Jopa Hong Kong on alkanut Ban hainevät

Jukka Lampinen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
kiitos artikkeli. Kiitos jakamisesta smile Kiitos! Ihana

Hongkong, maailman suurin kaupan keskus hain evä, on ilmoittanut, että perinteinen kiinalainen herkku ei enää tarjoillaan virallinen juhlille. Koska noin 80 prosenttia hain evä tuotteiden syötön Hong Kong 100 eri maiden, hallituksen päätös voisi olla kauaskantoisia seurauksia.

74 hailajeja tällä hetkellä luokiteltu haavoittuva, uhanalaisten tai erittäin uhanalaisten, sanoo Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto. Arviolta 100 miljoonaa haita tapetaan vuosittain tutkijoiden mukaan. Useimmissa tapauksissa, kun niiden evät julmasti hakkeroitu pois, finless hait heitetään mereen kuolemaan.

Vaikka ylisti Hongkongin viranomaiset, WWF myös kehotti heitä pitämään tilastoja hain evä kaupan, niin että kuluttajilla on parempi käsitys siitä, onko niitä voidaan ostaa, ja mahdollisesti syö, uhanalainen laji.

Painostuksesta ympäristönsuojelijat että hallitus paremmin huomioon kuinka paljon hain evä ostetaan ja millainen hait osallistuivat Hongkongin antaneen kielto. Maaliskuussa jäsen kansakunnat kansainvälistä kauppaa koskevan yleissopimuksen uhanalaisten lajien luonnonvaraisen eläimistön ja kasviston vaati laaja seuranta viiden hailajeja, varmistamaan, että kaikki korjuu heistä tehtiin laillisesti. Tämä vaatimus on "laittaa hain evä kuluttajille Hongkongissa, Manner Kiinassa ja muualla hankala valokeilassa," kommentoi New York Times.

On aika kieltää ostaminen ja syöminen Shark Fin Kaikkialla

Kun olin nuori Oakland vuonna 1970, minun kiinalainen amerikkalainen sukulaiset teki hyvin selväksi, että hain evä keitto oli harvinainen, kallis herkku, vain tarjoillaan kaikkein erityinen otteeseen. Olin kehotti maistella viimeisenkin pisaran. Mutta vuosien mittaan, hain evä keitto alkoi tehdä ilmestyminen valikot enemmän ja enemmän perhejuhliin eikä vain "todella isot", kuten häitä.

Toukokuussa 2011, Kalifornia kielsi myynnin ja jakelun hain evä, vihdoinkin muutoksen. Monille toisen ja kolmannen sukupolven Kiinan amerikkalaiset kuten minä, perinne on suuri, mutta on paljon muita asioita syödä ja kärsimystä ja tappaminen uhanalaisten haiden on yksinkertaisesti järjetön.

Overseas, nousu keskiluokan Kiinassa ja kaikkialla Aasiassa on johtanut kysynnän kasvuun hain evä. Ympäristötietoisuuden kasvaessa, enemmän kiinalaiset ovat raportoineet Vähenevä kiinnostus syö hain evä. Kiinan hallitus kielsi tarjoilu haineväkeitossa virallisissa juhlia viime vuonna, mutta on varattu kolme vuotta toimenpiteen mennä voimaan.

Virkamiehet Hongkongissa ottavat enemmän aggressiivinen asenne. Epävirallinen kieltäminen palvelevat haineväkeitossa hallitustasolla juhlia on jo olemassa, South China Morning Post sanoo. Viime perjantaina lausunto tekee asioista virkamies.

"Päättäneet ottaa johtoasema ja näytettävä hyvää esimerkkiä tällä rintamalla," Hongkongin hallitus ei ole vain kieltäminen hain evä n virallisissa tehtävissä, mutta myös tonnikalaa ja toinen herkku, musta sammal. Jälkimmäinen on nimeltään rasvaa choy kantoninkiinaksi, lause kuulostaa "iski se rikas." Mutta viljely tämän sinilevä on johtanut aavikoitumisen Mongoliassa ja osissa Pohjois-Kiinassa.

Hongkongin hallitus sanoo, että se "pitää mielessä paikallisia ja kansainvälisiä suuntauksia vihreää elää sopusoinnussa kestävän tajuissaan elämäntapa ja päivittää luetteloa kohteita ajoittain." Sharks eivät ole ainoa uhanalaisten lajien, jotka ovat olleet tiedossa näkyvän valikoissa Hong Kongissa ja Kiinassa. Jos Hongkong haluaa elää sen väitteet on "kestävän kehityksen-tajuissaan," kieltäminen hain evä n virallisissa tehtävissä on vasta alkua. Seuraava askel on kieltää osto ja jakelu hain evä, ajan.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (6)
Kesäkuu 14, 2017 | 03:49:19 | myöhemmin 10 kuukautta
Iisakki Haavisto
  Like 0   Dislike 1

Kiitos erittäin hyvä uutinen. Toivottavasti useammat yritykset seuraavat perässä. Meidän on lopetettava tämä julmuuden.

Kesäkuu 14, 2017 | 06:34:14 | myöhemmin 10 kuukautta
Eelis Alanko
  Like 4   Dislike 1

Ei ole olemassa "huono" ihmiset "kommunistinen" Kiinassa, mukaan lukien niiden veljet Vietnamissa, Indonesiassa, Filippiineillä, Japanissa, jne .. On paljon pahin ihmisiä siellä, joilla ei ole kulttuuria tai etiikka mitään ja ovat yksinkertaisesti rikosoikeudellisesti ahne.

Kesäkuu 14, 2017 | 12:43:15 | myöhemmin 10 kuukautta
Ilona Seppälä
  Like 0   Dislike 2

Oli jo aikakin. Nyt Kaukoidän tarvitsee kiinnittää huomionsa muihin halveksittavaa käytäntöjä, kuten käytön sarvikuonon sarvien ja tiikerin osia - joilla ei ole lääkkeiden arvo lainkaan niille siitä osasta maailmaa, jotka saattavat olla luet tätä.

Kesäkuu 14, 2017 | 20:39:01 | myöhemmin 10 kuukautta
Jussi Kauppila
  Like 0   Dislike 2

Korkea aika myös! Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä, luulisin. Toivottavasti yleisö ottaa oppia.

Kesäkuu 15, 2017 | 03:04:46 | myöhemmin 10 kuukautta
Heta Haapakoski
  Like 5   Dislike 2

Yksi pieni askel, joka voisi alentaa japanilainen, ja muut Aasian markkinoilla, sikäli kuin hain evät mennä. Nyt lopettaa laittoman valaanpyynnin. Meidän on jatkettava painostusta kaikissa Aasian maissa, jotka ostavat lihaa. Kun markkinat kuivuu, laittoman kalastuksen teollisuus romahtaa ... tai mennä toiseen uhanalaisten eläinten. Facts of Life - kerran tuottoisa markkinoilla metsästys, tappaminen, ja myy jotain laitonta, ne yleensä eivät ole pysähtynyt kunnes kiinni - tai kuolleita.

Kesäkuu 15, 2017 | 09:58:05 | myöhemmin 10 kuukautta
Aina Halme
  Like 3   Dislike 1

Voit canget "hain evä" keitto monissa kiinalaisissa ravintoloissa

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha