Maailmanlaajuisesti Aware Lapset

Elvi Jääskeläinen Tammikuu 27, 2017 Perhe 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Maailmanlaajuisesti Aware Lapset

Pelottava maailma, miten me opetamme lapsiamme olemaan maailmanlaajuisesti tajuissaan? Ohjatusti, he voivat tulla tietää, myötätuntoinen maailmankansalaisia.

Kuten maailman kutistuu ja uutisia tulee helpommin, meidän lapset ovat mahdollisuudet oppia-ja johtaa muutokseen. Voimme auttaa heitä ymmärtämään ympäristö-, sosiaali- ja ihmisoikeuskysymykset ympäri maailmaa, ja tunnistaa tehtävänsä jakaa ratkaisuja.

Onko maailmanlaajuinen tietoisuus lapset todella väliä?

Se, jos haluamme lastemme periä maan niillä voi olla jonkin verran valvoa, jolloin positiivisesti jossa he näkevät ongelmia.

Plus se on hyvä lapsemme hoitoon. "Se luo parempaa yhteiskuntaa, joka on enemmän kunnioittaa ihmisten oikeuksia, ja enemmän myötätuntoinen", sanoo Paula Gallo, vanhempi koulutuspäällikkö UNICEFin kanssa Kanadan Global Luokkahuone ohjelma. "Mutta on myös monia tapoja sen henkilökohtaisesti hyödyllistä. Se saa sinut tuntemaan paremmin; se parantaa aivojen kapasiteettia. "

Asiantuntijat sanovat, että lapset, jotka osallistua niiden paikallisten ja maailmanlaajuisten yhteisöillä on suurempi itsetunto, parantaa sosiaalista ja psyykkistä kehitystään, ja tehdä terveellisempiä elämäntapavalintoja. He myös todennäköisemmin tulla kytkettyyn kansalaisia ​​aikuisina.

Tässä miten voimme liittää lapsemme ympäröivästä maailmasta.

Laita se tutkalla

Raising monipuolinen lapset pitäisi ei pysähdy vuokraamalla math tutor, sourcing ulos piano oppitunteja, ja hän allekirjoittaa ne ylös jalkapallon. Mutta valitettavasti emme voi tarkalleen katsoa puhelinluettelosta luokat myötätuntoa ja anteliaisuutta. "Yhteiskuntamme ei ole rakennettu luoda tuollaiset mahdollisuuksia perheille", sanoo Craig Kielburger, co-perustaja kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö Vapauta Lapset ja sosiaalinen yritys Me to Me. "Vanhemmat ja perheet ovat tietoisesti luoda niitä, ja olla harkittuja siitä, koska ne ovat akateemikkoja tai urheilua tai musiikkia."

Ottaa "talkable" hetkiä

Kun aihe kuten ilmaston lämpeneminen tai lasten hyväksikäyttö tulee esille tilanteessa-televisiosta kaupallinen varastoon merkki tai tuote etiketti-tartuttava tilaisuuteen keskustella siitä. Miksi täti Grace kuin reilun kaupan lahja? Miten kierrätys hyötyä? Selitykset ei tarvitse olla monimutkaista tai pitkä.

Älä hiljaa

Kun et käsittelee näitä kysymyksiä he keksivät, olet silti antaa lapsellesi viestin, Gallo toteaa: "Jos kävelet kadulla ja nähdä kodittomia ihmisiä, ja et koskaan sano mitään niistä, olet sanomalla olet epämiellyttävä puhuvat siitä, tai että se ei häiritse sinua. "

Toronto äiti Theresa Lemieux haluaa hän oli käsitellyt maailman asioita enemmän päineen kun hänen lapset, 12-vuotias Kate ja 14-vuotias Benjamin, olivat nuorempia. "Ben on altis ahdistusta, joten olen huolissani siitä", hän sanoo. "Mutta nyt luulen että on hermostunut Nellie itse tiedoksi enemmän ahdistusta hänelle. Antaen hänen käsitellä sitä ja esittää kysymyksiä olisi innoittanut luottamusta häneen. "

Olla roolimalli

"Sinun ostoksia päätökset ovat suuria", sanoo Judy Arnall, sertifioitu perhe kouluttaja ja puhuja Calgary. "Raha on voimakas vaikutus." Kerro lapsille, miksi olet valinnut luomuhedelmiä. Lapsesi ovat myös katsomassa sinua säästämään vettä tai luovuttaa mysliä bar kodittomia teini. Vain varoa! Arnall poika, nyt 21, tarkistaa onko hänen kahvi on Reilun kaupan ennen hän laittaa potin. "Kun muovata arvoja, he alkavat nalkuttava voit muuttaa tapoja!"

Tee hyvä perhe

Kun Kielburger oli kasvamassa, hänen äiti ja isä suorittaa samanlaisia ​​kansalaistoiminnan tullien että useimmat muut vanhemmat ei-lahjoittaa käytettyjä vaatteita, antaa rahaa tarvitseville ryhmille-mutta ero oli, että he vetivät pojat osallistujina. Yhdessä he valitsevat joka hyväntekeväisyysjärjestöille tukea. "Tai olimme läpi komerot päästä eroon mitä emme tarvitse, mutta sen sijaan heittää sen lahjoitus bin, meidän vanhemmat haluaisi meidän kuljettaa sen suojaan tai tehtävän, jossa olisimme itse nähdä ihmiset . "

Etsi epävirallinen mahdollisuuksia

Usein muodollinen vapaaehtoistyön alaikärajavaatimuksia, joten lapsesi ei saada. Muodostavat sen järjestämällä vapaaehtoinen keikat itse. Lapsesi voi auttaa vanhuksia naapuri Rake lehtiä tai tulla kaveri uusi oppilas. Inspiraatiota lapsesi. "Kysy heiltä, ​​mitä he haluaisivat tehdä. Huomaa mitä heidän intohimot ovat ", sanoo Arnall. "Kun he ovat nuoria, heillä ei ole paljon resursseja. Ottaa aikuisen ottaa aikaa auttaa heitä todella antaa heille tehdä ero. "

Ajattele kuin rahaa ja aikaa

"Paljon kertaa, kun vanhemmat ajattelevat maailmankansalaisia, he ajattelevat perinteisten hyväntekeväisyyteen" Kielburger sanoo. "He ajattelevat, antaa rahaa tai antaa aikaa. Meillä on hyvin rajallinen määrä molempia. "Lapset voivat lisätä tietoisuutta luokkahuoneen hankkeisiin tai auttaa ympäristöä pyörällä kouluun. Tämä ei tarkoita, varainkeruu on täysin pois pöydältä-lapsesi saattaa saada potkaista ulos toimivien limonadi seistä tai kerätä penniä, ja nämä ovat asioita, jopa lapset voivat tehdä.

Lomauttaa syyllisyys

Miksi meidän pitäisi antaa takaisin, koska me tuntuu pahalta? Meidän pitäisi tehdä se, koska se on hauskaa ja saa meidät tuntemaan suurta! Jotkut Kielburger tarttuvat kampanjat ovat "pelottaa" nälkä keräämällä ruokaa lahjoituksia Halloween-iltana ja käyttämällä syntymäpäiväjuhlat kunniaksi lapsille ilman syntymätodistusta. "En ole fani ajatus, että hyväntekeväisyys on ohjaavat syyllisyys ja olla varsin masentava. Ymmärrän, miksi vanhemmat kamppailevat tämän tyyppinen lähestymistapa, erityisesti nuoremmille lapsille, "Kielburger sanoo.

Älä unohda, lapset ovat todennäköisemmin jäädä sitoutuneita syy, joka tuo heille iloa. Anna heille on blast leipoa myyntiin tai autonpesu.

Empower ne

"Jos lapseni sanovat," Se on ympäri maailmaa ja ei ole mitään en voi tehdä asialle, "he disempowered", sanoo Lemieux. Hän auttaa lapsia paikantaa toimia he voivat: "Jos se on noin Kanadan politiikasta, esimerkiksi, miten Ben tuntee valta on," voin oppia tästä ja yksi päivä voin äänestää. '"Kun lapset uskovat on mahdollista muuttaa maailma, he varttuvat toiveikas-ja valmis roll hihansa. "Uskon, että useimmat vanhemmat haluavat, että heidän lapset", Lemieux lisää. "Maksaa laskujaan, ja tehdä muutamia mukavia asioita muita ihmisiä matkalla."

Vinkkejä vaikeita keskusteluja

Köyhyys. Tauti. Sorto. Maanjäristykset. Nämä eivät ole helppoja jopa aikuiset toteuttaa, niin miten voimme selittää vaikea uutisaiheet meidän lapsiamme? Tässä muutamia vinkkejä.

  • Se voi olla jopa voit nostaa aihe. On luonnollista haluta suojata lapsia huonoja uutisia. Mutta älä oleta he eivät ole kuulleet mitään vain koska he eivät ole maininnut sitä. Kuten vanhempi, voit vaikuttaa siihen, miten ne käsittelevät sitä.
  • Älä oleta he masentunut tai traumoja. Making aihe osa jokapäiväistä keskustelua auttaa normalisoimaan sitä. Ole myötätuntoinen ja tuomitsevaa.
  • Säädä mitä sanot iän. Nuoremmat lapset täytyy tietää ne ovat turvassa. Selittää yksinkertaisesti kielellä miksi tsunamin tapahtuu ja mitä varotoimia otamme joten se ei tapahdu meille. Iän 13 tai niin, lapset voivat arvostaa sävyjä harmaa-voit keskustella, esimerkiksi seuraukset boikottiin hyväksi työntekijä.
  • Ota mallia lapsesi. "Jos lapsi ei ole valmis puhumaan siitä, he kertoa, ja voit perääntyä", sanoo Unicefin Paula Gallo. "Mutta ainakin olet antamalla heille olet saatavilla puhua."
  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha