Kyllä, voit välitä liikaa ...

Elvi Jääskeläinen Elokuu 8, 2016 Terveys 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kyllä, voit välitä liikaa ...

Omaishoitaja, mukaan Hoitoalan liitto BC, on jokainen, joka tarjoaa maksuttoman hoidon ja tuen aikuinen ystävä tai perheenjäsen, joka ei ole käytössä, pitkäaikaissairaat, hauras, tai vanhuksia.

Säännöllisesti chauffeuring Äiti lääkärin vastaanotolle tai hoitaa aikuinen tytär vammaiset vie aikaa ja energiaa. Tämän seurauksena omaishoitajat kiinni keski-ns sandwich sukupolven-löytää se haasteellista saada riittävästi unta, liikuntaa, ja ravitsemus. Mutta hyvä terveys on mitä omaishoitajat tarvitsevat eniten.

"Voit tarjota paras hoitoa kuin hoitaja kun olet paras", sanoo tohtori Vicki Rackner, board-sertifioitu kirurgi, joka neuvoo huoltajille. "Get hyvä ravinto, tarpeeksi unta, ja säännöllinen liikunta. Hallitse stressiä ja tehdä vähän jotain jokapäiväistä hoivata sielusi. "

Nämä itsehoidon strategiat ovat hyvä ehkäisy. Joten ovat säännöllisiä mammografiassa, eturauhasen tentit, visio testit, rutiini physicals, flunssa laukausta, ja hampaiden siivous. Mutta monet omaishoitajat laiminlyödä nämä nimitykset. Enemmän tuntia viettänyt hoitotyö, enemmän nimitykset ovat jääneet, raportoi Evercare Health Plans tutkimuksessaan omaishoitajien taantumassa, raportti julkaistiin yhteistyössä kansallisen liiton hoitotyö syyskuussa 2006.

Kun huoltajille oppia tekniikoita tekee omaishoidon tehtäviä tehokkaammin, ne vapauttavat aikaa itsehoidon nimitykset. Doing hoitotyö tehtävät tehokkaammin myös vapauttaa aikaa toimintaa nautimme, kuten meditaatio, puutarhanhoito, seurustelua, kävely, ja muut liikuntamuotoja. Kaikki vähentää stressiä, joka tulee toisista huolehtiminen.

"Caring itse on yksi tärkeimmistä-ja unohdettujen-asioita voit tehdä niin hoitaja", sanoo Yhdysvaltain omaishoidon Alliance.

Miksi omaishoitajien unohtaa itse? Syyllisyys usein häiritsee vapauden hoitaja tarvitsee itsehoidon. Rackner selittää, että meillä on usein epätodellinen odotuksia itsestämme-"ihanne sinua? Jota vastaan ​​me mittaamme oikean ihmisen ja epätäydellinen itse. Yhdistä epärealistisia odotuksia pahoitellen, mitä olisimme voineet tehdä ja sinulla on resepti syyllisyyttä. Tunnustaa syyllinen tunteet on ensimmäinen tohtori Rackner vinkit hallintaan omaishoitajan syyllisyyttä. Tunnistaminen muut epämiellyttäviä tunteita ja arvostaa kuinka hyvin me sietää niitä on myös tärkeää. Miksi?

"Kun laitat tunteet sanoiksi sinulla on uusi näkökulma", sanoo tohtori Rackner. "Saat myös muistuttaa itse, miten onnekas olet se mitä hoitaa rakkaansa."

Huolehtiminen rakkaasi liittyy harvinainen eräänlainen myötätuntoa ja sitoutumista, joka olisi arvostettava ja juhlitaan. Mutta omaishoitajien täytyy pidentää saman myötätuntoa itselleen. "Kun annat itsellesi lupa olla negatiivisia tunteita, ja tunnustaa, että tunteet eivät hallitse toimia, syyllisyytesi häviävät", tohtori Rackner sanoo.

Syöksykierteeseen

Ne, jotka viettävät vähintään 20 tuntia viikossa ja antaa hoito ovat todennäköisempiä kuin toiset raportoida seuraavat:

 • vähemmän energiaa ja heikentynyt uni
 • stressiä ja / tai paniikkikohtauksia
 • säryt ja kivut
 • masennus
 • päänsärkyä
 • painon nousu tai lasku

Lähde: tutkimus omaishoitajien laskussa, Evercare terveydenhuollon suunnitelmia yhteistyössä National Alliance for hoitotyö, syyskuuta 2006. EvercareHealthPlans.com/Caregiver

Kaksi strategiat Self-Care

 • Henkistä tukea on kriittinen. Hakea tukea hoitaja tukiryhmä, joka voi tarjota selviytymistaidot, ajan tasalla olevaa tietoa, ja henkilökohtaista tukea-joko verkossa tai henkilökohtaisesti drop-in perusteella. Kysy yhteisö terveydenhoitajan mistä löytää hoitajan tukiryhmä omalla alueella.
 • Etsi teos asetus, joka tarjoaa joustavia työjärjestelyjä tukea omaishoitajille. Vaihtoehtoja ovat flex-aikaa töissä, osa-aikatyössä, työn jakaminen, ottaen osittainen loman tai asteittainen eläkkeelle siirtyminen, työskentelevät kotona, tai ottamalla myötätuntoinen lähteä.
 •   Like 0   Dislike 0
  Kommentit (0)
  Ei kommentteja

  Lisääkommentti

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Merkkiä jäljellä: 3000
  captcha