Kaasun hinnat Aloita rebound: 5 Asiat tietää Nyt ennen kuin ostat seuraavan autonne

Ilpo Saarinen Tammikuu 27, 2017 Miscellany 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kaasun hinnat Aloita rebound: 5 Asiat tietää Nyt ennen kuin ostat seuraavan autonne

Viisi vuotta sitten, olen kauppaa ketterä 500 hevosvoimaa urheiluauto varten kömpelö puolen tonnin pick. Se on aikamoinen muutos päivittäin ajotavan, epäilemättä. Mutta muistan minun suurin järkytys: että ensimmäinen vierailu huoltoasema. Se maksoi yli $ 100 tankata kuorma, kahdesti mitä olin tottunut. Tunsin hieman vihlaisu pelon suolistossa.

Se oli oikeastaan ​​vain psykologinen; trukin polttoainesäiliö oli kaksi kertaa niin suuri kuin urheiluauto n - he molemmat saivat suunnilleen sama kaasun mittarilukema. Mutta se kipu pumppu kiinni minulle kaasun hinnat nousivat parin seuraavan vuoden noin $ 4 gallona.

Olemme kaikki nauttineet tauko kustannukset gallona kaasua yli viimeisen puolen vuoden aikana. Mutta viime aikoina, ne pumppuhinnat ovat alkaneet rebound hieman. AAA raportoi maan keskiarvon gallona säännöllinen kaasu on lähes 30 senttiä kuukausi sitten, to $ 2.29. Vaikka se on vielä enimmäiskoko on $ 1 halvempi kuin keskimäärin vuosi sitten.

Monet ihmiset uskovat pumppu hinta hyppy on vasta alussa. Kansallisen tutkimuksen mukaan Consumer Federation of America sanoo, että useimmat amerikkalaiset uskovat aiomme nähdä vähintään 50% hinnankorotus vuonna seuraavan kahden vuoden aikana - reilusti yli $ 3 prosenttia gallona - ja 80% vaellukselle seuraaviksi viideksi vuodeksi - takaisin lähes $ 4. Jotkut asiantuntijat sanovat olemme menossa 5 $ per gallona ennen pitkää.

Jos me todella sitä mieltä hyvinä aikoina kaasun hinnat ovat numeroitu, miten se vaikuttaa meidän seuraava ajoneuvon hankinta? Seuraavassa on viisi takeaways.

1. 28 MPG or Better

Keskimäärin kuluttajista sanoi, että he etsisivät kaasun mittarilukema niiden seuraavaksi ajoneuvon noin 30 MPG, verrattuna 25 MPG luokitus mitä he ajo nyt. Se vankka askel säästöjä. Perustuu Kyselyn hintaodotukset, ajo 18 MPG kaasun guzzler maksaisi lähes $ 5,000 lisää kaasua seuraavien viiden vuoden aikana kuin ajaminen 28 MPG ajoneuvo. Useimmat meistä pitävät ajoneuvoa keskimäärin vähintään viisi vuotta, ja missä me ajattelemme hinnat ovat menossa, ajo 18 MPG ajoneuvo näkisi nykyisen $ 178 keskimääräinen kuukausittainen kaasu kustannukset lähes kaksinkertainen viiden vuoden $ 325 kuukaudessa. Ehkä meidän motto on "28 MPG tai parempi."

 

2. Kauppa Smart - se ei ole kaikki Gravy

Hybridiauton voi yleensä maksaa 20% korkeampi kuin sama tavanomaisessa bensiinimoottorissa malli. Sähkö- tai osa-aikaisesti sähköinen mallit ovat yleensä jopa kalliimpia. Kannattavuusraja pari vuotta sitten oli noin neljä vuotta, mutta näinä päivinä se voi kestää lähemmäs kahdeksan vuotta takaisin teidän investointeja. Mutta kuten kaasun hinnat nouse, että investointi kannattavuusraja supistuu jälleen.

3. Vihreät autot ovat menossa vähemmällä Green

Vaikka jotkut kuluttajille lyhyt muisti ja hillitön optimismi ostavat autot, katumaasturit ja muut bensannielijöitä kun polttoaineiden hinnat ovat alhaiset, jälleenmyyjät diskonttaamalla hetkellä out-of-hyväksi polttoainetta kuluttavia ajoneuvoja, laajennuksia, ja hybridit. Alennukset vähäpäästöisiä ajoneuvoja ovat käynnissä 15% tai parempi, ja olet banking peräti 40-50 MPG.

4. Hanki luotto ansaitsette

Jotkin kehittyneet Hybridi- ja sähköajoneuvojen kuten Chevrolet Volt ja Nissan Leaf ovat oikeutettuja $ 7,500 liittovaltion verohyvitys, ylimääräisiä opintopistettä saatavilla joissakin valtioissa.

5. Säästöt eivät ole vain uusien autojen

Halvat kaasu on myös vaikuttaa käytetyn auton markkinoilla. National Auto jälleenmyyjien yhdistyksen sanoo käytetään keskisuurten ja täysikokoinen mikrofonien ja maastoauto hinnat ovat niin paljon kuin 5%, kun taas keskisuurissa ja kompakti autoja diskontataan että paljon, tai enemmän.

Ei ole suoraan ylös "lopullinen vastaus" siitä mennä vihreä teidän seuraavan auton hankinta. Mutta polttoainetta ja polttoainetta vaihtoehto autot ovat laantunut. Ottamalla käyttöön BMW i3 ja jatkoi reipasta myynti hyväpalkkainen Tesla, menossa vihreä ei ole koskaan ollut suositumpi. Ja pitää silmällä suositushinta ja MPG on hyvä tapa parantaa ROI.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha