Hidastuu parannuskeinon syöpään

Jouko Itkonen Heinäkuu 28, 2016 Miscellany 25 10
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Vuonna oikeusjuttu arkistoida eilen liittovaltion tuomioistuimessa, American Civil Liberties Union kiistänyt patentteja kahdesta ihmisen genomit liittyvät rinta- ja munasarjasyöpään. Patentit antavat yksityinen yritys Miriad yksinoikeudet suorittaa diagnostisia testejä geeneihin BRCA1 ja BRCA2 ja estää muita tutkijoille jopa tarkastelee näitä geenejä, ellet ole saanut lupaa Miriad. Mutaatiot näiden geenien uskotaan olevan vastuussa suurimmasta perinnöllinen rinta- ja munasarjasyöpä.

Puku, jätti puolesta rintasyövästä ja naisten terveyden ryhmiä, yksittäisiä naisia, ja tutkimusryhmät edustavat noin 150000 tutkijat, väittää, että patentit nykyisin pidetään näiden geenien hankaloittaa lääketieteellisen tutkimuksen ja seistä tiellä paranna joistakin tappava muotoja rinta- ja munasarjasyövän. Mukaan ACLU myöntäminen tällaisia ​​monoliittinen patentteja rikkoo ensimmäisen Tarkistuksen rajoittamalla tieteellistä tutkimusta vapaata tiedonkulkua. Onnistuessaan puku tehdä näistä patenteista mitättömäksi.

Vaikutus tällainen lopputulos voisi olla huikea. Yksityiset yritykset omistavat tällä hetkellä patentteja noin 20% kaikista ihmisen geeneistä. Näiden geenien patentoituja, monet ovat yhteydessä sairauksien, kuten Alzheimerin taudin, astma, lihasdystrofia, ja paksusuolen syöpä. Lopputuloksena näistä patenteista on sijoittaa hintaan, yleensä tuhansia dollareita, pääsyä niille geenejä tutkimus- ja / tai testaus. Potilaat luopua toista lausuntoa, koska kustannukset geenitestien, ja tutkijat löytävät pyrkimyksiä avata mysteereistä syövän yksinkertaisesti liian kalliiksi jatkaa. Siksi patentinhaltija, tässä tapauksessa Miriad, on lyijyä, jos ei ainoa tutkija / kehittäjä lääketieteellisten hoitojen ja kehitystä.

Patentit on suunniteltu suojaamaan alkuperäisen teoksen teollis- ja tekijänoikeuksien, ei niitä asioita, jotka ovat luonnossa esiintyviä, kuten elementit ja mineraaleja. Ihmisen geenit eivät keksineet näiden yritysten, ne tunnistetaan. Geenit puuttuu olennainen osa kaikkia henkisen kiinteistön-omaperäisyys tekijän. Patentoimalla geeni kuten BRCA1, Miriad väittää alkuperäinen lähde ja omistusosuus- toisin sanoen ilman Miriad geeni ei olisi olemassa. Teoreettisten tällainen ehdotus on loukkaavaa olisit henkilökohtaisen ymmärryksen ihmisen luomisen ja evoluutio.

Käytännön tasolla tällainen ehdotus on tappava.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (10)
Taru Ikävalko
  Like 2   Dislike 2

Riippumatta roghts ja vääryydet joka maksoi mitä omistusosuus apatent ja jarruttaa edelleen tutkimusta, joka parantaa tätä gnome on moraly väärin ja tämä yritys pitäisi hävetä edes tämän action.Peoples ihmishenkiä on vaarassa.

Anitta Pitkänen
  Like 1   Dislike 2

Jeffrey, olet uhri harhakäsitys, että Big Pharma ovat todellisia huolissani terveydestäsi ja minun. Mutta ainoa tapa he huolissaan meidän terveys on he haluavat saada meidät kannattavaa tekemällä meistä sairaita ja kurja tarpeeksi ostaa niiden tuotteita. Kunnes tajuat tämän, voit jatkaa olla uhri eikä voittaja.

Vappu Koskenniemi
  Like 2   Dislike 1

Jeffrey, Lääkeyhtiöt maissa, joissa niillä on 1 maksaja järjestelmä tuntui samalta. He valittivat äänekkäästi ja katkerasti, että ne eivät ole rahaa tutkimukseen ja että maa jäisi muut - Tiedätkö mitä? Että erityinen ongelma ei ole toteutunut. Tiedän, että olemme rakastunut vapaakauppaa - mutta kannustin ahneus on aivan liian suuri - missä tahansa. Olemme käyttäneet miljardeja dollareita kaikki syövät, alhtizmers, Parkinsonin ja kaikki muut dieseases ja vielä ole parannuskeinoa. Everytime We kytke TV on toinen Telethon. En ole tyhmä tarpeeksi uskoa, että rahaa ei tarvita löytää parannuskeinoja - enkä niukka eikä lahjoittaa nämä perusteet; mutta ajatus, että suuret yritykset "omistajana" olisi tätä tavaraa on vain väärä. Tutkijat etsivät parannuskeinoja olla varma - Yritykset vain haluavat heidän alareunat ja rikastuttaa osakkeenomistajille. On niin paljon lääketieteen vakoilun meneillään että se tekisi useimpien ihmisten pään spin. Oma huoli on, että suuret yritykset huolehtia enemmän voittoa he tekevät löytämästä tästä parannuskeino kuin he noin parannuskeinoa itse. Sen pitäisi olla valtion ja yksityisten yritysten rahoittama ja tutkimusta olisi vapaasti jakaa. Työskentely yhdessä luo parannuskeinoja.

Tommi Alanen
  Like 2   Dislike 2

On selvää, oikeus kehittää hoitoja genomista voi omistaa. On että omistusoikeus että olet valittavat. Ja jokainen teistä on jäänyt pisteen, että ilman suuria investointeja tunnistaa että genomin suhteesta, että syöpä, kukaan voisi kehittää parannuskeinoa. Ja ilman omistukseensa kyseisen oikeuden kehitykseen, kukaan ei koskaan tehdä investointeja että löysit sen. Tosiasia on, vapaan yrittäjyyden löysi että genomin suhde, ja vapaan yrittäjyyden nyt polttoaineiden kehittämistä parannuskeinoa. Toimii melko hyvin, todella.

Margareeta Salminen
  Like 1   Dislike 2

Kaikki on bottom line voi vain kuvitella kuinka monet lääkärit menettäisi työpaikkansa?

Auli Väänänen
  Like 0   Dislike 0

Genomi ei voi omistaa. Se ei ole tekijänoikeuksia. Tiede on tarkoitus olla löytö ja sinun tulee käyttää toisten työn löytää. Miten se hidastaa tutkimuksen alas jos muilla on pääsy genomien? Tutkimus yritykset yleensä saada ahne. Pian he ovat vain työskentelevät rahaa, arvovaltaa, mainetta ... Tämä on sama juttu lääkeyhtiöiden - ottaa Singualair esimerkiksi. On yleinen muoto sen; mutta vain jotkut sairaala-apteekit voivat tinkiä sitä ja saada se. Viimeinen monteklaust reseptiä yliopistollisen sairaalan apteekissa minun CareLink kortti $ 2,00 30 päivää tarjonta. Costco 30 päivää tarjonta Singulair? $ 116.32. Nyt, kerro minulle, miten tämä on oikeudenmukainen? Tarvitsemme parannuskeinon syöpään ja kaikki muut mainittujen tautien - on järkevää, että tämä ei pidä vain viljellyn ulos 1 yritys tai 2 kaverit ... Mielestäni päinvastainen olisi totta, jos ACLU voittaa; Joka kovettuu voisi toteutua nopeammin.

Marjut Parkkonen
  Like 2   Dislike 2

Kuulostaa minusta kuin ahneus on pelissä iso tekijä tässä. Shirley H.

Taija Järvinen
  Like 4   Dislike 0

Tosiasia on, syöpä johtuu syöpää ei geenejä. On varmasti totta, että nämä yritykset vaativat omistuksen asioita, joilla ei ole oikeutta omistaa. Kuitenkin jopa ihmisiä osuuden uskoa geenit ovat vastuussa syöpään, tutkijat ja "omistajia" itse, myöntävät, että nämä geenit voivat olla vastuussa osa syöpätapauksista, yleensä paljon vähemmän kuin 10% missä tahansa alueella elin. Mutta tiede, joka vaatii jopa nämä pieniä määriä on virheellinen. Meidän on lukea uudestaan ​​Rachael Carson ja pin syyttää tämän ennaltaehkäisevän laajenemisen syöpien mihin se kuuluu: teollisuus- ja sen myrkkyjä.

Wilhelmiina Häkkinen
  Like 2   Dislike 2

Tosiasia on, syöpä johtuu syöpää ei geenejä. On varmasti totta, että nämä yritykset vaativat omistuksen asioita, joilla ei ole oikeutta omistaa. Kuitenkin jopa ihmisiä osuuden uskoa geenit ovat vastuussa syöpään, tutkijat ja "omistajia" itse, myöntävät, että nämä geenit voivat olla vastuussa osa syöpätapauksista, yleensä paljon vähemmän kuin 10% missä tahansa alueella elin. Mutta tiede, joka vaatii jopa nämä pieniä määriä on virheellinen. Meidän on lukea uudestaan ​​Rachael Carson ja pin syyttää tämän ennaltaehkäisevän laajenemisen syöpien mihin se kuuluu: teollisuus- ja sen myrkkyjä.

Päivi Hietala
  Like 2   Dislike 0

Kuten artikkelissa, patentit on tarkoitettu vain immateriaalioikeuksien suojelemiseksi. Olen täysin samaa mieltä, että yrityksen tai yksilön pitäisi hallita omia ajatuksia. Kuitenkin hakea hyvin todellinen geenejä löydetty on yksinkertaisesti naurettava. Jos Sir Isaac Newton oli patentoitu hänen löytö "painovoima" ja maailma evättiin mahdollisuus suorittaa kokeita sen luonteen, maailma olisi menettänyt joitakin sen kaikkein tekninen kehitys. Miten lentokoneet tullut olla? Rehellisesti, jos löytö geenien ihmiskehon antaa joku omistusoikeus heitä, ja voi kieltää maailman kyky tutkia niitä, miten voimme rehellisesti sanoa, että voimme valvoa omaa henkilö. Uskon, että tämä käsite ei ole vain moraalisesti vastenmielistä, mutta myös vaarallinen. Rehellisesti, miten uskaltaa joku kertoa minulle etten voi tutkia toimintaa oman kehon, minun omia soluja? Kuka teki nämä ihmiset Jumalan?

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha