Johdatus Änkytys

Maaria Oja Heinäkuu 28, 2016 Miscellany 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Änkyttää on puhevika joka aiheuttaa kärsijä toistaa tavuja, sanoja, lauseita ja vokaaliäänteitä tahattomasti puheen aikana. Voi aiheuttaa henkilö voi tulla pelokas ihmisten välistä vuorovaikutusta ja tavata uusia ihmisiä, aiheuttaa huomattavaa ahdistusta ja vähän itseluottamusta.

Ilmennyt voi sisältää minkä tahansa yhdistelmä kolmesta eri ominaisuuksia. Ensimmäinen ja yleisin on toistoa, jossa vokaalit, tavuja, sanoja tai jopa koko lauseita toistetaan. Esimerkiksi: "Näen ca-ca-ca-kissa ulkopuolella". Toiseksi yleisin piirre on pitkäaikainen epäröintiä, joka tunnetaan myös nimellä "korttelin". Tämä edellyttää hiljaisuudet missään vaiheessa lausahdus, mutta useimmiten alussa. Pitkäaikainen epäröimättä on samanlainen kuin kolmas ominaisuus ilmennyt, joka tunnetaan myös pidentyminen, jossa yksilö jatkaa vokaali liittyy tiettyyn tavu epätavallisen pitkän aikaa. Esimerkiksi: "Mmmmmmmmaybe kissa on nälkäinen".

Lääketieteen tutkijat ovat vielä löytää syyn tai syyt pätkivä, mutta tutkimus on osoittanut, että änkyttää voisi johtua vika henkilön geneettinen meikkiä ja / tai ongelmia hermostoon. Vaikka se ei tiedä sen tarkkaa syytä, on olemassa useita erilaisia ​​hoito, joka on todettu tilan parantamiseksi. Ei ole lopullista parannuskeinoa, mutta nämä hoidot ovat omiaan vähentämään änkyttää siinä määrin, että kukaan muu kuin uhri on tietoinen siitä, että se on siellä.

Pätkivä useimmiten alkaa lapsuudessa, kun lapsi ensimmäinen oppii puhumaan. Tällä hetkellä he ovat tietämättömiä sosiaalisista vaikutuksista niiden puhevika ja jopa että heillä puhevika ollenkaan. Tämä on hyvä, koska se tarkoittaa, että ne voidaan suorittaa puheterapia koskaan kehittää mitään selviytymistä käyttäytymistä tai negatiivisia tunteita änkyttää. On tärkeää, että vanhemmat toimia puolueettomasti kohti lapsen änkyttää tässä vaiheessa, jotta se ei aiheuta ahdistusta muodostamiseksi.

On neljä päätavoitteita hoitoon, mukaan lukien Stuttering muuttaminen hoito, joka liittyy käyttämällä sarjaa vaiheita muuttaa tapaa yksittäisen näkee heidän änkyttää. Päätavoitteena tämä hoito on pysäyttää heidät laskemisesta niin paljon vaivaa voittamiseksi änkyttää koska se usein tekee pahempaa. Sujuvuus Shaping Hoito on vähemmän kognitiivisesti perustuu, vaan käyttävät opetti mekanismeja, kuten hengitys ja kielen asema tehdä puhetta enemmän nestettä.

Muut hoidot ovat sähköisten sujuva laitteet, jotka henkilö pukeutuu kuin henkilökohtainen soittimeen. Laite toistaa äänen heidän puheensa heille takaisin 0,1 sekunnin kuluttua, luo illuusioita puhua yhdessä jonkun. Kuten laulaa tai puhuu pitkin elokuva he tietävät hyvin, änkyttää usein pienenee huomattavasti. Vaikka ei ole edullista, on eri lääkkeitä, joita voidaan käyttää vähentämään vakavuutta änkyttää samoin.

Vaikka pätkivä usein tekee uhrin arastele ja huolissaan puhua julkisesti, on myös erittäin korkea onnistumisprosentti kun yksilö noudattaa hoito niitä suositellaan. Jos lapsesi on merkkejä pätkivä kun he oppivat puhumaan sitten toimivat nopeasti ja osallistuu hoito varhain antaa heille parhaat mahdollisuudet elpymistä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha