Lisää You Love Kvinoa, sitä enemmän voit Hurt bolivialaisten

Arho Kekkonen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
◕╰დ╮ Kiitos aikaa ja lähettämistä! ╭დ╯◕ ◕╰დ╮ Kiitos aikaa ja lähettämistä! ╭დ╯◕ Kiitos Kiitos... Kiitos tiedoista. Ostan vähemmän quinoa nykyään tämän takia.

Toimittajan huomautus: Tämä viesti on sivusto suosikki. Se oli alun perin julkaistiin 18. tammikuuta 2013. Enjoy!

Kvinoa, kun tuttu vain kova vegaaneille, on tullut niin suosittu, että YK teki 2013 vuosi Kvinoa.

Äännettyinä innokas-wa, quinoan on muinainen alkuperä, Andien vuoristossa Etelä-Amerikassa, jossa se oli yksi kolmesta peruselintarvikkeiden Inca sivilisaation, sekä maissi ja perunoita. Inkat kutsui sitä "äiti viljaa," ja tänään quinoa siemeniä pidetään super-ruokaa, arvostettu sen korkea proteiinipitoisuus, kuitua, välttämättömiä aminohappoja ja yleinen suuri ravintoarvo.

Voit syödä sitä lisuke tai pääruoka lounasta tai illallista, on se aamiaiseksi sijasta kaurapuuroa, leipoa evästeet, tai jopa käyttää sitä juomia. Se on kevyt, maukas, ja helposti sulavaa ja maistuu hyvältä!

Kaikista näistä syistä, myynti quinoa ovat räjähtäneet, ja tämä kysynnän kasvu merkitsee sitä, että perushinta tämä siemen on kolminkertaistunut vuodesta 2006, kun taas enemmän epätavallinen musta, punainen ja "kuninkaallinen" tyypit tulevat vielä enemmän kustannuksia.

Mutta on pimeä puoli tässä suosio. Alkaen Guardian:

On epämiellyttävä totuus kohdata niille meistä pussi quinoa ruokakaappi. Ruokahalu maissa kuten meidän tämän viljan on nostanut hintoja siinä määrin, että köyhät Perussa ja Boliviassa, joille se oli kerran ravitseva peruselintarvike, ei ole enää varaa syödä sitä. Tuodut roskaruoka on halvempaa. Lima, quinoa nyt maksaa enemmän kuin kana. Kaupunkien ulkopuolella, ja ruokkivat ulkomailla kysyntää, paine on kääntää maa, joka kerran tuotti salkun eri viljelykasvien osaksi quinoa monokulttuuri.

Ajatus siitä, että se on halvempaa ostaa tuotuja roskaruuan Boliviassa ja Perussa kuin ostaa kiloa terve quinoa on pelottava yksi. Yhdysvalloissa, on olemassa lukuisia tutkimuksia siitä, miten syö roskaruokaa edistää meidän huiman lihavuuslukujen. Ja kuten amerikkalainen roskaruoka leviää muihin maihin, McDonalds, Burger King ja Pizza Hut, muun muassa avaamalla franchising Vietnamissa, Kiinassa ja Japanissa, joten lihavuuden alkavat kasvaa sielläkin. El Salvadorissa, että on ollut dramaattinen kasvu rikkinäiset hampaat, tulos tulva Amerikan virvoitusjuomia.

Se on yksi tänään osa tätä tilannetta.

Toinen on ajatus, että kaikki meidän hyvää tarkoittava ravitsevaa ruokailutottumukset, kuluttaen niin paljon quinoa, ajamme ylös köyhyysaste Boliviassa ja Perussa.

Guardian artikkeli jatkaa verrata quinoa muihin tuotujen tuotteiden, kuten parsaa ja soija, ja raportteja, jotka molemmissa tapauksissa, viennin lisäämisen näiden elintarvikkeiden on johtanut ympäristön tuhoamisen ja köyhyyden osassa Etelä-Amerikkaa.

Pitäisikö meidän kaikki leikata kulutusta quinoa vakauttaa markkinat ja varmista, että se on kaikkien saatavilla kohtuulliseen hintaan? Aikooko että ongelman ratkaisemiseksi?

On selvää, se ei ole niin yksinkertaista. Jos me kaikki enää osta quinoa, niin maanviljelijöitä Boliviassa ja Perussa menettävät työpaikkansa, ja niillä ei ole rahaa ostaa mitään quinoa. Parempi ratkaisu on alkaa kasvaa quinoa muualla maailmassa.

Jokainen sato tuli alunperin tiettyyn paikkaan, joten quinoa tuotanto leviää, annetaan kysyntä, sillä on tuotantoa maissi ja peruna, kaksi muuta niitit Inca ruokavaliota.

Mitä mieltä olet?

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (4)
Toukokuu 19, 2017 | 01:18:03 | myöhemmin 9 kuukautta
Tuulia Äijälä
  Like 0   Dislike 0

Kuten joku, joka on asunut Bolvia pitkään, olen iloinen voidessani todeta, että suurin osa tämän artikkelin on väärä ja harhaanjohtava. Ensinnäkin, amerikkalainen pikaruokaa ei leviämässä Boliviaan tai maaseudun Peru nopeasti. McDonalds todella joutui vetämään pois Bolivia muutaman epäonnistuneen vuotta. Kansainvälinen pikaruokaa on liian kallista hyökätä maaseudun Etelä-Amerikassa lähiaikoina. Jopa paikalliset pikaruokaketjut on vaikea kilpaileva ulkopuolella suurimmissa kaupungeissa. Andien myös eivät syö paljon jalostettujen elintarvikkeiden, ja jos he tekivät sen ei ole, koska se on halpaa. Se ei ole kuin Amerikassa, jossa jalostettujen elintarvikkeiden on hallinnut halpaa ruokaa markkinoilla. On peruselintarvikkeita, kuten riisin, linssit, perunaa, ja leipä on runsaasti. Voit ostaa ostoskassi täynnä leipää tai kilo riisiä alle dollarin. Halpa koti-run ruokapaikka palvelevat perus ateriat lihaa, keitto, ja riisi alle 2 $. Voin uskoa, että paljon Andien juo sooda, mutta se ei ole, koska tuotujen pikaruokaa. Halvin virvoitusjuomien on paikallisia tuotemerkkejä kuten Inca Kola, ja useimmat sooda siellä on paikallisesti tuotettu ketjuja kuten Coca Cola. Silloinkin, se tarjoillaan leipää tai riisiä ja kanaa, ei Tombstone pizza, Big Mac, tai kuuma taskuihin. Andien eivät aina syödä terveellistä, mutta useimmat roskaruokaa kuten paistettua kanaa on paikallisesti tuotettua. Kvinoa on todella alkaa tavoittaa enemmän Andien, ei vähemmän, uusien Bolivian hallituksen ravitsemus aloitteita kouluille. Viimeisin, muuntaa eri kenttiä sadon ei ole huono thi

Toukokuu 19, 2017 | 02:02:21 | myöhemmin 9 kuukautta
Topias Kuusi
  Like 3   Dislike 0

En ole fani quinoa, mutta tähän asiaan, haluaisin kuulla kommentteja ihmisiltä Bolivian jotka kärsivät quinoa kaupan. Mielestäni olisi tarkin huomioon tämän tiedon. Mitä kysymys roskaruokaa ovat halvempia, kyllä, että ei on puututtava, jos se tapahtuu siellä. Olen taipuvainen uskomaan sitä, koska se miten asiat ovat olleet jonkin aikaa täällä Yhdysvalloissa, ja se on ehdottomasti yksi tärkeimmistä syistä meillä on niin korkea ylipainoisia / lihavia ihmisiä. Jossa asun, voit ostaa paketti instant voita / juusto / pekonia maku perunamuusia, joka täyttää 2 hengelle kuten $ 1 mutta forsooth jos joskus haluat ostaa laatikko tuoreita hedelmiä, sinun täytyy pulittaa vähintään $ 4 laatikko puoli homehtunut ylikypsiä mansikoita. Jos olet kyllästynyt vedellä, voit ostaa 2 litran myymälä brändi sooda 99 senttiä, mutta se on $ 2.79 terveen V8 hedelmämehua pullo samanlainen määrä. Laatikko vähäkalorista popsicles- noin $ 4; kun taas porealtaat jäätelöä ovat kirjaimellisesti myynnissä ostaa yksi saat yhden ilmaiseksi joka toinen viikko. Se on puutteellinen järjestelmä kun rikkaat ihmiset saavat syödä terveempiä kuin köyhät, mutta se ei aio muutosta niin kauan kuin rahaa on valvoa niin monia asioita.

Toukokuu 19, 2017 | 04:31:36 | myöhemmin 9 kuukautta
Aatto Heikkinen
  Like 2   Dislike 0

Hei Olen Perun ja että artikkeli kierretty totuus, parempia hintoja ei voi tehdä vahinkoa maanviljelijä, vain tehdä enemmän rikkaita meidän maanviljelijöiden. Paras Quinua voi kasvaa luonnonvaraisena täällä mutta joku kasvaa Quinua Maatalouskemikaalien

Toukokuu 19, 2017 | 12:08:50 | myöhemmin 9 kuukautta
Vuokko Koski
  Like 4   Dislike 2

Olen vasta äskettäin löydetty quinoa, mutta rakastan sitä. On oltava tapa tasapainottaa kasvavaa sitä suuremman yleisön, koska se on niin terve ja helpompaa ympäristölle kuin muut proteiinin lähteitä ja pitää hinnan alhaisena ihmisille, jotka ovat riippuvaisia ​​siitä. Se olisi todella hyvä käyttää IMF: n ja muiden kansainvälisten raha- ja rahoitusalan ryhmittymien.

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha