ja joka työskentelee kautta asioita tällä tavalla. Sanoa, että joku sisäänpäinkääntynyt on joku ujo niin on valtava yksinkertaistus, koska joku, joka on introvertti voi silti törmännyt olevan hyvin ulospäinsuuntautunut ja puhelias. Samoin introvertti ei joku, joka on sosiaalisesti kömpelö tai jotka eivät voi puhua julkisesti - on introvertti ole mitään tekemistä aptitude.

Pikemminkin sitten, on introvertti yksinkertaisesti sitä haluat viettää vapaa-aikaa yksin tai pienemmissä ryhmissä, kun taas joku, joka on extravert mieluummin viettää "alas aika" seurustelua muiden kanssa enemmän. Ulospäinsuuntautunut on myös sanonut parempana suuri leveys suhteet - joilla on laaja ystäväpiiri ja menojen paljon aikaa ryhmissä, kun taas introvertti on joku, joka haluaa perusteellisesti niiden suhteet ja ehkä mieluummin viettää aikaa ystävien kanssa yhden yhteen-periaatteella. Extraverts myös yleensä nopeammin toimintaa, kun taas introverts ehkä mieluummin viettää enemmän aikaa ajatella asiaa tai kysymystä ennen vastaamisen. Toinen yleinen väärinkäsitys on, että extraverts nauttia kalliosukelluksesta ja muut sensaationhakuiseksi käyttäytymistä. Oikeastaan ​​tämä on yleensä pidetään liity.

Työskentely mitä sinulla

Joten mikä on se parempi olla? Introvertti tai extravert? No yllätys, yllätys vastaus on "ei". Kuten jo mainitsin, tässä ei ole kyse "aptitude 'vaan miten haluat henkisesti ladata - niin vain koska haluat lukea kirjoja ei tarkoita et voi olla hyvin ulospäinsuuntautunut ja vain koska vietät kaiken aikaa ihmisten kanssa ei tarkoita olet matala tai un-älykäs.

Todellinen avain tähän kaikkeen on työskennellyt tyyppiä ja siitä, että sinulla todella hyödyntää oman psykologinen meikkiä. Jos olet introvertti esimerkiksi silloin sinun täytyy varmistaa, että olet viettää aikaa yksin päätöksenteossa ja että saat tarpeeksi "aikaa" latautua. Samoin jos olet extravert sinun täytyy varmistaa, että vietät paljon aikaa ryhmissä niin, että voit tehdä parhaat työsi ja jotta et mene sekoita hullu.

Samalla se on myös tärkeää varmistaa, että voit myös tehdä päinvastoin ja varmista, että vietät aikaa ryhmissä introvertti ja päinvastoin. Getting ulkopuolella mukavuutta alueilla ajoittain on tärkeää varmistaa pysymme joustava ja ei tule liian asetettu meidän tavoin.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha