Jos Tämä 7-vuotias ei ole "Latina Enough," kuka on?

Raili Hirvisaari Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
ty hyvin sanoi, Aurea

Monin tavoin, että nykyaikainen amerikkalainen Latino uskomattoman sekava. Mukaan Yhdysvaltain hallitus, emme ole rotu - virallisesti "latinalaisamerikkalainen" pidetään etninen tunnistamista, ja Latinon yleensä niputetaan sisään rotuun valkoihoisilla. Ongelmana on, että useimmat latinot tulevat uskomattoman sekoitettu tausta, ja monet meistä näyttävät olevan kaikkea muuta kuin valkoinen. Ota Jakiyah McKoy, ihastuttava 7-vuotias tyttö, joka kruunattiin Little Miss latinalaisamerikkalainen Delaware 31. elokuuta.

Pian voitettuaan kilpailu, näytelmä kävijät alkoivat valittaa tuomareille. He väittivät hän "ei ollut paras edustaja Latinalaisen kauneus" - oletettavasti, koska hän ei sovi sekoittaa valkoinen ja intiaani maku latinalaisamerikkalainen että useimmat meistä ovat tuttuja Yhdysvalloissa. Sen sijaan, Jakiyah on musta. Vaikka Jakiyah syntyi Brooklynissä, hänen isoäitinsä oli alunperin Dominikaanisesta tasavallasta.

Kun meteli yhteisöstä, järjestö, joka sponsoroi näytelmä vaati nähdä asiakirjoja osoittaa, että Jakiyah oli vähintään 25% Latina. Koska hänen isoäitinsä oli jo kuollut, perhe oli vaikeuksia toimitetaan pyydetty todiste, ja äiti kertoo lopulta luopui, koska hän ei halua käsitellä kuulustelu. Koska perhe ei pystynyt todistamaan Jakiyah n Dominikaaninen juuret, hänen otsikko ja kruunu oli riisuttu.

Miten voit kertoa, jos joku on "Real Latino?"

Tuomio herättää huolestuttavia kysymyksiä siitä, kuka katsotaan "Latino tarpeeksi" in Hispanic yhteisössä. Mitä "25% Latino" jopa tarkoittaa? Tarkoittaako se, että ainakin yksi isovanhempi joutui ovat muuttaneet Yhdysvaltoihin, kuten Jakiyah tapauksessa? Tarkoittaako se 25% alkuperäiskansojen kulttuuriperintöä? 25% Espanjan verta? Tarkoittaako se 25% perheesi on kasvaneen sisällä pääasiassa Latino yhteisö, tai 25% sukulaisten on puhuttava espanjaa?

Yritetään määritellä osuus Latinalaisen perintö on monimutkainen kysymys. Monissa osissa Lounais Yhdysvaltojen, latinalaisamerikkalainen perheet ovat asuneet tässä maassa sukupolvien - on mahdollista, että mitään elävä heidän perheenjäseniään muutti Etelä-tai Keski-Amerikassa. Muutaman sukupolven Yhdysvalloissa, on yleistä, että lapsia tai lapsenlapsia maahanmuuttajien menettää kosketus vanhaa kulttuuria ja kieltä. Mutta olen varmasti koskaan kuullut kuin musta Latino tiedusteli heidän osuus Latinalaisen perintöä, ei väliä kuinka kauan heidän perheensä on ollut maassa.

Ytimessä tämä kiista on petollisen yksinkertainen kysymys: mitä tarkoittaa olla Latino? Tämä on aihe olen kamppaillut koko elämäni - yksi minun isovanhemmat muuttivat Yhdysvaltoihin Guatemalasta ja oli sekoitus Espanjan ja Mayan perintöä. Matriarkka toisella puolella oli ehdottomasti "valkoinen", mutta oli kasvanut Meksikossa, upotettu Meksikon kulttuuria. Molemmat naimisissa Anglo American kansalaisten tultuani Yhdysvaltoihin.

Vanhempani kasvoi eronneiden tältä puolelta perinnöstään, jotta lapsi olin kohdistui eniten kulttuurien Saksan ja Englanti puolin perheeni. Olen vaaleaihoisia. En puhu espanjaa. Jos minun pitäisi toimitettava asiakirjat todistavat minun Latinalaisen perintö, olisin ei ole aavistustakaan, mistä etsiä - En yksinkertaisesti ei voisi tehdä sitä. Joten, olen minä "Latina tarpeeksi?"

Ihmiset, jotka hämärtävät mitä on perinteisesti koetaan olevan Latino, kuten perheeni, kuten Jakiyah, ovat kaukana epätavallisia. Vuosi sitten, San Antonio pormestari Julian Castro kritisoitiin tunnistamiseksi kuin Latino kun hän myönsi, että hän ei puhu espanjaa. Paljon muita korkean profiilin latinalaisamerikkalainen julkkikset eivät puhu espanjaa myöskään - kuten Christina Aguilera, huolimatta siitä, että hän julkaisi koko espanjan kielen albumi. Ja paljon niitä eivät näytä stereotyyppisen Latino myöskään.

Olemme niin monipuolinen ryhmä niin monimutkainen historia - on järkevää tai edes reilua yrittää määritellä, mitä "todellinen Latino" pitäisi näyttää tai toimivat kuten?

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (8)
Toukokuu 20, 2017 | 13:10:25 | myöhemmin 9 kuukautta
Pilvi Tamminen
  Like 3   Dislike 0

Lukemalla nämä kommentit, katson, että Espanjalainen / Latino on vaikeaa, ellei mahdotonta, määritellä, ja että US Census lähestymistapa on paras. Jos sanot olet Espanjalainen / Latino, olet. Muistan samanlainen väitteet "Kuka on juutalainen?" On juutalainen asia uskonnon, kulttuurin, rodun, ... ??? Joko Ann Landers tai Abigail VanBuren sanoi mihin uskon. Jos sanot olet juutalainen, niin olet juutalainen. Loppujen lopuksi harvat väittävät olevansa jäseniä halveksittu vähemmistöihin, jos ne eivät ole. Isäni luultavasti olisi voinut väitti olevansa Afrikkalainen amerikkalainen, mutta hän päätti olla, koska elämä on paljon helpompaa, kun on valkoinen etuoikeus.

Toukokuu 20, 2017 | 20:31:15 | myöhemmin 9 kuukautta
Päivi Kolkka
  Like 0   Dislike 2

kiitos kaikille kommentit mainittua ei ole sellaista asiaa kuin rotu. Kuten artikkelissa huomauttaa, että Latino viittaa monia asioita, joilla ei ole mitään tekemistä ihonvärin tai mitä tahansa fyysinen ominaisuus. Ymmärtääkseni, että Latino on enemmän kulttuuriperinnön että ihmiset tunnistaa itsensä. Nyt jotkut ihmiset luulivat saattaa ruma rodun käsitteen osaksi kauhistuttava ilmiö lasten Mallitoimistot ... se miten pikkulapsia sydämiä saada rikki. Ja kuka tietää, mitä arvet, jotka jätämme taakse, kun lapsi kasvaa.

Toukokuu 20, 2017 | 23:58:57 | myöhemmin 9 kuukautta
Niklas Ruutu
  Like 1   Dislike 2

Ref: David J. kommenttini näkemyksiäni. David kuulen äänesi. Katsotaanpa puuttua La Raza olisi pitänyt etnisyys> Mutta, kuten NAACP organisaatio liian luotiin järjestää ihmisiä ja valtuuttaa äänensä perustuslaissa. Historiallisesti USA poliittinen järjestelmä on perinteisesti ohjaa voimakas joilla syvät taskut ja ääni vähän ihmisiä ei koskaan kuullut, ehkä tukahdutetaan on oikeampaa. Wealth valloittaa kaikki. Tämä viime presidentinvaalien lopulta valtaa ihmiset puhuivat ja nyt nimenomaan republikaanisen puolueen yrittävät kumota mitä pikku ihmiset äänestivät ObamaCare edes sammuttaa maan. Saatko minun naudanliha mitä pakottaa kansalaisia ​​luomaan organisaatioita antaa heille samat oikeudet ?? Äänestämällä yksi!

Toukokuu 21, 2017 | 02:02:38 | myöhemmin 9 kuukautta
Eliel Savolainen
  Like 4   Dislike 0

joka antaa Damn, hän on amerikkalainen, ei latinalaisamerikkalainen amerikkalainen, tämä hölynpölyä ja devision kuten afrikkalainen amerikkalainen tai meksikolainen amerikkalainen tai islamilainen amerikkalainen on suurin perinnönjättäjä tässä maassa ja se on suunniteltu yksinkertaisesti jatkaa devision Amerikan, jos olet syntynyt täällä olet amerikkalainen vain, sillä ei ole väliä mitä perhetausta on ja kunnes ihmiset voivat oppia, että tämä maa pysyy jaettuna

Toukokuu 22, 2017 | 08:07:49 | myöhemmin 9 kuukautta
Eevi Kemppainen
  Like 5   Dislike 1

Jos joku tunnustaa rotuja, ja kyllä, on olemassa todellinen todellisia eroja kuten hampaisto, terveysasiat, luusto, kallo rakenne jne ...; "Latino" eivät kuulu tähän määritelmään monista syistä. Useimmat ihmiset, jotka on merkitty tai jopa luokitella itseään "Latino" todella "mestitsit" - yhdistelmä Euroopan valkoihoisilla ja syntyperäisten alkuperäiskansojen heimojen. Lisäksi on olemassa tiettyjä alueita Keski- ja Etelä-Amerikassa, jossa "puhdas" valkoihoiset tai "puhdas" alkuperäiskansojen ihmiset elävät. Olen kohdannut ihmisiä México jotka ovat vaaleita ja sinisilmäinen. Lisäksi voi olla valtavia eroja kulttuurien eri-maille jopa joitakin suuria kielellisiä eroja, esimerkiksi Argentiinassa silti käyttää "vosotros / kuin" joka on melko ainutlaatuinen Keski- ja Etelä-Amerikka ja Karibian saarilla. Latino on niin paljon rotuun kuin Celtic on.

Toukokuu 22, 2017 | 15:30:47 | myöhemmin 9 kuukautta
Eeva Keinonen
  Like 0   Dislike 1

Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin kilpailu! On ihon väri, kulttuuri, maantieteellinen yhteys ... mutta me kaikki peräisin Afrikasta ja olemme niin erilaisia ​​kuin ihmiset, jotka elävät yhä siellä. Vain koska jotkut meistä kehittynyt vaalea iho / silmien, edulliset fysikaaliset ominaisuudet, jne, ei tarkoita emme ole sama alla, että iho.

Toukokuu 22, 2017 | 18:36:48 | myöhemmin 9 kuukautta
Irina Hakkarainen
  Like 3   Dislike 0

Diana ... Yritän lähettää sinulle vihreä tähti teidän viisaita ja ilmoitti huomautuksia, mutta se ei näytä toimivan. Joten ... Green Star sinulle! :-) Se ei ole vain amerikkalaiset ... katsoa kaikki luokat ihmiset ovat määrätty eteläafrikkalaisten, esimerkiksi. Pelkään monet ihmiset kautta historian on ollut ajatus "" rotu "" erillisten ihmisiä. Ja se on vain väärin. Katso kaikki ihmiset sekoittaa geeniperimän jotka ovat edelleen luokiteltu "musta", ei vain Yhdysvalloissa mutta myös Euroopassa. Rakastin nähdä Brasilia ,,, jossa on niin paljon ihon väriä on mahdoton luokitella ketään eikä kukaan! Olemme niin "poliittisesti korrektia" "että olemme turvautuneet termejä, kuten" Afrikkalainen amerikkalainen ", joka on naurettava, koska se viittaa ihmisille tumma iho ... joista monet ovat Intian kaltaisissa paikoissa, Malediivit, jne ..... ja ole kulttuurinen yhteys Afrikkaan ollenkaan! Jos me todella tarvitsemme kuvaamaan joku, sanoja kuten "Afrikkalainen amerikkalainen" menettää merkityksensä kun ajatellaan kaunis näyttelijä, Charlize Theron, esimerkiksi, joka syntyi Etelä-Afrikassa ja tuli äskettäin Yhdysvaltain kansalainen. Miljoonat ihmiset Afrikassa ovat vaalean ihoinen kuin minä .... ja ne ovat yhtä Afrikkalainen kuin Nelson Mandela.

Toukokuu 23, 2017 | 02:35:58 | myöhemmin 9 kuukautta
Ali Leino
  Like 0   Dislike 1

Kiitos info, ei tiennyt se oli niin monimutkainen.

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha