Miten muuttaminen työmatkan voi parantaa terveyttä ja onnea

Arho Kekkonen Elokuu 7, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Haluavat tehdä työsi päivä imee vain hieman vähemmän? Avain voi olla säätämistä tavalla voit itse saada teidän asemapaikkaan - ainakin, se johtopäätös äskettäin artikkelin Vox. Mukaan pala, kuljetusmuoto ihmiset töihin ja töistä todella pelaa suuri osa ihmisten yleistä onnellisuutta ja terveyttä.

Jokainen, joka on ollut viettää lukemattomia tunteja liikenteessä voi löytää että kovin yllättävää.

Artikkelissa pistettä kaksi tutkimusta, yksi Kanadan edelleen selvittävät CityLab, ja toinen Britanniasta että todettiin, että ihmiset, jotka tekevät työmatkan julkisilla liikenne, kävely tai pyöräily on huomattavasti alhaisempi lihavuus. Pohjimmiltaan, kaksi tutkimusta päätyä siihen, että ihmiset, jotka viettävät commutes henkilökohtaisessa ajoneuvoissa, taistelut liikenne ja menojen huomattavia summia polttoaineen ja vakuutuskulut, lopulta saada lyhyestä päästä kiinni kannalta sekä yleistä terveyttä, kuten sekä miten he tuntevat.

Helvetti, olemme kaikki tehneet sen toimimaan jossain vaiheessa tai toisella valmis booli reikä seinään, ei me?

Tärkeintä ottaa huomioon näistä kahdesta tutkimuksesta on, että niitä ei tehty Yhdysvalloissa, joka ei muuttaa asioita hieman. Kanadan tutkimuksessa tutkijat Haastatelluista ihmiset työmatkoja ja college sijaitsee kaupungissa Montreal, mittaamalla niiden tyytyväisyys tasolla valitsemansa kulkuvälineen. Brittiläinen tutkimus, toisaalta, kaivettu koskevat tiedot työmatkoja menetelmiä ja verrattiin että kehon Meikkinuket etsiä malleja. Olivat molemmat näistä tutkimuksista tehty Yhdysvalloissa, tiedot olisi todennäköisesti tulla takaisin eri, ja se olisi todella riippuu todella paljon siitä, mitä kaupungit tutkijat suorittivat kokeita.

Esimerkiksi asukkaat työmatkat rönsyilevän Keskilännen kaupunki kuin Chicago olisi todennäköisesti erilaiset työmatkat kuvioita kuin väestön vaikkapa New York tai San Francisco, jotka molemmat ovat pienempiä ja keskitetty.

Ne erot erityisiä kaupunkikeskus, erityisesti Yhdysvalloissa, todella johtaa meidät luultavasti tärkein yksityiskohtaisesti, että voidaan ottaa nämä tutkimukset: Monet ihmiset eivät ole paljon huojuvat heidän työmatka valintoja. Kun puhutaan Amerikassa erityisesti, kukin kaupunki esittelee omat haasteet, jossa villisti eri ilmasto, topografinen, ja poliittiset linjaukset kaikki pelaa osa kuljetuskysymyksiä.

Esimerkiksi, enemmän konservatiivinen kaupunki ei ehkä halukas äänestämään menojen lisäämistä joukkoliikenteessä tai rakentaminen pyöräteitä suurilla kaupunkiseuduilla valtimoissa. Joissakin kaupungeissa on juurtunut polkupyörät kokonaissuunnitteluun kaupunkisuunnittelua, ja aktiivisesti yrittää saada ihmiset matkustaa kautta polkupyörän. Ajatuksena on, että enemmän autoja he voivat saada pois tieltä, enemmän ruuhkia ja saastumista vähenee.

Mutta auto kulttuuri on valtava Amerikassa, ja on vaikea saada ihmisiä luopumaan mukavuutta heidän henkilökohtaista ajoneuvoa. Se on täysin ymmärrettävää, vaikka se ei voi olla kestävää pitkällä aikavälillä.

Räikeä ongelma on, että monet ihmiset, taas, ei oikeastaan ​​ole vaihtoehtoa. Jos asut kaupungin huono julkisia kulkuneuvoja, bussilla tai junalla yksinkertaisesti ehkä ole vaihtoehto. Myös monet ihmiset elävät yleensä lähiöissä, päässä kaupungin ydin. Tämä saattaa olla liian pitkä matka kävellä tai pyöräillä, ja lattea julkisen liikenteen vaihtoehtoja, että useimmat Yhdysvaltain kaupungeissa on, omistaa ja käyttää henkilökohtaista ajoneuvoa on oikeastaan ​​ainoa vaihtoehto.

Tämä voi olla yksi tekijä, joka lisää turhautumista työmatkaliikenteen, vaikka: puute valinta. Kaupunkimme on suunniteltu kulki autolla. Näin ei tapahtunut sattumalta, sillä vuosikymmeniä sitten siellä oli paljon oman edun mukaista varmistaa amerikkalaiset ostaa autoja ja polttoaineen käyttää niitä. Mutta ajan edetessä, investointeja infrastruktuuriin käsittelemään yhä enemmän työmatkalaiset ja ajoneuvojen ei ole tullut noin.

Jos nämä tutkimukset ovat mitään viitteitä, on paljon voitettavaa ditching auton ja sen sijaan bussilla tai hoofing sen toimimaan. Kaiken olisimme todennäköisesti nähdä lasku stressi, säästää paljon rahaa, ja yleensä paremmin. Mutta on olemassa joitakin suuria esteitä tiellä, ja nykytila ​​American ajattelutavan kohti kuljetus ja henkilöautoista, älä odota monet ihmiset toimimaan todisteiden esittämisen.

Lisää Business lunttilappu:

  • 10 eniten korruptoituneista maista maailmassa
  • Francis Vaikutus: Miten Paavi tuli kirkon läpimenoaika toimitusjohtaja
  • 10 valtiot eniten riippuvaisia ​​liittohallituksen
  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha