Näkymätön Monsters: vihollisten ominaisuudet eivät Näytä meille paljon

Eriika Koivu Heinäkuu 26, 2016 Miscellany 17 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Gareth Edwards uudelleenkäynnistyksen Godzilla, ensimmäinen hyvä merkintä viisikymmentä-vuotias franchising vuodesta 1984 n Godzilla, palaa hirviö sen kauhun juuret. Varoitustarinan kerralla hautovan kanssa arvoituksellinen tietoisuuden ja häpeämättömästi mehevä, Ishiro Hondan Godzilla kuvattu hirviö synnyttämä ydinvoiman tyhmyyttä, tuotteen Amerikan "voitto" Poiketen ydin- tuhoa.

Samannimisen hirviö on kuuluisa nousee hämärästä vesi ja raivaus tuhoa Japaniin ja myöhemmin yhä typerä sarja vastustajan hirviöitä, mutta uraauurtava inkarnaatio, ja kantaisä kaikkien Kaiju, ei oikeastaan ​​näy näytöllä yllättävän pitkä aika. Näemme suotautuu vettä, ja alukset kuluttaman liekit, ja kuulemme salaperäinen katoaminen merimiehet, mutta emme tiedä, mitä tarkalleen aiheuttaa tuhoa. Ei aluksi.

Kypsä poliittinen painoarvo ja suuripiirteinen epäsopua kanssa länteen, elokuva peliin moderni huolia Japanin noin 1954 uuden elokuvan, riisuttu poliittisen vakaumuksen mutta jacked-up intensiteetillä, on toinen jännittävä trilleri, pitää meidät pimeässä, koska se tekee sen hahmot, peittänyt hirviö Smokey kierteisiä kaupungin tuleen ja salaliittomaiseksi peittely. Ei niin vainoharhaisia ​​tai rakkuloita kuin alkuperäinen, Edwards elokuva kuitenkin valjastaa samalla esteettinen filosofiaa kuin Honda ja jotka seurasivat hänen vanavedessä: vähemmän näemme, lisää mielikuvitustamme hahmottaa.

Godzilla ei selvinnyt Amerikkaan yhtenä kappaleena, kuitenkin. Suurlähetystö Kuvat hakata sen lisäksi, flensing sen ydin- viittauksia ja silmukoinnin laukausta Raymond Burr. Ironista kyllä, aika atomi hirviöitä oli siirtymässä sen alkion vaiheeseen Amerikassa täsmälleen samaan aikaan, kun pieni elokuva kutsui heidät! oltiin valloilleen American elokuvissakävijät.

Ensimmäinen "Big Bug" elokuvan, Them! kuvaa kaupunki New Mexico, joka kohtaa näkymätön uhka he eivät voi selittää. Nuori tyttö löytyy vaeltaa aavikon pyörryksissä; kun hän on lähestymistapa poliisin, hän väkivaltaisesti kirkunaa, "Them! Heille! "" Heitä ", johon hän viitaten paljastuu, kaksikymmentä minuuttia myöhemmin, on siirtomaa muurahaisia ​​koko koulukuljetuksia, tulos ydinkokeiden kymmenen vuotta aikaisemmin. Kuten Godzilla, Them! antaa meille aika päästää mielikuvitustamme valloilleen: Mikä voi tehdä tätä? Mahdollinen vastaus - dinosaurus-lisko-hirviö juttu tai siirtomaa jättiläinen muurahaisia ​​- todennäköisesti ole jotain pitää.

Thing toisesta maailmasta ja se! Terror From Beyond Space sekä otti samanlaista lähestymistapaa, näyttää meille vähän hirviö. Howard Hawks 'Thing oli avoin kylmän sodan teema maastojuoksu sen vein kuten hitaasti toimiva myrkkyä, ja John Carpenterin remake Thing, kun taas paljon graafisia ja väkivaltainen, on läpitunkemat saman vainoharhaisuus yksitoikkoisuus ja vihollisia piileskelee keskuudessamme. Carpenter ei nimenomaisesti osoittaa meille loistaudit "ulkomaalainen", vaan näyttää meille, mitä ulkomaalainen tekee sen isännät.

Thing ja It! olivat B-elokuva tiloihin B + teloitukset, mutta Steven Spielbergin läpimurto elokuva, Tappajahai, otti b-elokuva käsite ja puhalsi se ylös jotain ennennäkemätöntä. Spielberg, ihmelapsi, oli LUMOSIVAT tuottajat hänen jännittynyt, kireällä debyytti Duel perustuu käsikirjoitus Richard Mattheson; he ojensi hänelle vallitsee siitä Peter Benchley sopeutumista, ja asiat heti alkoi mennä pieleen. Mekaaninen hai Bruce, ei toiminut, joten Spielberg oli pakko löytää keinoja piilottaa hain. Joka kerta hain hyökkäyksiä, näemme hieman enemmän.

Ensinnäkin se on vain unenomainen, rauhallinen laukaus vettä; sitten selkä hieno; sitten kaukainen sotkeutumalla vaatimusten verkkoon evien ja pienen pojan keltainen lautta; sitten Hanko hain koko kehon purjelento vain veden alla. Kun me lopulta nähdä iso kaveri tämä mahtava kohtaus, meillä on ollut yli tunnin jännitystä rakennus, ja Spielberg taukoja että jännitystä läheinen kohtaaminen.

Ridley Scottin ja myöhään HR Giger kanavoidaan B-elokuva käsite It! Terror From Beyond Space niiden monumentaalinen Alien vuonna 1979, mutta muotoillun kalvon sama taiteellinen tarkkuus kuin Spielberg teki Jaws. Kuten se! ja Leuat, olento on verhottu varjoihin, enemmän vihjaus aluksi, Kirottu levottomat unet. Piirros vaanii kauhu John Carpenterin Halloween, Scott ja yhteistyötä. luonut yhteisen, yksikkö, roisto, joka viettää enemmän aikaa piilossa ja odottaa kuin aktiivisesti. Liukas, secodont hirviö on vain kuulu ohikiitävä osittainen välähdyksiä, ja kun me näemme sen, se on kuin olisi puukotti sydämessä.

Ehkä lähinnä sukua Edwards Godzilla on Cloverfield, elokuva, joka käytetään arvoituksellinen mainoskampanjan rakentaa ennakointia ja jännitystä kanssa taitava ohjaus. Perävaunu oli valloilleen äkillisesti ja varoittamatta, ei toisin hirviö; puuttuu otsikko ja tarjoaa nopean kurkistaa Vapaudenpatsaan pää törmää kaupungin kaduilla, perävaunu meni virus- ja tuli sensaatio. Se oli, ja voi silti olla, kärki osoittaa ja kertoa mahdollisimman vähän mahdollisimman tehokkaasti.

Se käyttää materiaalia elokuvan alussa, joten käytännössä mitään meni pilalle, kun elokuva vihdoin tuli noin. Oliko se uusi Godzilla? Spin-off Lost? Lovecraft sopeutumista? Elokuva, ampui elokuva Verite-tyyli, osoittaa myös meille vähän hirviö, vaikka sen tuhoutumista jää kokonaisuudessaan.

Sekä Cloverfield ja Godzilla hyödyntää jälkeistä 9/11 pelkoja, joka epämiellyttävän muistuttavat Kylmän sodan pelot: näkymätön vihollinen, hyökkää ennalta ilmoittamatta. Tuhoaminen on vähemmän henkilökohtainen ja enemmän panoraama kuitenkin mikä tekee näkymätön osa vieläkin järkyttävää. Miten jotain et näe käänny Manhattan kivimurskaksi? Kuten pelottava iltasatu, salatusta Monster luo läpinäkymätön kuvia sielusi silmin, että et voi unsee. Se, s Boogeyman, odottaa unissasi. Se mikä tekee siitä niin tehokkaan.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha