Kongon Pakolaiset HIV eteenpäin ja hankkia itsenäisyyttä

Elmer Paavolainen Elokuu 8, 2016 Miscellany 1 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kiitos Kiitos Kiitos. Kiitos artikkelin ja joitakin kommentteja. Kiitos Puuttuu monet points- kuten miksi? kiitos tämän artikkelin

Cross lähetetyt UN Women

"Minulla todettiin HIV vuonna 2008. I saivat tartunnan samalla leirillä", sanoo Angelique, äiti viisi asuvat Gihembe pakolaisleirillä Pohjois maakunnassa Ruandassa. Angelique on peräisin Masisin alueella Kongon demokraattinen tasavalta ja on asunut leirillä vuodesta 1997. Gihembe leiri asuu noin 20000 Kongon pakolaisia.

Vehreä Ruandan maaseudun häämöttää räikeässä ristiriidassa yhtenäinen muta-walled arkkitehtuuri Gihembe pakolaisleirillä. Elämä leirissä liikkuu omalla rytmi: pehmeä laulu kelluu kukkuloilla, nousemassa kirkko leirin keskus; lasten nauru on läsnä kun he pelaavat; ihmiset riviin vettä; ja naiset voidaan nähdä vaatteiden ja ruoanlaittoon. On pieni avoimet markkinat talojen välissä, jossa hiili, tomaatit ja sipulit ovat myynnissä.

Mutta pakolaiset ovat edelleen haavoittuva ryhmä, välissä vaikeus menossa kotiin ja vaihtoehtoisesti täysin integroitua isäntämaassa. Jotkut pakolaiset Gihembe leirillä ovat asuneet siellä vuodesta leiri avattiin vuonna 1997; toiset on kotiutettu takaisin Kongon demokraattisen tasavallan, vain palata, koska maan epävakautta. Mahdollisuuksia taitojen kehittämiseen ja toimeentulon luominen ovat rajoitettu koko leirin väestöstä riippuu humanitaarisen avun.

Ruandassa, naiset ja tytöt ovat lähes 60 prosenttia aikuisista HIV. Nuoret naiset ikäinen 18-19 ovat kymmenen kertaa todennäköisemmin HIV-tartunnan kuin nuoret miehet samanikäisiä.

HIV / aids-hanke koordinointi toimisto leirillä, Angelique istuu tyylikäs sininen kitenge mekko, tyypillinen värikäs Afrikkalainen kangas. Hän on yksi edunsaajien palkkion tukema hanke Yksi YK Ruandan jolla pyritään taloudellisesti naisten vaikutusmahdollisuuksien pakolaisten HIV / AIDS.

Angelique on yksi 50 naista hiv jotka viljelevät sienet ja tomaatit. Palkkio Hanke tarjoaa myös täydentävää ruokaa naisille, joilla on erityisiä ravitsemuksellisia tarpeita, koska heidän HIV-tartunnan.

Jokainen nainen omistautuu yhden päivän viikossa hankkeeseen. Kautta itse suunniteltu ryhmä aikataulu, naiset voivat varmistaa, että he voivat myös yleensä niiden kodinhoitoon. Naiset kokoontuvat säännöllisesti keskustelemaan naisten asioita, kuten terveys ja talous, sekä projektin koordinoinnista. Ryhmä altaat voimavaransa ja osakkeet säästönsä, käyttämällä konsensus päätöksentekoa. Yksi naisista on nimetty rahastonhoitaja, joka määrittää määrän sieniä, joita myydään, ja osa on kulutettava jäsenet.

"Osuuskunta kasvaa sieniä ensimmäistä kertaa ja saada hyvä satoa", sanoo Angelique. "Käytän rahaa ruokaan minun lasten koulutukseen ja terveyteen, ja muita välttämättömyystarvikkeita."

Lisäksi ruokkivat taloudellisen aseman, projekti myös auttaa rakentamaan yhteisöllisyyttä ja tukea naisille. Niiden materiaali ja sosiaalinen haavoittuvuus vähenee huomattavasti seurauksena.

Mukaan Peripeti Musabyimana, Gihembe HIV ohjelmakoordinaattori, 1.4 prosenttia koko leirin väestöstä on HIV-positiivinen. Stigma on edelleen yksi suurimmista haasteista pakolaisten HIV kasvot. Stigma ilmenee leiri juoru, jolloin syrjäytyminen sosiaalisesta toiminnasta, ja myös väkivaltaa.

"Lapset joskus pudota pois koulusta, koska he ovat kiusattu ja kiusataan olemisesta HIV-positiivinen", sanoo Ms Musabyimana.

Hän sanoo naisten hiv Gihembe kokemus kaksinkertaisen syrjinnän seurauksena heidän sairautensa, ja koska perinteiset sukupuoliroolit ja syrjintä johtuvat miesvaltainen luonne leirin. Tuloksena on sosiaalinen leimautuminen ja sukupuoleen perustuvan väkivallan, mutta on olemassa pyrkimyksiä käsitellä molemmissa kysymyksissä.

Vuonna Gihembe leiri, yhdistyksen nimeltä Tubeho auttaa taistelemaan leimautumista ja tarjota tukea naisille hiv / aids, parantaa taloudellista turvallisuutta ja estää sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa - vakava ongelma huolimatta leiri pyrkimyksiä ehkäistä ja torjua sitä.

Kautta newfound taloudellisen riippumattomuuden naisten ryhmä on lisännyt luottamusta ja tila, ja näky yritystoiminnan naisten hiv on tärkeä keino torjua leimautumista.

Ntuzamukunda on hankkeen valittu johtaja. Hänen tehtäviin kuuluu hallintaan osuuskunta ja järjestää ryhmän kokouksissa. Kysyttäessä haasteista, hän sanoo, "Naiset vaikea tasapainottaa vastuuta. Naiset töitä kotona ja heidän projekti. "

Naiset ovat jo tunnistaneet kannattavin viljelykasvien ja korjattu 300 kiloa sieniä heidän ensimmäisessä vaiheessa. Yksi kilogramma sieniä vastaa noin RWF 1000 myytäessä. Naiset saavat liiketoiminta ja maatalousalan koulutusta kaikissa vaiheissa hankkeen ja ne ovat avanneet pankkitilin voivat yhdistää säästöjä ja laajentaa muihin liiketoiminnan.

Angelique puhuu toivottavasti olemisesta voivat palata kotimaahansa yhden päivän. Hän aikoo kasvaa sieniä siellä, kun hän palaa.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (3)
Toukokuu 18, 2017 | 21:46:59 | myöhemmin 9 kuukautta
Eila Alén
  Like 2   Dislike 2

HIV ei ole reilua. Ja naiset joutuvat tällaisen rikoksen. Nyt pääsevät kommentteja. Kolme päivää on tosi nopeasti läpi kaikki ohjelma, joka aiheuttaa tällaisia ​​ongelmia. Se ei ole helppoa! Kiitos sivusto Crew.

Toukokuu 19, 2017 | 00:47:19 | myöhemmin 9 kuukautta
Kaarlo Savolainen
  Like 1   Dislike 1

Minulla ei ole aikaa toistaa melko pitkä kommentti lähdin nyt. Jostain outo syystä se sai lähetetty Homelss artiklan !! Anteeksi, mutta tämä on erittäin huolestuttavaa ja hyvin imortant kysymys. Kiitos paljon sen lähettämiseen.

Toukokuu 19, 2017 | 06:42:23 | myöhemmin 9 kuukautta
Maarit Honkanen
  Like 2   Dislike 1

Oli artikkeli minun sunnuntai paperin miksi niin monet nuoret tytöt ovat HIV-positiivisia, paljon enemmän kuin nuorten miesten. Se on mukautettu joillakin alueilla on aikuisten miesten "tauko" nuorta tyttöä niin ne ovat valmiita niiden mahdollista avioliittoja. Näitä ihmisiä kutsutaan "hyeenat" ... iso yllätys. Tietysti he eivät käytä kondomeja, koska "kulttuuria". Nuoret tytöt ovat naimisissa pois hyvin nuori ja avioliitto sopimus koostuu usein mies sanoi "olemme naimisissa". Synnytyksen jälkeen, naisilla on usein vain autio miehet. Jotkut nuoret tytöt teini-iässä on "naimisissa" useita kertoja ja on useita lapsille ja mitään keinoja tukea päälle tulla HIV +. Tytöt, jotka pystyvät koulua ovat harvoin uhreja. Naiset "ovat kulkeneet pitkän matkan vauva"? - ainakaan.

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha