Iho herkkä koskettaa

Titta Huhtanen Elokuu 7, 2016 Terveys 20 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
  • Oireita Iho herkkä kosketus

  • Syitä Iho herkkä kosketus

  • Ihon tuntoaistin

  • Milloin Katso Doctor

Kun iho on herkkä kosketus, se voi olla epämiellyttävä, ärsyttävää ja monta kertaa sietämätön. Arkuus tai kipu iholla tunnetaan lääketieteellisesti kuin allodynia, tila, jossa tuntuu erittäin haavoittuvainen tai kipua, jopa ärsykkeitä, jotka ovat ei-tuskallista, kuten tuuli.

On olemassa erilaisia ​​iho herkkä kosketus. Kipu laukaisi koskettamalla kutsutaan tuntoon allodynian tai mekaaninen allodynia, kun kipu aiheuttama altistuminen kylmälle tai lämpöä kutsutaan lämpö allodynian. Ja on olemassa kahdenlaisia ​​mekaanisen allodynian: dynaaminen mekaaninen allodynia jossa viitataan kivun harjaamalla ihoa, ja staattinen mekaaninen allodynia jossa viitataan aiheuttama kipu kevyesti tai kosketa.

Ihon herkkyys, joka on epänormaalin erilaisiin ärsykkeisiin voi myös olla osoitus muita terveysongelmia, kuten hermo ongelmia, ravitsemukselliset puutteet tai virusinfektio.

Oireita Iho herkkä kosketus

Se ei ole vaikea tunnistaa oireita kipeä ihon tai ihon joka on herkkä kosketus. Kipu voi olla laajalti tai paikallisia. Voimakas kipu on usein laukaisee ärsykkeiden joita ei yleensä aiheuta kipua. Voit käyttää vanulla tai sideharso testata tätä. Kevyesti harjata se iholla. Voit myös käyttää lämmintä tai kylmää pakkaa, tai jopa sormella laittaa se iholla. Jos havaitset arkuus tai tuntea kipua tekemästä mitään näistä, tai jopa kihelmöinti, kyseessä saattaa olla allodynian.

Muita oireita allodynia ovat kutinaa, tunne että jotain indeksoi iholle, polttaminen tai pistelyä sensaatio.

Syitä Iho herkkä kosketus

On useita syitä, jotka ovat mahdollisia ihon herkkä kosketusnäyttö, ja se voi vaihdella yksinkertaisesta auringonpolttama vakava sairaus tai sairaus. Seuraavat ovat mahdollisia syitä:

Liialliselta auringon

Liialliselta auringon antaa sinulle ensimmäisen asteen tai toisen asteen palovamma, joka tekee ihon herkkä koskettaa, jopa lempeä kosketus. Ensimmäisen asteen palovammoja ovat yleensä vähiten vakavia palovammoja, jossa uloin kerros ihon osittain poltetaan. Iho saa punainen ja joskus turvotus ja kivulias. Kun taas toisen asteen palovammoja viittaavat palovammoja sekä ulomman kerroksen ja toisen kerroksen ihoa. Iho saa voimakkaasti punainen. Rakkuloita usein kehittää ja tunnet kovaa kipua ja turvotusta iholla.

Postherpetic neuralgia

Kun oli vesirokko, virus, joka aiheutti se säilyy elimistössä koko elämäsi. Virus voi aktivoida kun ikääntyessään, joskus tapahtuu, kun elimistö tulee korosti, mikä vyöruusu. Postherpetic hermosärky tapahtuu, jos hermo kuidut ovat vahingoittuneet aikana puhkeaminen vyöruusu. Vaurioitunut kuidut voi lähettää viestejä iholta aivoihin, luo krooninen ja sietämätön kipu, kuten allodynia. Muita oireita postherpetic neuralgia ovat lihasheikkous, puutuminen, kutiava tunne tai halvaus.

Demyelinoivat

Demyelinoivat voivat vaikuttaa hermostoon. Nämä sairaudet esiintyä, kun myeliinitupen, joka kattaa hermosolun on vaurioitunut, mikä aiheuttaa useita erilaisia ​​oireita, joihin kuuluvat ihon herkkyydestä ja kipua.

Näkövammaisille defensiveness

Osa aivoja, joka kuuluu lajittelu ja arvioida erilaisiin ärsykkeisiin on keskiaivojen. Näkövammaisille defensiveness voi olla seurausta neurologinen vika keskiaivojen aiheuttaen kivuliaita reaktio tavanomaisiin ärsykkeisiin kuten kevyt kosketus tai painetta.

Migreeni

Migreeni voi aiheuttaa jyskyttävä tunne tai sykkivä tunne yksi osa pään tuntikausia päivää. Migreeni voi myös aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua, äärimmäinen herkkyys lämpöä, valoa ja paine. Joskus jopa lempeä kosketus iholle kasvot tai kampaus hiukset voivat aiheuttaa kipua, jos sinulla on vaikea migreeni.

Fibromyalgia

Fibromyalgia aiheuttaa monia oireita kuten päänsärkyä, lihasheikkoutta ja laaja kipua. Allodynia tapahtuu monta kertaa fibromyalgia ja aiheuttaa kipua vaatteiden koskettaa ihoa tai sormiasi kevyesti hieroen yli käsivarteen.

Neuropatia

Tämä on häiriö on ääreishermoston. Vaikuttaa hermoja tai hermo voi aiheuttaa puutumista ja lihasheikkoutta, menetyksen tunne, lihasten surkastumista, krooninen kehon kivut ja allodynia, jne.

Ihon tuntoaistin

Erityinen syy ihon herkkä kosketus määrittää hoitomuoto. Oireesi voitaisiin parantaa antamalla perimmäinen syy käsitelty, mutta jotkut näistä ehdoista kuten demyelinoiva sairaus ja fibromyalgia ei helppo käsitellä. Vitamiinin B puutos, hoito se voi alentaa tai lopettaa pistely tunne iholla. Viruslääkkeille auttaa pysäyttämään kirvelyä on iho ja voidaan kohdella vyöruusu.

Se on yhteinen asia ihmetellä "miksi ihoni satuttaa", kun sinulla on jokin näistä edellytyksistä. Vähentää oireet, lääkäri voi ehdottaa erilaisia ​​lääkkeitä, jotka voivat vaihdella tulehduskipulääkkeitä, jotka ovat steroideihin kuulumattomien kuten ibuprofeeni, että anestesia-aineiden, kuten ketamiinin. Huumausaineet kuten tramadoli, morfiini tai alfentaniili sekä ajankohtaisista kipulääkitys kuten kapsaisiinia tai aspercreme kerma voidaan myös lääkärin määräämän.

Jopa naprokseenia tai muiden tulehduskipulääkkeiden voitaisiin käyttää estämään yli herkistymistä keskushermostossa niin allodynian voidaan käsitellä. On tiettyjä lääkkeitä erityisesti migreenin, kuten triptaanien, joka voi olla tehokas, kun testataan migreenikohtausten ilman allodynian. Tulehduskipulääke, Ketorolac, ja dihydroergotamiinin toimii hyvin, kun ne ruiskutetaan allodyniaa tällä hetkellä.

Milloin Katso Doctor

Tarjous tai herkkä iho voi olla oire sairaus, joka tarvitsee oikean hoidon. Jos tuntuu iho on epätavallisen herkkä, saatat olla kokemassa allodynian. Etsien lääkäriin on viisasta jotta kaikki syynä voidaan hoitaa ja voit voidaan vapauttaa herkkyys.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha