Milloin ja miten soittaa Boss ulos Mistake

Ville Linna Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Me kaikki teemme virheitä työpaikalla - jopa pomoja. Se voi olla hyvin pelottava kertoa pomo kun huomaat he tekivät virheen, ja sinun ehdottomasti ei pitäisi aina tehdä niin. On kuitenkin tietyissä olosuhteissa, kun se on tarpeen kertoa määräillä virhe. Todella hyvä pomo voi hyväksyä kritiikkiä, jos se annetaan rakentavasti; hyvä pomo on lähestyttävä ja ei ole asenne erehtymättömyydestä.

Vaikka sinun täytyy aina olla kunnioittava pomollesi, joskus pitää tärkeä virhe, että olet huomannut itse voivat olla haitallisia hankkeeseen. Silti ajatus korjata pomo - tai jopa jakaa virhe, että tiedät pomo harvoin tehdä, vaan on tuonut hänen huomiota - voi olla pelottava. Tässä muutamia tapoja määrittää, kun pitäisi soittaa pomo ulos virhe ja miten tehdä niin.

Sinun täytyy olla varovainen, kun päättää, mitkä virheitä sinun pitäisi kertoa määräillä. Jos pomo usein tekee virheitä, mutta ne ovat kaikki pieniä ja merkityksettömiä, voit antaa heidän mennä. Jos olet jatkuvasti soittaa pomo ulos pieniä virheitä, jotka todella eivät vaikuta mitään, sinun tulee asettamalla itsesi kuin whiner ja micromanager.

On kuitenkin olemassa joitakin alueita, jotka ovat hieman vähemmän leikkaus ja kuiva. Jos pomo usein lähettää sähköposteja koko osasto, tai luo hanke-esityksiä, joita tarkastella monet ihmiset, saatat pystyä varovasti ehdottaa, että pomo antaa muutamia muokkaat työtä, ennen kuin se sammuu. Et halua nolata teidän pomo, mutta et lopulta tekevät hänelle palveluksen, jos pelastaa heidät edelleen nolo edessä iso ryhmä. Vaikka monet pomot on ihmisiä, jotka kirjoittaa ylös tärkeitä asiakirjoja heille, sinun erityisesti ehkä puhua pomollesi jos he kirjoittivat jotain, joka aiotaan julkaista tai jakaa asiakkaille. Sinun täytyy käyttää oman harkintansa mukaan päättää, milloin ongelma todella on puututtava, jos se on pieni.
Jos pomo tekee suuren virheen tärkeä hanke, että on tilaisuus, kun luultavasti tarvitse kertoa määräillä virhe. Jos esimerkiksi pomosi virheellisesti tärkeä hahmo, joka voi vaikuttaa talousarvioon tai muuten sekaisin jotain, joka on suuri merkitys oman osaston tai koko yrityksen, sinun pitäisi ehdottomasti sanoa jotain.

On joitakin ongelmia, olet parempi jakaa henkilöresurssit, tai pomosi "pomo. Jos pomosi "virheitä on enemmän tekemistä perimmäinen ongelma kuten laiskuus, saatat haluta puhua jonkun toisen sijasta pomosi. Jos pomo ei tee hänen työtä, on todennäköistä, että heidän pomo huomaa, ja se yleensä ei ole asianmukaista voit sanoa jotain. Mahdolliset syrjintää tai häirintää on hieman hankalampaa. Voisit sanoa jotain pomollesi jos uskot, että ne ovat vastaanottavainen huolenne, mutta olet todennäköisesti paremmassa asemassa puhuu henkilöresursseja.

On tärkeää muistaa, että aina et soita pomo ulos virhe kohtaat mahdollisia vaikutuksia. Vaikka et aina voi välttää näitä vaikutuksia, voit tehdä kokouksen pomollesi tehokkaampi olemalla tahdikas kun esität kysymyksiä.

Aloita ajoita yksityinen kokous niin, että et ole yksinkertaisesti springing valitus teidän pomo. Varmista myös, että pomo todella teki virheen; on todisteita kanssasi. Kun tapaatte pomollesi, välttää osoitetaan syyttää, jos mahdollista. Voit huomauttaa epäjohdonmukaisuus raportin mainitsematta kenen syy se on.
Jos sinulla on syyllisiä, vielä yrittää olla kunnioittava oman lähestymistavan. Määrittää, jos ajankohta on sopiva. Jos sinulla on ongelma, joka pitää korjata välittömästi, sinulla ei ehkä ole paljon valintoja, kun ottaa asia esille. Mutta jos puhut pomosi noin isompi tai jatkuva ongelma, yritän tehdä sen, kun pomo ei ole hukkua muita asioita tai hankkeita. Voit jopa kysyä pomo, jos hän on mukava teidän kanssanne kerroit heidän tietää virhe, että olet löytänyt.

Varmista, että et ole koskaan leuhka, syyttävä, tai vihainen; odota kunnes olet rauhallinen puhua asiasta. Se voi myös auttaa kohteliaisuus teidän pomo ennen mainita asiasta. Esimerkiksi, kehua pomo siitä, joku, joka on helposti lähestyttävä, niin miksi olet tuomassa asian esille. Useimmat ihmiset eivät halua kuulla, että he tekivät virheen, mutta jos olet varovainen siitä, miten lähestyä pomo ja miten sana huolenne, hyvä pomo on vastaanottavainen ideasi, ja mahdollisesti jopa arvostan teitä tulossa niitä yksityisesti.

Joitakin virheitä ei pitäisi käsitellä, koska ne eivät ole väliä, tai he eivät ole väliä tarpeeksi riskiä suututtanut tai noloa pomosi. Kuitenkin, jos pomo "virhe voi uhata suuri projekti tai jopa oman uran, sinun täytyy lähestyä pomo keskustelemaan asiasta. Jos luulet, että virhe on osa johdonmukaista ongelma, saatat täytyy puhua jonkun toisen siitä - joko pomosi "pomo tai henkilöstöosasto.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha