Miten syödä eettisesti

Seidi Äijälä Tammikuu 28, 2017 Ravitsemus 53 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Miten syödä eettisesti

Useammat kuluttajat kuin koskaan vaativat eettisiä elintarvikkeita ja se ei ole harvinaista nähdä ihmisiä konsultointi sovelluksia ja sivustoja tietoja heidän ostamansa tuotteet.
"Jos tarkastellaan markkinoinnin tutkimusta, on selvää, että ihmiset haluavat inhimillinen tuotteita, kuten vapaa-alue ja ruoholla syötettyä", sanoo Rachel Ankeny, eettinen elintarvikkeiden kulutuksesta tutkija University of Adelaide. "Se on osittain johtuu kokkiohjelmia ja kaltaisensa Biggest Loser. Ihmiset ovat tietoisia mitä he syövät."
Viljelijät ja supermarketit ovat piittaamatta viestin. "Jälleenmyyjät kuten Woolworths ja Coles ovat kehittyneet linjat, etenkin eläinten hyvinvointia toimialallaan vastauksena kuluttajien kysyntään", Ankeny sanoo.
Mutta tehdä ruokavalintoja, jotta tiedot arvosi ei ole aina helppoa. Tässä miten navigoida miinakenttä ja syödä eettisesti.

Oltava ympäristöystävällisiä

Ruoan kanssa muodostavat 28 prosenttia meidän ekologinen jalanjälki on ratkaisevan tärkeää, katsomme, mitä syömme, jos haluamme vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. On neljä keskeistä tapoja vähentää ruokaa jalanjälki:

  • Valitse paikallisia tuotteita. "Jos ruoka matkustanut pitkän matkan, se luultavasti on jäähdytetty ja käytetty paljon polttoainetta", sanoo Charlie Davie Environment Victoria. Kokeile ostoksia toreilla tai vieraile löytää viljelijöille lähellä sinua.
  • Leikata jalostettuja elintarvikkeita. "Paljon tuotteita, kuten aamiaismurojen ja virvoitusjuomat pakataan intensiivinen tavalla, joka käyttää ylimääräisiä resursseja tuottaa" Davie sanoo. "Toisessa päässä, me hävitä pakkausmateriaalit - kaikki joka lisää ympäristövaikutuksia ruokaa."
  • Syö vähemmän lihaa. Ei ainoastaan ​​lihaa kestää tuhansia litroja vettä tuottaa, mutta YK: n tutkimuksessa todettiin, karjanhoito aiheuttaa 18 prosenttia kasvihuonekaasupäästöjä. Monet australialaiset syödä reilusti suositellun ruokavalion suuntaviivoista lihaa, ravitsemusterapeutin Nicole vanhempi sanoo, ja supistamalla ei pitäisi vaikuttaa terveyteesi. Hän ehdottaa kiinni 450 grammaa vähärasvaista punaista lihaa viikossa.
  • Valitse kestävän mereneläviä. Kolme neljäsosaa maailman valtameret liikakalastuksen, joten lataa kestävän Seafood Guide app Australian Marine Conservation Society for luettelo kestävän kalojen vaihtoehtoja.

Mitä voit tehdä tänään:

  • Swap hiutale varten kappaletta Australian lohta.
  • Swap naudanlihan kenguru pihvejä.

Kunnioittaa ihmisoikeuksia

Australia on tiukka työpaikan lakeja, mutta valitettavasti samaa ei voida sanoa monista muista maista. Daniel Mackey Reilun kaupan Australia sanoo monia suosittuja tuotteita, kuten kahvia, teetä ja suklaata, tulee kehittyvistä maista, joissa työntekijöitä ei kohdella oikeudenmukaisesti. Jos mahdollista, hän ehdottaa ostavat tuotteet joissa Reilun kaupan logo.
"Nämä tuotteet ovat kaupankäynnin kohteena oikeudenmukaisin ehdoin ja viljelijöiden näiden tuotteiden saada oikeudenmukainen hinta", hän sanoo.
Itse asiassa vuonna 2011, arviolta 1,2 miljoonaa viljelijää ja työntekijää hyötyi Reilun kaupan ohjelmasta.
Reilun kaupan merkinnät Australiassa rajoittuu kourallinen tuotteita, mutta voit käyttää Shop Eettinen app selvittää ympäristö- ja humanitaarista kirjaa yritykset, joiden tuote ostaa. "Näyttää yrityksille, niiden erilaisia ​​tuotteita ja niiden ympäristö- ja ihmisoikeuksia vaikutuksia ympäri maailmaa," Mackey sanoo.
Mitä voit tehdä tänään:

  • Vaihtaa säännöllisesti suklaata Reilun kaupan suklaa.
  • Vaihtaa vihreää teetä Reilun kaupan vihreää teetä.

Lopeta eläinrääkkäystä

Onko se sikojen lukittu pieni karsinoissa tai kanoja istuu märkä pentue ja saada rintojen rakkuloita, on olemassa lukemattomia eläinten hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä lihan ja munien.
Victorian maanviljelijä Fiona Chambers, joka tuottaa vapaan kanan sianlihaa ja lammasta, on kauhistunut, joita noudattaen tiettyjä eläimiä on kasvatettu ja teurastettu.
"Se on turhaa - se ei tarvitse olla tuollainen", hän sanoo. Chambers ehdottaa ostavat lihaa toreilla, jotta voit selvittää, miten eläin nostettiin. "Se antaa kuluttajalle mahdollisuuden keskustella suoraan henkilö, joka on kasvanut, että tuote niin he saavat tarinan suoraan hevosen suusta", hän sanoo.
Valitsemalla elintarvikkeita merkitty RSPCA n "Paw hyväksymismerkinnän" supermarketista on yksi helpoimmista tavoista varmistaa olet ostamassa lihan ja munien tiloilta, jotka priorisoida eläinten hyvinvointia.
"RSPCA toimii tuottajille, jotka vapaaehtoisesti haluavat tavata korkeammat vaatimukset kuin laki vaatii", sanoo Hope Bertram päässä RSPCA Australia.
Chambers sanoo valita luomu liha on toinen tapa varmistaa elintarvikkeiden nostettiin inhimillisissä olosuhteissa.
"Se on tae siitä, että nämä eläimet ovat ilmaisia ​​alue koko elämänsä", hän sanoo. "Certified luomuviljelijät auditoidaan vuosittain varmistaa asiaa prosessit ovat paikallaan."
On myös tärkeää ottaa nämä filosofiat pois kotoa ja osaksi ravintolamaailma.
"Kysy ravinnon lähteitä ja kannustaa paikallisen kahvila palvella korkeamman hyvinvoinnin ruokaa, koska se on suuri vaikutus hyvinvointiin kotieläinten" Bertram kertoo.
Mitä voit tehdä tänään:

  • Etsi vapaa-alue sertifiointi ostaessaan sianlihaa.
  • Swap häkki munia vapaiden kanojen lajike.

Go liha-vapaa päivä

Meatless maanantai hanke kehottaa ihmisiä yksi päivä ilman lihaa viikossa parantaa ympäristöä ja terveyttä. Ravitsemusterapeutin Nicole Senior ehdottaa kokeilemaan kasvi proteiineja, kuten palkokasveja.
Tutustu viisi apps auttaa sinua tekemään eettisiä ostaa supermarketista.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha