Mikä Koulut opettaa Amerikan intiaanit

Maaret Jääskeläinen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 7
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Brutto unjustice! Kiitos tästä veri mielenkiintoinen artikkeli On surullista sanoa, se on sama Kanadassa

On se aika vuodesta, jolloin koulut opettavat suosikki tarina Amerikan intiaanit: tarina ensimmäinen kiitospäivä. Tehdä useimmat opiskelijat tiedä mitään Amerikan intiaanit, vaikka? Ei oikeastaan, se kääntyy pois. Uusi tutkimus tutkii opetussuunnitelmia ja oppikirjoja julkisten koulujen ympäri maata toteaa, että syntyperäinen väestö ovat kaikki vaan kuulu yhteiskuntaoppi luokat, erityisesti nykyaikainen yhteydessä.

Allekirjoita vetoomus kehottaa kouluja ja Yhdysvaltain ulkoministeri Education varmistaa, että nykyajan Amerikan intiaanit tullut merkittävämpi osa opetussuunnitelmaa.

Kuten Intian Maa raportteja, Sarah Shear, dosentti Penn State University, on tehnyt laajan tutkimuksen täysin ymmärtämään, minkälaisia ​​asioita opiskelijat oppivat Amerikan intiaanit. Vaikka tietoa Amerikan intiaanien puuttuu koko, ei ole juuri mitään viittauksia alkuperäiskansojen jälkeen 19. vuosisadalla. Vain 13% kaikista koulutuksen mainitsee ovat jälkikäteen 1900.

Tässä mielessä, ei ole ihme, että jotkut opiskelijat näyttävät ajattelevan, että Amerikan intiaanit ei enää ole. Anecdotally, Shear törmäsin opiskelijat, jotka uskoivat, että Amerikan intiaanit oli kuollut kokonaan.

Kun useimmat oppikirjat yksinkertaisesti lopettaa löytymistä Amerikan intiaanit noin vaihteessa 20-luvulla, se on helppoa kuin kotoperäisten opiskelijat unohtaa ne jopa "asiaankuuluvat" nyky-yhteiskunnassa. Yhdysvaltain hallitus on edelleen yrittää selvittää kohtuullinen suhteita American Indian heimojen, mutta et tiedä, että vuodesta oppikirja. "Mitään sopimuksia, maaoikeuksia, vesioikeuksien. Mitään siitä, että heimot taistelevat edelleen tunnustettava ja määrittää suvereniteetin ", sanoi Shear.

Vaikka nykypäivään Intian kysymykset ovat olematon oppikirjoja, vaikka historia, joka sisältyy opetussuunnitelma on melko vähäinen, vedoten pääasiassa yleistyksiin. Puhuttaessa Amerikan intiaanit, vain puolet Yhdysvaltojen osavaltioissa koskaan vaivaudu viitata tiettyyn heimon tai henkilön nimen.

Yllättävää, hyvin vähän tietoa Amerikan intiaanien saatavilla kouluissa on kirjoittanut Amerikan intiaanit itse. Shear mainitsee Nebraska kuin pahimmat valtiolle käsittely kysymyksiä alkuperäisasukkaat. Hän löysi valtion oppikirjat kuvata Amerikan intiaanit kuin "laiska, humalassa, tai rikollinen." Kääntöpuoli, vain yksi valtio, Washington, on valmis merkitä valkoinen siirtokuntalaisten kohtelu Amerikan intiaanien kuin "kansanmurha."

Ehkä kaikkein häiritsevä kuinka monta oppikirjoja merkitse sitä, että huono kohtelu Amerikan intiaanien on puhtaasti kohtalo. "He opettavat, että tämä on mitä piti tapahtua, jotta Yhdysvalloissa tulla Yhdysvaltoihin", sanoi Shear. "Konflikti oli käsiteltävä, jotta ilmeinen kohtalo. Suhde Indians oli keino saavuttaa päämäärä. "

White Amerikka on paitsi kirjoitettu uudelleen historiaa niille kotoperäinen mantereella, se on myös käytännössä poistaa niitä esillä. Amerikan intiaanit ovat kriittinen osa historiaamme ja meidän nykypäivään yhteiskunnassa. Tehdään parhaamme korjata väärin alkaen allekirjoittamalla tämän vetoomuksen, "Make Contemporary American Indian kysymykset Osa Social Studies luokkiin."

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (7)
Toukokuu 17, 2017 | 22:19:51 | myöhemmin 9 kuukautta
Harri Hirvisaari
  Like 5   Dislike 2

Kun menin kouluun opimme mitään Amerikan intiaanit. Kaikki tieto olisin olisi elokuvista josta en usko on tarkka huomioon niiden historiaa.

Toukokuu 18, 2017 | 07:04:08 | myöhemmin 9 kuukautta
Anja Hämeen-Anttila
  Like 1   Dislike 1

Kun nopea vilkaisu joitakin huomautuksia, olin hämmästynyt monia, jotka jakoivat tunteitani tästä. Kuten Paul C Lontoossa on 81 nyt, olin iso poika Greenock Skotlanti sotavuosina ja oli koukussa Länsi elokuvat eivät ole kypsyneet kovin paljon. No otan sulattamaan jokainen kommentti, joka on tehty siksi tunnen itseni niin onnellinen on monia sukuni luo vilkas ihmisiä. Olen nyt sitä mieltä, että tämä ulottuu monia, joilla ei ole keinoja tehdä huomautuksia.

Toukokuu 18, 2017 | 14:34:20 | myöhemmin 9 kuukautta
Janina Pulkkinen
  Like 2   Dislike 0

paljon valheita ja puolitotuuksia historiankirjoissa ..

Toukokuu 18, 2017 | 22:47:17 | myöhemmin 9 kuukautta
Tuire Hakanpää
  Like 5   Dislike 1

Ja, tietenkin, tuhoaminen natiivin yhteiskunnissa ei ollut tarpeen muodostumista Yhdysvalloissa. Varhainen uudisasukkaat vain ei pitänyt heimojen ihmisiä järkevä henkilöiden itsensä kaltaisia, joiden tavaroita ja palveluja voitaisiin ostaa, jos hinta oli oikeassa. Jos he olivat tulleet sisään ja sanoi: "Jos annat meille rakentaa talon täällä ja laiduntavat karjaa teidän maa voi olla kaksi lehmää kuukaudessa", useimmat heimot olisi mielellään istua alas ja tinkiä, ja jos he osaisimme tarjotaan hyvin palkattuja työpaikkoja sijasta vihamielisyyden monien kotoperäisten nuoret olisi mielellään työskennellä Pony Express tai rautatien, mutta sen sijaan he vain näkivät kantaväestön eräänlaisena hankalaa luontoa.

Toukokuu 19, 2017 | 05:28:34 | myöhemmin 9 kuukautta
Kirsi-Marja Aalto
  Like 2   Dislike 2

Yksi niistä asioista, jotka useimmat ihmiset näyttävät unohtaa intiaanien on, että ne ovat niin laaja-alaisia ​​ja vaihteli ryhmä Indo-eurooppalaiset tai afrikkalaiset, joka käsittää monia kansoja ja kieli-ryhmille, jotka ovat niin erilaisia ​​toisistaan ​​kuin lappalainen poro Herder on peräisin Kreikan kirjanpitäjä. He ovat tuotettu yhteiskunnissa joiden hirvittävä julmuus rivaled natsit tai inkvisitio ja muut kuin viaton ja hyväntahtoinen kuin ihmiskunta voi saada; heimojen jotka arvokasta ja suojattujen maa ja heimojen jotka pitivät näkyvään jätettä sakramentti; autoritaarinen ekspansiivinen valtiot ja peaceable viljelijöille; liikuteltavien Wanderers tuskin kori ja lantio-kankaalla soittaa oman, ja valtava kaupungit, jotka rivaled mitään Euroopassa tuolloin koon ja kauneus. Kuka muistaa, nyt, valtava kaupungit punontateokset taloja ja kanavat, jotka aiemmin Kaliforniassa, tai laaja verkosto vähän kaupan kaupunkeja, jotka käytetään linja pankit Amazon, vahingossa tuhonnut Euroopan tautien muutaman vuoden ensimmäisen yhteyttä?

Toukokuu 20, 2017 | 13:38:54 | myöhemmin 9 kuukautta
Aappo Mäkilä
  Like 3   Dislike 0

No siellä saattaa olla joitakin eroja Kanadassa, ainakin University of British Columbia osastojen antropologian, sosiologian, koulutus, taide ja muut ohjelmat. NITEP, Native Intian Teacher Education Program on loistava opettaja koulutusohjelman Native opiskelijoille. Opetussuunnitelma on taidetta-pohjainen, joissa monet First Nations lähestymistapoja oppimiseen, kautta perinteisen taiteen, tarinankerronta, yhteistoiminnallinen oppiminen, runoutta, tanssia ja laulu. First Nations opin, vieressä First Nations kirjasto, on fantastinen rakennus käytetään monia tärkeitä juhlia ja seremonioita. Ohjaajien ohjelmassa ovat erinomaisia. Opetin ennen Service peruskoulun opettajien taidekasvatuksen osastolla. Opiskelijat vietiin Museum of Anthropology oppia First Nations taiteen ja kulttuurin, musiikin, ja historia. Joten on enemmän osallisuutta ja kunnioittavaa lähestymistapaa koulutuksessa ohjelmointi nyt kuin oli jopa 10 vuotta sitten. se ei ole täydellinen, ja se riippuu mikä koulu opiskelijat osallistuvat. Mutta on toivoa, kuten First Nations opiskelijat ovat siirtymässä ohjelmia UBC, vuonna undergrad ja jatko-ohjelmia sekä oikeuden.

Toukokuu 20, 2017 | 21:42:29 | myöhemmin 9 kuukautta
Tekla Junnila
  Like 5   Dislike 0

Hyvin surullinen - hate sanoa se, mutta se on sama täällä Australiassa !!

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha