Laajentaminen naisten pääsyä taloudellisiin resursseihin Kirgisiassa

Saku Kauppila Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kiitos Kiitos jakamisesta ty Ihana post - ihania ihmisiä. Kiitos Hyviä uutisia! Kiitos.

Cross lähetetyt UN Women

Sanoin Gulnara Baimambetova, 57-vuotias Kirgisian nainen, joka on viettänyt yli 36 vuotta puolustavat sosiaalisia ja taloudellisia oikeuksia maaseudun naisten kautta Yrittäjänaisten Tuki ry, joka on saaja YK Naisten rahastolle Sukupuolten tasa-arvo.

Olen kotoisin Kirgisia, pieni, vuoristoinen maa, joka sijaitsee Keski-Aasiassa. Itsenäistymisen jälkeen vuonna 1991, Kirgisia julistautui demokraattinen valtio taataan yhtäläiset oikeudet miesten ja naisten, oikeutettujen etujen suojelu jokaisen kansalaisen, ja turvata oikeus yksityistä omaisuutta. Tämä ei kuitenkaan useinkaan ole naisten kotimaassani, jotka kohtaavat monia esteitä saavuttamaan nämä oikeudet.

Naiset muodostavat 52 prosenttia väestöstä, mutta vain 55 prosenttia heistä työskentelee verrattuna 79 prosenttia miespuolisesta väestöstä. Sen lisäksi, että korkeampi työttömyysaste, Kirgisian naiset tekevät keskimääräiset palkat ovat alhaisemmat ja on korkeampi maahanmuuton lopettamista Kirgisialle lähimaissa löytää työtä. Voit lisätä tähän, Kirgisia on toiseksi köyhin kansa Keski-Aasiassa, yli puolet väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella.

Lukuisat tekijät on ollut kielteinen vaikutus aseman parantamiseen Kirgisian naisten, erityisesti epätasa-arvoinen perintö, maa ja tekijänoikeudet, jotka ovat erityisen tärkeitä kuin me vahvasti riippuvaisia ​​maataloudesta. Nämä esteet johtuvat usein ylivoima patriarkaalisen perinteitä ja ideologiat, epätäydellinen lakien ja rajoitettu tietoisuutta naisten oikeuksistaan. Nämä rajoitukset vähentävät naisten sosioekonominen asema, rajoittaa taloudellisia mahdollisuuksia, lisätä riippuvuutta, ja suorittaa niiden kasvava ja monenlaisen väkivallan. Lisäksi rajoitus naisten osallistuminen hallintoon vähentää äänemme ja edistetään julkista, sosiaaliseen ja poliittiseen elämään maan.

Olen omistettu 36 vuotta elämästäni työskennellä sosiaalisista kysymyksistä. Ennen sekaantuu kansalaisjärjestöistä, työskentelin valtion laitokset, mukaan lukien valtion Property Fund, joka on osallistunut valtion omaisuuden yksityistäminen, mukaan lukien maa. Tuona aikana, huomasin, että naiset sekä tytöt ovat laajalti jätetään myönnetty omaisuutta, koska määräävän patriarkaalisen näkemyksiä ja perinteitä ja koska ihmiset eivät ymmärrä, miksi naisten ja tyttöjen täytyi olla yhtä suuri osallistujille. Vasta sitten, että tiesin enemmän oli tehtävä.

Se oli yli 20 vuotta sitten, että samanmielisten ihmiset, loimme yhdistyksen nimeltä yrittäjänaisten kannatusyhdistys ry. Yksi meidän ensisijainen toiminta tuli antaa oikeudellista tukea ja apua ongelmien ratkaisemiseksi naisten ja tyttöjen pääsyä maan ja muiden taloudellisten resurssien.

Siitä lähtien olen työskennellyt ja puolustavat maaseudun naisten taistelussa ratkaista sosiaalisia ja taloudellisia ongelmia kautta WESA. Association, missä minä nyt hallituksen puheenjohtajaksi, on pystynyt esille naisten pääsyä maahan, joka on johtanut parannuksia lainsäädäntöön ja sen edelleen edistää tärkeitä kysymyksiä, jotta voidaan parantaa valtion palvelujen ja institutionaaliset käytännöt. Yli 30000 naisia ​​ja heidän perheensä ovat hyötyneet aloitteita, jotka ovat helpottaneet niiden pääsyä maahan ja muita taloudellisia resursseja.

Kuitenkin, etteivät kaikki asiat nopeasti tai melko ratkaista naisille, jotta muutos, että toivon on nähdä valtion viranomaiset ottavat huomioon erityistarpeet ja vaatimukset naisten kansakunnan kehittämissuunnitelmiin. Hallituksen tulisi ymmärtää tarpeet syrjäytyneiden ryhmien, erityisesti naisten ja tyttöjen, ja vastaa kansainvälisiä ja kansallisia velvoitteita yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet miehille ja naisille. Näin Kirgisia voi vetää itsensä pois köyhyydestä ja valtuuttaa kaikille kansalaisilleen.

Minulle osallistumisesta CSW58 on merkittävä, sillä se rikastuttaa tietoni mitä naiset muissa maissa tekevät parantaa naisten sosioekonominen asema, erityisesti maissa siirtymävaiheessa. Se auttaa myös lisäämään vuoropuhelua kehityspolitiikan osallistumista laajemman yksilöiden ja antaa mahdollisuuden minun mennä kotiin joitakin uusia ajatuksia ja toimia, jotta voimme tehokkaammin edistää laajentaa naisten pääsyä taloudellisten resurssien .

Näkemykset CSW osallistujat nämä blogit ovat oman ja ei välttämättä edusta UN Women.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (4)
Kesäkuu 14, 2017 | 03:59:24 | myöhemmin 10 kuukautta
Ahto Koskenniemi
  Like 0   Dislike 0

Kunnioitus nainen, joka pyrkii auttamaan naisia ​​maansa.

Kesäkuu 14, 2017 | 11:01:51 | myöhemmin 10 kuukautta
Kusti Kuosmanen
  Like 3   Dislike 2

On vain valitettavaa, että tarinat muistuttavat hänen ei anneta tarpeeksi painamalla tekemään enemmän vaikutusta. Kuitenkin, kiitos inspiroiva postitse.

Kesäkuu 14, 2017 | 17:42:31 | myöhemmin 10 kuukautta
Kaisa Tamminen
  Like 0   Dislike 2

Alku kunnioitetaan samalla sukupuolten välillä

Kesäkuu 14, 2017 | 22:12:15 | myöhemmin 10 kuukautta
Lyydia Härkönen
  Like 4   Dislike 1

Naisten aseman tahansa, tekee meistä kaikki vahvempia.

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha