Obstruktiivinen uniapnea

Niilo Kettunen Elokuu 8, 2016 Terveys 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Obstruktiivinen uniapnea

Uniapnean hengittää joka käynnistää ja sammuttaa unen aikana johtuvat toistuvista hengitysteiden sulkemiseen. Mutta mikä sen aiheuttaa ja mitä hoitoja on saatavilla?

Onko kumppanisi hengitys äkillisesti lopettaa, käynnistä keskellä yötä? Voi olla, että uniapnean on syyllinen.

OSA hengittää joka käynnistää ja sammuttaa nukkuessa koska toistuva hengitysteiden sulkemisia. Unen aikana, kurkun lihakset voivat rentoutua liikaa. Jos kurkun lihakset menettävät sävy, osat hengitysteiden, kuten uvula ja kielen, voi flop taaksepäin, estää ilmaa keuhkoihin.

Kuorsaa OSA?

Kuorsaus tapahtuu, kun osat hengitysteiden värisemään henkilönä hengittää. Vaikka useimmat ihmiset OSA kuorsata, etteivät kaikki ihmiset, jotka kuorsaus ovat tukossa hengitysteihin tai uniapnea.

OSA-, uni on yleisesti keskeytynyt kuorsaus, uniapnea, ja huohottaen tai hätkähdytti heräämisiä. Henkilö usein herää vain tarpeeksi takaisin hengitysteiden lihaskuntoa mutta ei ymmärrä, he olivat lakkasi hengittämästä.

Onko OSA mahdollisesti hengenvaarallinen?

Ihmiset, joilla OSA puuttuu uneen, vaikuttaa niiden kyky keskittyä, työn, seurustella, liikunta, tai turvallisesti kuljettaa ajoneuvoja.

Sydän voi yrittää kompensoida alhainen happipitoisuus aikoina apnea pelaajan nopeasti. Tämä korostaa sydän ja voi johtaa sydämen vaurioita. OSA on yhdistetty sydänkohtaus, aivohalvaus, kohonnut verenpaine, ja emotionaalisia ongelmia.

Mikä aiheuttaa OSA?

Tärkein syy on painonnousu; rasva talletukset voidaan kaventaa hengitysteiden tai kadota sävy kurkun lihaksia. Ikääntyminen voi myös tekijä osaksi menetys sävy. Tulehdus ja kaventuminen hengitysteiden voi johtua tupakointi, sekä alkoholin tai rauhoittavien lääkkeiden voi aiheuttaa hengitysteiden lihakset rentoutumaan. Geneettinen perintö voi myös olla tekijä, mutta tämä ei ole osoitettu.

Suuret risat tai kitarisojen voi aiheuttaa OSA lapsille; hoitamattomana tämä voi johtaa ongelmiin, kuten hyperaktiivisuus ja käyttäytymisen häiriöt.

Laihtuminen tai nukkumassa puoli voi olla kaikki, mitä tarvitaan joidenkin OSA sairastuneille, mutta arvioinnin nukkua lab voi olla tarpeen, jos tämä ei ole tehokasta.

Tunnustaa uniapnean

Yhteisiä piirteitä OSA

 • Hengitys joka käynnistää ja sammuttaa unen aikana
 • Kuorsaus tai haukkomaan
 • Keskeytetty uni
 • Päiväväsymystä
 • Huono keskittymiskyky
 • Ärtyneisyys tai masentunut

Hoitovaihtoehdot

 • Laihduttaa
 • Lopeta tupakoiminen
 • Sleep puolella
 • Vältä alkoholia ja rauhoittavat lääkkeet yöllä
 • Katso terveys harjoittaja hoitaa syitä kaventunut hengitysteiden, mukaan lukien nenän tukkoisuus, suuret risat, tai kitarisojen
 • Kysy terveys harjoittaja noin käyttämällä jatkuva positiivinen hengitysteiden paine laite, joka tarjoaa ilmanpaine maskin varovasti työntää pehmeä, levyke osat kurkun auki
  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha