Koiran lonkkadysplasia

Jami Airaksinen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hip X-RayBy Melissa Mayntz

Kuten eläinlääketieteen tulee kehittyneempiä useammat perheet etsivät laaja hoito vaikeuksissa lemmikkejä, jopa yhteinen geneettinen vammaisten kuten koiran lonkkavika on helpompi diagnosoida ja hoitaa. Monille koiranomistajat, ymmärtää, mitä tämä kivulias tila on ja mitä hoitoja voi auttaa luomaan helpompaa, tyydyttävää elämää heidän lemmikki.

Mikä on Koiran lonkkadysplasia?

Koirien lonkkavika on geneettisesti peritty liikuntaelinten sairaus. Ei-vaikuttaa koiria, lonkkanivelen sopii yhteen tiukasti ja tasaisesti. Koirilla lonkkavika kuitenkin pää reisiluun sopii löysästi lantion, aiheuttaa liiallista hankaamista. Lopulta rusto pehmustavan liitos on kulunut kautta, koska tämä siirtymä, ja koira kokee kipua ja liittyvän ontumisen. Vaikeissa tapauksissa lonkkavika voi johtaa täydellinen menetys liikkuvuutta takajalat.

Nykyinen eläinlääkärin teoria mielestä suoraan perinnöllisyys osuus on vain kaksikymmentä prosenttia koiran alttiuteen lonkkavika. Muut vaikuttavat tekijät ovat eläimen ruokavalio, paino, ja toiminnan tasolla. Koirien lonkkavika on erityisen yleistä suurissa, nopeasti kasvava Koirarodut, mukaan lukien:

 • Saksan Shepards
 • Rottweiler
 • Golden Retrievers
 • Labradorinnoutaja
 • Newfoundlandinkoirat
 • Bernhardinkoirille
 • Tanskandoggit
 • Irlannin Setters
 • Mastiffs
 • Vanha Englanti Sheepdogs
 • Samojedit
 • Weimaraners

Vaikka suurempi koirarodut on suurempi riski sairastua lonkkavika, pienetkin Koirarodut voi tulla kärsimään taudin, varsinkin jos ne ovat ylipainoisia tai johtaa erittäin aktiivista elämää.

Diagnoosi

Ensimmäiset oireet koiran lonkkavika näkyvät aikana pennun nopea kasvu, tyypillisesti neljä ja yhdeksän kuukauden ikäinen. Vaikka ei ehkä ole aluksi kliinisiä oireita, koira lopulta alkaa ontuu, on kudonta, viivytellään kävely, tai voi olla vaikeuksia käynnissä, hyppääminen, tai nousee istuma tai istumista asennossa.

Eläinlääkäri diagnosoida lonkkavika kautta ulkopuolisen tarkastuksen sekä röntgenkuvat tai röntgenkuvat määrittää vakavuuden yhteinen rappeuma. Lievä lonkkavika on samanlainen nivelrikko ihmisillä ja koirat voivat helposti opittava elämään kunnossa ja nauttia täysin, onnellista elämää.

Hoito

Hoito koiran lonkkavika voidaan hallita kunnossa ja auttaa koira sopeutua enemmän liikuntarajoitteisille. Koiran paino olisi huolellisesti käsittely: jopa muutama ylimääräinen kiloa voi lisätä stressiä päälle heikentyneen nivelet, mikä aiheuttaa enemmän kipua ja tulehdusta. Vaikka kaikki koirat tarvitsevat liikuntaa, rasittava pelejä kuten jahtaa pallot, hyppääminen, ja temppuja seisoo takajaloillaan tulisi välttää lievittämään yhteinen stressiä. Lievittää kipua, monet eläinlääkärit määrätä lievä tulehduskipulääkkeitä. Kylmä voi pahentaa kunnossa, joten vaikuttaa koirat on pidettävä lämpimänä, erityisesti makuupaikat.

Jos tila on vakava, on olemassa useita kirurgisia vaihtoehtoja. Pienemmille koirarodut, poistamalla reisiluun pää on vaihtoehto, ja koira lopulta tuottaa vääriä yhteinen arpikudoksen korvaavana. Tämä ei ole vaihtoehto raskaampaa koiraroduista kuitenkin, ja lonkan tekonivelleikkauksen on mahdollista äärimmäisissä tapauksissa.

Jälkihoito Koiran lonkkadysplasia

Koska se on ensisijaisesti perinnöllinen sairaus, koiran lonkkavika ei voida parantaa. Valikoiva jalostus valmiiksi turvatarkastus eläimet voivat auttaa poistamaan tauti, kuitenkin. Ennen valintaa rotu koira, sen lonkkaan olisi tarkasteltava röntgenkuvat mistään alttius lonkkavika. Jos olet valinnut pentu, kysyä sen suvussa vakuuttaa se ei ole suurempi riski sairastua, ja välttää valitsemalla suuren rotu pentu jos kasvattaja ei pysty vastaamaan perus suvussa kysymyksiin.

Lonkkavika Yhteenveto

Koirien lonkkavika on geneettinen heikkeneminen lonkkanivelen, useimmat pääasiassa löytyy suurempia koiria. Vaikka kunto voi olla tuskallista, se voidaan hoitaa huolellisella painonhallinta, kohtuullinen liikunta, rajoitettu kivunlievitys huumeet, ja kirurgia tarvittaessa, jolloin saaneiden eläinten elää täyttä ja onnellista elämää. Vaikka ei ole parannuskeinoa tautiin, tunnollinen jalostukseen voidaan estää kulkee sen tuleville sukupolville.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha