Olet ehkä ole kuullut

Rauna Kosunen Elokuu 7, 2016 Terveys 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Tupakointi on pitkään hyväksytty olevan syynä monien kroonisten sairauksien ja vammojen. Nyt tutkijat ovat sekaantuneet tupakan kuulovaurioita usein liittyvät ikääntymiseen. s, jos olet tupakoitsija, et kuulla, että oikein.

Kuulon heikkeneminen vaikuttaa 30-35 prosenttia aikuisista vuotiaista 65-75 vuotta ja vielä vähän on tiedetty perussyitä tämän ongelman. Kirjoitetaan usein pois "ikääntyminen" vajaatoiminta on nyt liittyy suoraan tupakoinnin. Myös heikentynyt kuulo oli ilmeinen tupakoitsijoiden kaikkien testattujen ikäisille.

Millä pidetään hyvin laaja tutkimus, osittain rahoittama National Institute of Health, ryhmä tiedemiehiä University of Wisconsin testattu kuuleminen poikkileikkauksen 3753 aikuisten tupakoitsijoiden ja tupakoimattomien. Aiheet olivat kaikki asukkaat Beaver Dam, Wisconsin, ja olivat iältään 48 92. Tutkijat ottivat erilaisia ​​mittauksia kuulotaso, sävy ja johtuminen.

Tutkimuksessa todettiin, että tupakoitsijat olivat 1,7 kertaa todennäköisemmin kärsivät kuulon heikkeneminen kuin tupakoimattomien. Kertoimet kokea merkittäviä kuulovaurioita kasvoi määrä "pakkaus-vuotta." Riski kuulon osoitettiin myös olevan suurempi savuttomille jotka asuvat vähintään yhdellä tupakoitsija; tupakansavulle vahingot kuulo.

Vaikka kuusi tutkijat eivät lähti luoda prosessi, jossa tupakka vaikuttaa kuuloon menetys, he viittasivat kaksi mahdollisia tekijöitä. Ensinnäkin, tutkijat ehdotti, että tupakointi heikentää elimistön luonnollinen antioksidantti mekanismeja. Toisin sanoen, se häiritsee elimistön kykyä päästä eroon vapaiden radikaalien tai "hapettimien" mikroskooppisen roskat että pommittaa meidän solut päivittäin koko elämän. Vapaat radikaalit ovat epävakaita molekyylejä luomia normaalia aineenvaihduntaan ja jotka ovat sähköisesti varattuja ja erittäin reaktiivinen muiden aineiden kehossa. Se on tämä "hapetus" tai roskat kertyminen, joka liittyy DNA: n muutoksia ja soluvauriot kutsumme ikääntyminen. Normaalisti antioksidantteja, kuten C-vitamiinia tai seleeni lakaista pois paljon näitä vaarallisia bitit ennen kuin ne pystyvät aiheuttaa liiallista heikentyvän elimistön terveitä soluja.

Toinen tapa tupakointi aiheuttaa kuulo alijäämää on vähentämällä verisuonten syöttö kuulojärjestelmän. Yksinkertaisesti sanottuna, vähemmän verta pääsee korvan mekanismi ja lopulta, kuulo on vaurioitunut.

Kiistaton Yhteys

Tupakointi voidaan jäljittää useita muita lifestyle ja sosioekonomiset tekijät, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti terveyteen ja siksi, välillisesti vaikuttaa kuulon heikkeneminen. Esimerkiksi ihmiset jotka tupakoivat voidaan todennäköisesti altistaa itsensä työpaikoilla ja vapaa-ajan alueilla, joilla melutaso on merkittävästi korkeampi; ne voivat olla todennäköisemmin kuluttaa alkoholijuomia; tai ne voivat olla kroonisia sairauksia kuten sydänsairauksien joka voi liittyä kuulon heikkeneminen.

Jotkut sanovat tupakoitsijat voi olla vähemmän todennäköisesti ottaa ravintolisiä tai kuluttaa terveellistä, orgaaninen ruokavalio. Tutkimus on suunniteltu suodattamaan mahdolliset "sekoittavat" vaikutuksia näillä muiden elämäntapojen tekijät. Myös tutkijat oikaistu muiden tekijöiden, kuten sukupuoli, ikä ja koulutus. Silti vahvan yhteyden tupakoinnin ja kuulon heikkenemistä edelleen tilastollisesti kiistaton, vaikka säätämisen Muiden mahdollisten ympäristöriskien, ruokavalio ja sosiaaliset siteet.

"Joka vuosi olemme löydä lisää ja vakavampi sairaus johtuu tupakoinnista, passiivinen tupakointi mukaan luettuna ... visio, kaihi, silmänpohjan rappeuma ... lista jatkuu ja jatkuu", sanoo tohtori Roberta Ferrence, johtaja Ontario Tobacco Research Institute ja vanhempi tutkija kanssa keskus Addiction ja mielenterveys.

Jos edelleen väestöpohjainen kliiniset tutkimukset vahvistavat nämä päätelmät, "muuttaminen tupakointitapoihin voi estää tai viivyttää ikääntymiseen liittyvien lasku kuulo herkkyys," ehdottaa ryhmän raportti. Mutta voit kääntyä ravintolisät todella offset kuulovaurioita.
Kääntäminen Loss

Onko se mahdollista kääntää kuulovaurioita meluun, ikääntyminen ja ympäristötekijät?

Mahdollisesti ehdottaa eversti Richard D. Kopke, lääkäri Yhdysvaltojen armeijan Medical Corps. Jytuitary tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, joka ehkä palauttaa terveyttä arkaluontoisiin hiukset solujen korvalla, joiden uskotaan vaurioitua aikana kuulon heikkeneminen.

Niistä 30 miljoonaa pohjoisamerikkalaisten joilla on jonkinasteinen kuulonalenema, 30 prosenttia, tai yhdeksän miljoonaa ihmistä, on ainakin osittain kuuroutunut voimakas melu. Paine ja tärinä kovat äänet kuten suihkumoottorit, musiikki, tulitus tai se on nyt havaittu, tupakointi voi aiheuttaa solujen tuottaa mikroskooppisen roskat että pommittaa ja muuttaa muita aineita elimistössä kuten kuulo liittyviä karvasolujen. Nimeltään "vapaita radikaaleja", nämä vapaasti kelluva ja epävakaa molekyylit sähköisesti varattuja ja erittäin reaktiivisia, aiheuttaa solukuoleman ja pysyviä vammoja. On tämä hapettumista tai roskat muodostumisen, joka liittyy DNA muutoksiin ja soluvauriot usein ajatellut kuin ikääntyminen.

Antioksidantit, kuten vitamiineja, C, E, beta-karoteeni, seleeni ja muita ravintoaineita on kyky salpa päälle joitakin näitä vaarallisia vapaita radikaaleja ennen kuin ne voivat aiheuttaa liiallista vahinkoa terveitä soluja. DR Kopke ja hänen kollegansa ovat suunnitelleet tapa pujottaa pieni katetrin kautta ulkokorvan, alle tärykalvo ja themembrane lopussa simpukka. Katetri käytetään sitten tuottamaan voimakkaita antioksidantteja suoraan alueen joka toinen tai kolme päivää, kaksi viikkoa.

Tämä voi auttaa, ehdottaa tutkija, jonka keräilyyn joitakin vapaita radikaaleja kuulemiseen mekanismi. Kopke mukaan antioksidantti täydentää voitaisiin ottaa suun kautta ennen altistamista vältettävissä kovalle melulle, auttaa estämään kuulon heikkenemistä. Implisiittinen on suositeltu käyttö antioksidanttien tupakoitsijoita. Tällä välin Kopke suosittelee kuulonsuojaimia kun noin kovaa ääntä; ja terveen järjen käyttö. Kuitenkin niille huolissaan ikääntymiseen liittyvä kuulonalenema, "maalaisjärkeä" voi nyt sisällyttää välttäminen tupakansavun, kuten tupakansavu.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha