Ilmaston lämpeneminen ei ole syntynyt kehitysmaiden

Unelma Ahosilta Elokuu 13, 2016 Miscellany 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kiitos Kiina on paljon vastattavaa, muistaa. Kiitos info. T h n

Johtajat kehitysmaiden käveli ulos YK: n ilmastokokouksessa Kööpenhaminassa eilen mieltään mitä he kutsuivat yrittää tappaa Kioton pöytäkirjan. Rikkaiden maiden yrittävät päästä uuteen ilmastosopimukseen, joka sisältää päästötavoitteet kehitysmaille. Kehitysmaat eivät ole oikeudellisesti sido Kioton päästötavoitteet ja tukea sen laajentamista vuoden 2012 jälkeen, kun pöytäkirjan ensimmäisen velvoitekauden päättyy.

Katsotaanpa tätä hetken näkökulmasta kehitysmaa, sanovat Bangladesh. Bangladesh seisoo menettää paljon, kun merenpinta jatkaa nousua. Maassa on suuri avoin, suojaamaton delta että kasvot Intian valtamerellä. Bangladesh on jo säännöllisesti osuu tuhoisa pyörremyrskyjen, jotka tappavat tuhansia ja tuhansia ihmisiä. Mutta mitä on Bangladesh osaltaan ilmaston lämpenemiseen? Maan katsotaan numero 144, luettelosta CO2-päästöt asukasta kohden maata.

Keskimääräinen Bangladeshin lähettää 0,2 tonni asukasta kohden. Vertailun: keskimääräinen länsieurooppalainen maa säteilee 10 tonnia asukasta kohti ja Yhdysvalloissa kärkisijaa noin 20 tonnia asukasta kohti. Toisin sanoen amerikkalainen säteilee 100 kertaa niin paljon CO2 asukasta kohden Bangladeshin.

Jos olisin Bangladeshin ja haluaisin keskustella ilmaston lämpenemisestä amerikkalainen, sanoisin: "Tämä on sinun ongelmasi. Olet luonut. Sinun pitäisi ratkaista se. Älä odota minun tukea sinua tässä. "Kyse ei ole vain, että Bangladesh ei vaikuttanut ilmaston lämpenemisen ongelmaa. Maa ei hyötynyt valtavia taloudellisia voittoja, että rikas maailma tehty prosessissa. Se, että puhumme tänään rikas "kehittynyt" maailma ja huono "kehitysmaiden" maailma on paljon tekemistä tämän kanssa. Kehitysprosessia meni käsi kädessä prosessi ilmaston lämpenemisen.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (3)
Marraskuu 13, 2017 | 19:31:05 | myöhemmin 1 vuosi
Tyyni Lehtinen
  Like 5   Dislike 0

Teollistuminen, kapitalismi, kulutus, liiallinen pakkaus, heittää pois mentality- ja lisää on ansioiden elää etuoikeutettu yhteiskunnassa. Ja kuka todella maksaa hinta? Vähemmän onnekas maissa ja tulevien sukupolvien wolrd yli. Meidän on tutkittava sana: conscencious- Mitä tämä tarkoittaa laajassa merkityksessä?

Marraskuu 14, 2017 | 00:23:01 | myöhemmin 1 vuosi
Vilma Jaakkola
  Like 1   Dislike 0

Se näyttää olevan, että jos meillä olisi mielissä kuten sinä aikana kohtalokkaaksi konferenssissa, niin Kööpenhaminassa ei olisi ollut pettymys, että se oli. Kiitos jaat oivaltava ajatuksia, kuitenkin.

Marraskuu 15, 2017 | 07:24:19 | myöhemmin 1 vuosi
Luukas Koskela
  Like 5   Dislike 1

Ja he maksavat korkeimman hinnan, mitä enemmän kehittyneiden maiden tehneet

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha