Mikä on johtava kuolinsyy amerikkalaiset

Ari Elomaa Elokuu 7, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
By Mirha HectorReviewed Terri kämmenlyönti RN

Tietäen mitä on johtava kuolinsyy amerikkalaiset voi estää tuhansia kuolemia sydänsairauksiin vuosittain. Mukaan Centers for Disease Control and Prevention, sydänsairauksia tappaa yli 600000 miesten ja naisten vuosittain. Sydänsairaus ei ole ainoa edellytys, mutta termi, jota käytetään kuvaamaan erilaisia ​​sydänsairauksia.

Miksi Sydäntaudit Fatal?

Yksinkertaisesti sanottuna, sydänsairaus tappaa häiritsemällä toiminnot sydämen. Sydän pumppaa verta ja happea kaikki kehon alueille, ja ihminen ei selviä ilman syke yli muutaman minuutin. Jokaisella sydänsairauksien vaikuttaa sydämen eri tavoin, mutta kaikki tyypit vaikuttavat sydämen kykyä liikkua verta kaikkialle elimistöön.

Sepelvaltimotauti

Sepelvaltimotauti esiintyy rasva plakin kertyminen kapenee ja kovettuu verisuonten toimittaa sydän. Plakin kertyminen voi tulla niin vakavia, että veren virtausta sydämeen on lähes tai täysin tukossa, aiheuttaen sydäninfarktin. Kappaletta plakki voi tulla menettää, aiheuttaa aivohalvauksia ja veritulppia.

Sydänkohtaus

Sydänkohtaus tapahtuu, kun sydämen kudosten kuolla vuoksi estetty tai vähennettävä veren virtausta, ja vahinkoa sydän aikana sydänkohtaus voi olla pysyvä, vaikka henkilö selviää todellinen hyökkäys. Jos verenvirtaus ei nopeasti palautettu, sydän pysähtyy ja henkilö kuolee.

Koska lähes puolet sydänkohtaus kuolemista tapahtuu ennen ensiapupalveluihin saapua, saada nopeaa lääkinnällistä hoitoa on kriittinen elossa sydänkohtaus. Yleisin oire sydänkohtaus on tuskaa. Sydänkohtaus kipu ja epämukavuus ei aina rinnassa; se voi myös olla leuassa, niska, selkä, kädet, tai olkapäähän. Muita oireita ovat huimausta tai pyörrytystä tunne ja hengenahdistus. Jokainen, joka ajattelee, että hän voi olla sydänkohtaus pitäisi soittaa 9-1-1 välittömästi.

Rytmihäiriöt

Rytmihäiriö on termi syke, josta tulee epäsäännöllinen tai lyö nopeammin tai hitaammin kuin on normaalia. Tämä tapahtuu, kun sähköisiä impulsseja sydämeen häiriintyy, ja se aiheuttaa vahinkoa sydämeen. Yksi rytmihäiriö, kammiovärinä, on aina kuolemaan minuuttia, jos sydän ei järkyttynyt takaisin normaaliksi defibrillaattori. Eteisvärinä on toinen rytmihäiriöitä, ja tapahtuu, kun ylempi sydämen kammiot voittaa nopeasti ja epäsäännöllisesti. Tämä aiheuttaa veren yhdistää ja hyytymän alakammioissa sydämen ja esittää lisää aivohalvauksen riskiä.

Synnynnäinen sydänvika

Synnynnäinen sydänsairaus on epämuodostuma sydämen rakenteet ilmenee raskauden tai synnytyksen. Yleisin suurten epämuodostuman, synnynnäinen sydänvika liittyy reikiä seiniin sydämen, epämuodostunut venttiilit, tai puute koko kammion sydämen. Synnynnäinen sydänsairaus voidaan joskus parantaa sydämen leikkauksen tai hoidettu lääkkeillä syntymän jälkeen.

Sydämen vajaatoiminta

Kyvyttömyys sydän pumppaa riittävä määrä verta kehon läpi kutsutaan sydämen vajaatoiminta. Ainoa tehokas lääke sydämen vajaatoiminta on sydämensiirto, vaikka tila voi joskus ohjata elinikäisen lääkkeitä. Sydämen vajaatoiminta johtuu siitä korkea verenpaine, sepelvaltimotauti, tai valvomattoman diabetes.

Suurimmat sydämen vajaatoiminnan oireita ovat alaselässä, jalka, ja nilkat, ja yleinen heikkouden tunne ja väsymys. Varhainen hoito parantaa eloonjäämisajasta sydämen vajaatoimintaa sairastavilla potilailla, joten nähdä lääkäri heti on tärkeää sydämen vajaatoiminnan oireet alkavat.

Voiko Sydäntaudit voidaan ehkäistä?

Joissakin tapauksissa, sydänsairaus voidaan ehkäistä tai vähentää tietämättä ja ohjaamalla riskitekijöitä. Tupakoinnin ja juo suuria määriä alkoholia lisää mahdollisuuksia kehittää sydänsairauksien, samoin kuin liikunnan puute ja lihavuus. Ruokavalio vähän tyydyttyneitä rasvoja ja kolesterolia on paras estää sydänsairauksia. Vaikka perinnöllinen alttius ei voida estää, terveiden elämäntapojen voi vähentää mahdollisuuksia kehittää sydänsairauksien tai ainakin lievittää sen oireita.

Mikä on johtava kuolinsyy amerikkalaiset?

Sydänsairaus on ollut alkuun kuolinsyy amerikkalaiset monta vuotta, tappaen yli puoli miljoonaa amerikkalaista vuosittain. Yhä liikunnan Amerikkalainen elämäntapa on vain lisännyt amerikkalaiset kärsivät sydänsairaus, ja numerot kasvavat vuosittain. Vaikka sydänsairaus on usein kohtalokas, vähentää valvottavissa riskitekijöistä estää joidenkin ennenaikaisia ​​kuolemia. Ymmärtää, mitä on johtava kuolinsyy amerikkalaiset ja mitä estää ja vähentää se voi pelastaa ihmishenkiä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha