Loppu 4% sääntö?

Taru Aarnio Heinäkuu 26, 2016 Miscellany 46 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

On nyrkkisääntö, joka on melko hyvin tiedossa eläkkeelle suunnittelijat: 4% sääntö. Siinä todetaan, että jos viettää 4% oman pääoman ensimmäinen vuosi eläkkeelle, voit mennä menoja niin paljon - ja jopa säätää sen inflaatio - ja sinun ei loppuvat rahat ennen kuolemaasi. Tämä sääntö alkaa näyttää sellainen epävarma.

Sääntö juuret vanhempi 5% sääntö, joka on pitkään käytetty yliopiston kyvyt ja voittoa säätiöt. Jos sinulla on hyvin hajautettua portfolio, voit viettää 5% käyttäjistä pääomasta vuosittain ja kohtuudella odottaa sijoitustuotot kasvavat pääomaa ajan.

Sääntö toimii ei-voittoa ja sellaisenaan, koska ne voivat reagoida markkinoiden laskusuhdanteisiin leikkaamalla menoja: tehdä vähemmän avustuksia, peruuttamalla hankkeet jne Jos markkinoille menee alas 40%, he voivat leikata menoja 40%. Useimmat kotitaloudet eivät ole joustavuutta tehdä sitä - se ei ole käytännöllistä leikata asumiseen, ruokakauppa, tai sairausvakuutuksen kulut 40% vain siksi markkinalla laski viime vuonna. Näin ollen 4% sääntö, joka tarjoaa löysää. Koska olet viettää pääoman alas hitaammin, sinulla on aikaa odottaa markkinoiden toipua taantumasta.

Tarkasteltaessa viimeisen

Sääntö on vain havainto: Yli viimeisten sadan vuoden olisit voinut seurannut 4%: n sääntö alkaen tahansa vuonna ja et olisi loppuvat rahat. Se on ollut totta, koska paluu pääoman on ollut melko korkea, ja koska laskusuhdanteet ovat olleet melko lyhyitä.

1990-luvulle saakka voit saada irti 4% pelkästään osingoista varastoja - kaikki arvonnousu oli vain bonusta. Samalla, obligaatioiden palasivat yli 4% samoin. Itse asiassa, voit ansaita enemmän kuin 4% enemmän käteistä sekä 1970-luvun lopulta asti vain viimeisten 10 vuoden aikana.

Lopputulos oli, että se oli triviaalisti helppo koota salkun, joka oli keskimääräinen tuotto oli selvästi yli 4%. Sinun piti olla varovainen ottamaan inflaatio, mutta melko paljon mitään salkun että hallussa sekoitus osakkeet, obligaatiot, ja käteistä aikoi palata tarpeeksi yli 4% että seuraava 4% sääntö toimi hienosti.

Tämänhetkistä

Valitettavasti viimeaikaiset tuotto on ollut alhaisempi:

 • Osinkotuotto varastot on ollut selvästi alle 4% viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Varastossa sijoittajat nähnyt joitakin arvonnousu vuonna 1990, mutta siellä on ollut mitään arvostusta jälkeen. Itse asiassa, sinun osakesalkun on luultavasti alas viime vuosikymmenen aikana, vaikka sijoitetaan uudelleen osingot.
    
 • Tuotto joukkovelkakirjalainojen pysyi hieman paremmin, mutta on ollut alle 4% suurimman osan kolmen viime vuoden aikana, ja alle 5% suurimman osan viime 10 vuotta.
    
 • Tuotto käteisellä laski alle 4% vuonna 2001. Se talteen lyhyesti vuonna 2006, mutta laski jyrkästi vuonna 2007 ja edelleen lähellä nollaa.

Katse tulevaisuuteen

4%: n sääntö toimii vain, jos kaksi asiaa ovat totta:

 • Jaksot alhaiset tuotot ovat riittävän lyhyitä, että eläkeläiset säilyttää merkittäviä pääomakustannuksia, vaikka menot jatkuu perustuu vanhaan, korkeampi salkun arvon.
    
 • Palaa muun ajan ovat tarpeeksi korkeat palauttaa salkun.
 • Koska nykyinen aika alhainen tuotto on jo pitkä historiallisesti, ja ei ole vielä merkkiäkään tuotto nousee ollenkaan saati merkki, joka palauttaa nousee tarpeeksi kuromiseksi vuosikymmenen taulu-to-alas markkinoilla-asiat Don 't näyttää hyvältä 4% sääntö menee eteenpäin.

  Mitä voit tehdä?

  Jos elät pois pääomaa, et voi riippua mitään nyrkkisääntö. Sinun täytyy kiinnittää huomiota siihen, mitä todella tapahtuu. Jos pääoma ei kasva, sinun täytyy pidä kuluja. Ja jos pääoman kutistuu aikana vuoden, sitten sinun täytyy aloittaa leikkaa kuluja.

   

  Onneksi Wise Leipä on täynnä vinkkejä leikkaamalla kuluja ja ansaita lisätuloja.

  4%: n sääntö on edelleen käyttökelpoinen työkaluna. Se tarkoittaa, että jostain varojen tason toivoa säilyttää eläkkeelle, tarvitaan noin 25 kertaa niin paljon pääomaa. Mutta avain sana on "noin." Se ei ole koskaan ollut turvallista katsokaa salkun tasolla ensimmäisenä päivänä eläkkeelle, asettaa 4% voitto, ja jatka sitten mitä markkinoilla teki.

  Back in päivinä kun vain rikkaille ollut pääoma puhua, kukaan ei ajatellut 4% sääntö. Sääntö niinä päivinä-viimeiset satoja vuosia-oli, että sinä vain viettänyt tuloja. Kaikki tiesivät, että menojen alas pääoma-jopa hieman pääomaa tarkoitti sitä, että olisit lopulta mennä rikki. 4% sääntö toimii vain eläkkeelle, jos otat kantaan, jonka se on okei mennä rikki, kunhan se ei tapahdu ennen olet kuollut. Sekin alkaa näyttää hieman optimistinen.

  Jos olet rakentaa eläkkeelle salkku, voit silti käyttää on 4% sääntö tehdä arvioida ennakolta sen tavoitekoko. Mutta eivät pääty tähän:

  • Kun luot eläkkeelle salkun, investoida tuloja. Olet paljon turvallisempi menot tuloja kuin vietät pääomaa, vaikka vietät sitä hitaasti.
     
  • Kiinnitä huomiota siihen, mitä tuotto todella on, ja älä odota kokonaistuotto olevan paljon suurempi kuin teidän tuotto. Jos todellinen investointeja vain saadaan 2% tai 3%, älä odota jotkut markkinat taika tuottaa kannattavuus ovat suuremmat kuin.

  Jos haluat lisätietoja, kirja vähemmän työtä, elää enemmän, että olen tarkistetaan Wise Leipä, on huolellisesti valmisteltuja ulos analyysi 4% sääntö. Olen myös puhua säännön yhteydessä mietitään, miten paljon voit viettää eläkkeellä minun postitse Kuinka paljon tarvitsen eläkkeelle? Kuinka paljon voin viettää?

  4% sääntö ei koskaan maaginen kilpi. Se oli vain havainto, että tietty voitto malli on työskennellyt yli historiallinen, jonka aikana tuotto pääoman oli suhteellisen korkea. Ei ole luonnon laki, joka sanoo, että paluu pääoma on yli 4%, joten ei ole mitään takeita, että se toimii myös tulevaisuudessa.

    Like 0   Dislike 0
  Kommentit (0)
  Ei kommentteja

  Lisääkommentti

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Merkkiä jäljellä: 3000
  captcha