Oireita päätäistä

Aamu Ahokainen Elokuu 7, 2016 Miscellany 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kutina on yleinen oire lice.By Melissa Mayntz

Ymmärtäminen oireita täit on ensimmäinen askel kohti onnistunutta ja helppo käsittely tämän toivottuja loinen.

Tietoja päätäistä

Täit ja nits ovat loisia, jotka syövät ihmisen verta kautta päänahan. Vaikka ne eivät kanna tauteja, täitartunnan voi olla epämiellyttävä ja krooninen täit voi johtaa ihon epämukavuutta ja päänahan haavaumia alkaen jatkuva ärsytystä täitä. Yksilöiden terävämpi herkkyys täitä voivat kokea tuskallista oireita ja ärsytystä, ja ottaa täit voi johtaa hämmennystä ja sosiaalisten tilanteiden pelko.

Tunnustaa oireita päätäistä

On useita yleisiä oireita täit, mukaan lukien:

 • Kutiava päänahan: Hiki, hilse, ja lika voivat kaikki tehdä päänahan kutina, mutta jatkuva kutina, etenkin korvien takana ja niskassa vaikka hiukset on pesty, saattaa olla osoitus täit.
 • Näkyvä Täit: Nits kiinni karvat lähellä päänahan ja näyttävät olevan pieniä valkoisia pisteitä, joita ei ole helppo poistaa. Aikuinen täitä voidaan nähdä liikkuvat päänahan alla kirkkaan valon tai suurennuslasilla.
 • Pää Haavat: avohaavoja päänahassa ovat seurausta pitkittynyt kutina että usein osoittaa läsnäolo täit.
 • Turvonneet imusolmukkeet: Jos imusolmukkeet edessä ja niskassa ovat turvoksissa, jotka voivat osoittaa syvempää allergisen reaktion täitä.
 • Movement hiusten: Vaikka täit ovat liian pieniä voimakkaasti liikkua hiukset, ja yksilö, joka jatkuvasti tuntuu liikkuvan tai kutitus tunne niiden päänahan ehkä tutkitaan täitä.
 • Päänahka Punoitus: lievä ihottuma päänahassa voi ilmoittaa allergisia reaktioita romuttaa puree tai liiallinen naarmuuntumista.
 • Punainen kuoppia: Toisenlainen reaktio täit voi tuottaa pieniä punaisia ​​kuoppia päänahka, niska ja hartiat tartunnan yksilöiden. Hoitamattomana nämä kuoppia voi tihkua nestettä tai mätä.
 • Musta Hilse: Normaali hilse on kirkas tai pölyinen, kun taas tumma tai musta hilse on todella täi jätökset. Tämä hilse voi olla näkyvissä vaatteet, tyynyliinat, tai löytyy päänahassa.
 • Ärtyneisyys: Mielialan vaihtelut, erityisesti kielteisiä, ovat yksi tapa kehon osoittaa ongelmia, kuten loistulehdusten, kuten täitä.

On mahdollista, että yksittäiset ihmiset ovat täit ja niillä ei näkyviä oireita enintään kolmen kuukauden tartuntoja kasvaa ja kypsyy. Ymmärtäminen erilaisia ​​oireita, voi kuitenkin auttaa tekemään havaitsemiseksi täitä helpompaa, jotta ne voidaan käsitellä nopeammin.

Hoitoon päätäistä

On monia tapoja käsitellä täit, ja jotkut ovat tehokkaampia kuin toiset riippuen vakavuudesta tartuntoja ja yksilön kehon kemia ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. Suositut hoidot ovat:

 Puhdista kaikki tyynyt.
 • Lääkeshampoot: Basic täit shampoo on saatavilla tiskin useimmista apteekit, kun taas vahvempi shampoot ovat käytettävissä lääkemääräystä Lastenlääkärit ja ihotautilääkärit.
 • Nit Combs: sakko silmä kammat, saatavilla muovista tai metallista, voidaan käyttää poistamaan täitä munia. Yksi kampaus ei poista kaikkia täit, ja toistuva combings pitäisi tehdä päivittäin vähintään 10 päivää takaa täydellisen hävittämisen loisia.
 • Hiusten Tarvikkeet Puhdistus: Voit estää toistuvia tartuntoja, kaikki mahdolliset lähteet täitä saastumisen olisi puhdistettava. Tämä sisältää hatut, tyynyliinat, vuodevaatteet, kammat, harjat, ja kaikki hiukset rusetteja tai muita hiukset tarvikkeet, joita on käytetty viime aikoina.
 • Luontaistuotteet: Jotkut yksilöt raportoivat menestystä käyttämällä enemmän luonnollisia hoitoja, kuten teepuuöljy, oliiviöljyä shampoot, tai majoneesi hoitoon täit. Vaikka ei ole tieteellisiä tutkimuksia tehokkuuden määrittämiseksi tällaisten tekniikoiden, ne voivat olla sopivia vaihtoehtoja joillekin yksilöille.

Täit ehkäisy

Paras tapa torjua täit on estää tartuntoja syntymisen. Täit leviävät vain olemalla suoraan yhteydessä - he eivät voi "hypätä" yhdeltä henkilöltä toiselle - ja niin kaikki yhteydet mahdollisesti saastuneet lähteet olisi poistettava. Lapset pitäisi opettaa koskaan jakaa hatut, harjat, tai hiukset pyyhkeitä kenenkään kanssa, ja jakaa hiukset kumartaa tai leikkeet olisi myös lannistunut. Vaikka täit ei seurausta huono henkilökohtainen hygienia, säännöllinen hiusten pesu voi auttaa minimoimaan kaikki tartunnat. Jos täit puhkeaminen on raportoitu koulun tai päiväkodin laitos, vanhempien tulisi välittömästi tarkastaa lastensa oireita täit ja ryhtyä asianmukaisiin toimiin estää täitä.

Täit voi olla ärsyttävää ja kiusallista, mutta tunnustamalla oireita näiden loisten on mahdollista niiden vaikutusten minimoimiseksi ja nauttia täit vapaa hiukset.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha