Nämä 3 maat ovat suuremmassa vaarassa Nisäkkäät kuin muut

Eriika Koivu Elokuu 8, 2016 Miscellany 1 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
mielenkiintoinen Kiitoksia jakamisesta. Kiitos ty huomattava Kiitos jakamisesta

Jos pitäisi arvata, mitkä maat menettävät eniten uhanalaisten nisäkkäiden sukupuuttoon, mikä sinä valitsisit? Oikeastaan, sinun ei tarvitse arvailla. On uusi kartta, joka näyttää, selvin sanoin, missä päin maailmaa menetämme eläimiä nopein.

Kolme parasta "voittajia" tästä valitettavasta kilpailu ovat Indonesia (184), Madagaskar, Meksiko, Intia seuraavat perässä 94.

Alla oleva kartta on peräisin keräämät tiedot Eco Asiantuntijat, käyttäen kerättyjen tietojen Maailmanpankilta. Numerot kevät koruttomasti eloon, kun esitetään kuva:

Miksi nämä erityisesti maissa menettävät niin monet nisäkkäät niin nopeasti? Se on yhdistelmä tekijöitä. Jokainen paikka on erityisen suuri biologinen monimuotoisuus. On valtava määrä eläimiä, jotka elävät näillä alueilla maailmassa. Esimerkiksi Indonesiassa, on maa, jolla on eniten nisäkäslajeista on 670. Brasilia on toiseksi 648. Kiinan seuraa 551, ja Meksikossa on 523.

Huomaa, trendi? Paljon eläimiä, mutta kaikkien näiden maiden, paljon eläinten tappiot samoin. Tämä uskomaton rikkaus nisäkäs elämä ei pärjää kyltymätön tappokoneita tunnetaan metsäkadon, elinympäristöjen tuhoutuminen ja ihmisen puuttumista. Monet lajit, joilla ei ole paikka asua, yksinkertaisesti kuolevat pois.

Joissakin tapauksissa tällaiset lajit olemassa missään muualla maailmassa. Kahdeksan 101 uhanalaisten nisäkkäiden Meksikossa, esimerkiksi, on sukupuuttoon, jos he häviävät kyseisestä maasta. Sama pätee 111 nisäkkäiden Madagaskar.

Indonesia on rikas rainforested alue - kolmanneksi suurin maailmassa - joissa on enemmän biologista monimuotoisuutta kuin missään muualla. Rainforest Action Network toteaa, että vaikka sen maa-alue käsittää vain 1 prosenttia maapallon pinnasta, Indonesia asuu 12 prosenttia kaikista nisäkkäiden, 10 prosenttia kaikista kasvilajeista ja 17 prosenttia kaikista lintulajeja. Niistä uhkia näiden eläinten selviytyminen on sellu- ja paperiteollisuus, joka ajaa laaja sademetsän menetys.

Madagaskar, noin kokoa Texas, on maailman viidenneksi suurin saari. Sen lakkiaiset ovat suurin yksittäinen uhanalainen selkärankaisilla eläimillä maan päällä. 103 lisko laji, huikea 91 prosenttia pidetään uhattuna, mukaan Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto.

Meksikossa, maatalouskäytännöt suoraan uhkaa lähes puolet sen 101 uhanalaisten lajien, mukaan IUCN. Puunkorjuu on lähes yhtä huono, seuraa inhimillistä kehitystä.

"Tämä uusi tieto on todella huolestuttava ja ehdottaa meidän täytyy tehdä jotain pikaisesti, jos aiomme estää sukupuuttoon näiden lajien" Jon Whiting Eco Asiantuntijat sanoivat.

"Masentavin elementti on, että jokainen näistä uhat ovat suoraa seurausta ihmisen toiminnasta ja meidän vaikutus luontoon," Whiting lisäsi. "Monet kauneimmista lajien vain hiljaa liukumassa pois, joten se on erittäin tärkeää lisätä tietoisuutta ja painetta kansakunnat olla vastuussa."

Kyllä, tämä kriisi on ihmisen aiheuttama. Tietenkin se on - ja maailman hallitusten on toimittava nopeasti, jos se on pysäyttää.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (4)
Toukokuu 26, 2017 | 23:26:17 | myöhemmin 9 kuukautta
Siiri Sihvola
  Like 4   Dislike 1

Kuinka surullista on etsiä monimuotoisuuden ja löytää yhtään. Tämä on uusi paha ... tappaa, tappaa, tappaa. :-(

Toukokuu 27, 2017 | 06:03:44 | myöhemmin 9 kuukautta
Mimmi Jussila
  Like 1   Dislike 2

Erittäin surullista. Metsäkato on paha. Ikävä se jatkaa kasvuaan.

Toukokuu 27, 2017 | 11:05:29 | myöhemmin 9 kuukautta
Sakarias Aro
  Like 1   Dislike 2

Merci Susan et tous vos commentaires. Bonne journée

Toukokuu 27, 2017 | 16:55:20 | myöhemmin 9 kuukautta
Konsta Ahmaoja
  Like 0   Dislike 2

Mikä perintö ihmiset ovat jättäen jälkeensä jos me emme lopeta pyyhkiä pois muiden eläinlajien! Mikä rikos on, että meillä on niin kielteinen vaikutus selviytymisen näitä uskomattomia eläimiä, koska meidän mässäily tuotteita, jotka voimme varmasti vähentää ja useimmissa tapauksissa mennä ilman! Meidän on lopetettava tämä hirvittävän metsäkadosta ja sen sijaan käyttää tuotteita, jotka eivät edellytä tällaista tuhoamista niin monia eläimiä koteihin. Ja voimme varmasti muuttaa meidän maatalouskäytäntöjä, ja meidän ruokavalion jos se tarkoittaa säästää enemmän lajeja ja planeettamme liian! Nyt on aika toimia. Jos emme ota radikaaleja toimenpiteitä nyt, menetämme niin monet näistä kauniita lajien, jotka pelaavat niin tärkeä rooli meidän ekosysteemeissä. Ja me lopulta olemaan häviäjiä liian!

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha