Kissan Astma

Jouko Ronkainen Elokuu 7, 2016 Miscellany 20 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
By Marye Audet

Vaikka kissan astma ei ole yleinen ongelma aikaisemmin, enemmän kissoja kehittävät ehto johtuu pilaantumisen ja muiden ympäristömyrkyistä.

Voiko Kissat Get Astma?

Astman kissoilla on hyvin samanlainen kuin astma ihmisillä. Se on tila, jossa keuhkojen Airways ovat ahdas, ja tämä vaikeuttaa hengittää. Tämä saattaa johtua allergisen reaktion, stressiä tai ilman näkyvää syytä lainkaan.

Astma sekä kissojen ja ihmisten taipumus seurata mallia. Ensinnäkin, liikaa limaa muotoja, ja hengitysteiden seinät turvota. Tämän jälkeen kouristukset, jotka aiheuttavat nämä hengitysteiden tiukentaa ja tehdä hengitys vaikeutuu. Astmaatikko ei voi tehdä syvään henkeä, ja vaivalloinen hengitys liittyy vinkumista. Yskä myös mukana hyökkäys. Useimmat liike on mahdotonta, koska hengitys on sellainen vaivaa.

Krooninen yskä voi olla ainoa merkki tämä edellytys kunnes vakava episodi ahdistus tapahtuu. Jos kissasi tuntuu yskä paljon, olisi hyvä keskustella mahdollisuudesta kissan astma kanssa eläinlääkäriin.

Yleisimpiä oireita ja diagnoosi astman Kissat

On olemassa useita oireita, jotka voit etsiä, jos luulet, kissasi saattaa olla astma. Jotkut näistä ovat hyvin ilmeistä, kun taas toiset ovat hienovaraisia. On tärkeää tietää, mitä on normaalia kissan niin, että voit heti nähdä muutoksia lemmikkisi terveydelle.

 • Yskä - Varsinkin kun liikunta
 • Hengitysvaikeudet - Hengitys suu auki, hengitys työlästä, panting
 • Matala Hengitä
 • Toimettomuus
 • Hätä - Hermostuneisuus, paniikki

Diagnoosi

Eläinlääkäri haluaa tutkia kissasi huolellisesti, jos hän epäilee kissan astma. Ensimmäinen askel on ottaa röntgenkuva keuhkoista kun kissa aktiivisesti läpikäy hengitysvaikeuksia. Jos kissasi on ottaa astmakohtauksen, röntgenkuva näyttää, että on köyhiä jäänyt ilma kissan keuhkoihin, joita ei voida uloshengitysilman vuoksi kurouma hengitysteihin. Se voi myös osoittaa paksuuntumista seinät hengitysteiden että Eläinlääkäri termi "munkkeja" ja "ajourien" riippuen siitä, missä he ovat ja miten hän mieltää ne. Nämä havainnot vie automaattisesti asthma.Not kaikki astmaatikko kissat ovat ilmeisiä fyysisiä muutoksia näy röntgenkuva. Jos eläinlääkäri ei löytänyt mitään epätavallista lemmikkisi keuhkot, hän todennäköisesti halua tehdä muita testejä. Yksi näistä voi olla bronkoskopia. Tämä on ottamassa solujen alempien hengitysteiden, jotta voidaan testata ja tutkia niitä. Lima on astmaatikko tyypillisesti sisältää eosinofiilin suuria määriä. Jos eosinofiili löytyy, ja mahdollisuudet loisten kuten lungworm ja sydänmadon on suljettu pois, eläinlääkäri voi olla varmempi hänen diagnoosi.

Lopuksi, eläinlääkäri voi diagnoosi kissan astma kuinka lemmikkisi reagoi hoitoon. Jos lemmikkisi on ottaa akuutti astmakohtaus. eläinlääkäri voi antaa hänelle pieni annos adrenaliinia tai hengitysteiden laajentimesta kuten terbutaliini. Oireiden pitäisi hävitä niin vähän kuin 15 minuuttia.

Hoito Kissan Astma

Koska ongelma luoma astma on hengitysteiden tulehdus, kortikosteroidi lääkitys ovat tärkeä osa hoitosuunnitelman. Eläinlääkäri voi määrätä lääkettä kuten Prednisoni tai DEPO-Medrol. Näitä lääkkeitä voidaan antaa suullisesti, injektiona tai inhalaattorin. Lääkitys ei paranna kissan astma, mutta se voi auttaa pitämään sen kurissa ja anna kissa on normaalia elämää.

Pitkäaikainen käyttö näiden lääkkeiden kissan astma voi olla sivuvaikutuksia, kuten:

 • Lisääntynyt ruokahalu ja jano
 • Virtsankarkailu
 • Voimattomuus
 • Diabetes herkkien eläinten
 • Virtsatieinfektiot
 • Iho-ongelmat
 • Huono parantaa haavat
 • Lihasheikkous
 • Liikalihavuus

Monet näistä sivuvaikutuksista esiintyä suuria annoksia lääkkeitä ja ratkeavat kun lääkitys pinta alenee ajan mittaan.

Jos lemmikkisi on kissan astma, se ei ole maailman loppu. Yritä pitää hänen ympäristön puhdas ja ilman kemikaaleja kuin mahdollista, ja syöttää orgaaninen kissanruoka kun voit. Seuraa eläinlääkärisi ohjeita huolellisesti ja jatkaa lääkkeitä ohjeiden mukaan. Tämä antaa kissan paras mahdollisuus voittaa pitkä, normaalia elämää.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha