Go With Grain

Jouko Ronkainen Elokuu 7, 2016 Terveys 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Go With Grain

Kymmenet miljoonat ihmiset Pohjois-Amerikassa ovat herkkiä vehnää. Tämä ei ole vain siksi, että siemenet on laajasti muutettu, mutta koska useimmat vehnä jalostamisen totaalisesti.

Antiikin lajikkeita vehnän usein sietää ihmisiä muuten herkkiä yhteisen leipävehnän. Ja on aika paljon antiikin lajikkeita, joista valita. Kaikenlaisia ​​vehnä, muu kuin yhteisen leipää lajike, polveutuvat villi muoto einkorn -the vanhimmista vehnää. Kuten sen nimikin kertoo, on vain yhdestä kahteen ytimet per piikki kara, toisin kuin neljä tai viisi yhteistä leipävehnän. Mutta vastineeksi yksi ydin on lähes kaksinkertainen määrä mineraaleja ja paljon arvokasta proteiinia, jos kasvatetaan terveen maaperän. Lisäksi einkorn ytimet kapseloitu tiiviit kuori, joka suojaa niitä kielteisiä ulkopuolelta ympäristön vaikutuksia kuten kemialliset saasteet.

Täällä Kanadassa olemme onnekkaita. Ryhmä sitoutuneita luomuviljelijöiden Saskatchewanin kasvaa einkorn uudelleen. Koska sen poikkeuksellisen pehmeä ulompi lesekerrosten, einkorn on helposti sulavaa ja tekee ihanteellinen viljan täydellinen koko vehnä chapatis.

Seuraava kehitysaskel vehnän muinaisista einkorn kutsutaan Emmer, joka on mahdollista kasvattaa itse. Mutta jos kasvava oma ei ole toteuttamiskelpoinen vaihtoehto, voit kokeilla kamut-Toinen vanha jäsen durumvehnän perhe, joka on yleisesti saatavilla luontaistuotekaupoista.

Istutuskoneet maasta Montana antoi tämän kultainen, ylisuuri ydin vehnän Egyptin nimi kamut, tarkoittaa "sielu maan," korostaa sen antiikin alkuperää. Vaikka tarina kamut tulevan King Tut hauta on upea fiktio, sen rikas ravintosisällön on tosiasia. Kamut on noin 30 prosenttia suurempi proteiinia ja korkeampi kahdeksan yhdeksästä mineraalien kuin vehnää. On hienoa itämistä ja on täydellinen ainesosa tahansa pastaa, varsinkin jos kotitekoisia kanssa vastajauhettua jauhoja.

Kolmas pääryhmä vehnää, joihin yhteistä leipävehnän kuuluu myös ylpeilee antiikin syntyperä, nimittäin kirjoitettu. 12. vuosisadalla Hildegard von Bingen, visionääri abbedissa Schwabenin, suositeltava kirjoitettu lopullisena viljaa. Aivan kuten kaikki muut antiikin wheats, speltti myös tasapainoinen proteiinin profiili ja korkea rasvapitoisuuden suuri osa välttämätöntä linolihappoa. Sen erittäin korkea kuitupitoisuus on voimakas absorboivat myrkkyjä kehosta, erityisesti raskasmetalleja.

Toisin kuin vehnän, jonka ravinteet ovat keskittyneet pääasiassa sen uloimmat kerrokset, speltti tarjoaa tasaisempaa jakautumista sen ravinteiden koko ydin. Siksi, vastajauhettua spelttijauhoja kanssa karkeampi leseet seulotaan pois on hyvä alku ihmisille uusia koko jyvä ruokaa. Vähitellen yhä enemmän arvokasta leseet voi jättää oman jauhoja, kunnes olet vievää täysjyväviljaa.

Esittele Variety

On myös muita muinaisia ​​jyviä täynnä ravitseva hyvyys ja runsaasti ravinteita: villiriisiä, Amaranth, quinoa ja Teff. Kasvitieteellisesti ottaen jotkut niistä eivät ole totta jyviä mutta who cares? Voit valmistaa ja syödä niitä kuin jyviä!

Saanen esitellä teille ne, jotka ovat kotoisin Amerikassa.

Villiriisiä jatkuva syntyperäinen heimojen järvialueilla Ontarion ja Minnesotan tuhansia vuosia. Tämä vesi ruoho ei halua viljellä. Se on edelleen kasvanut vanha tapa tulva-alueiden ja korjataan käsin kanootteja! Tummempi väri, sitä parempi laatu. Verrattuna viljellään riisiä, se on paljon enemmän proteiinia tarjottavaa ja on rikkaampi kivennäisaineita ja B-vitamiineja. Se on sitkeitä ruokaa kylmässä ilmastossa ja se voidaan valmistaa kuten muutkin riisiä.

Etelämpänä, muinaiset kulttuurit kukoistaneiden tinier siemeniä. Atsteekit erittäin arvostetun Amaranth ja inkat söivät quinoa heidän maagisia voimia. Proteiini profiilia sekä jyviä lukee kuin suosituksen optimaalinen ruokavalio. Kalsium Amaranth on korkeampi kuin maidossa. Ja 99 prosenttia rasvaa quinoa on tyydyttymättömiä. Molemmat ovat runsaasti monia muita kivennäisaineita ja B-vitamiineja myös E-vitamiinia Molemmat siemenet ovat helposti sprouters. Höyrytetty, he ovat valmiita syömään vähemmän kuin 20 minuuttia.

On monia muitakin antiikin jyvät ja perintökalu lajikkeiden joko kasvaa syrjäisillä alueilla tai lepotilassa siemenpankit, odottavat uudestaan. Ja sinun ei tarvitse odottaa, kunnes allergia pakottaa löytävät parantavia voimia. Tee antiikin siemenet tai jyvät osa päivittäistä ruokavaliota nyt estää sairastumista tulevaisuudessa. Niiden ainutlaatuinen ravintosisällön ja korkea ravinteiden tiheys todella ravitsee teitä ja niiden runsaus phytochemicals lisäävät immuunijärjestelmää. Juhli tämän kuun kiitospäivä antiikin jyvät. Sato on ja se on sinun löytää.

Luvut taulukossa annetaan yleiskatsaus vain. Varsinainen ravinteiden tiheys tietyn viljan riippuu paitsi terveyteen sen geneettisen suunnitelman, mutta myös terveyteen maaperän se on kasvanut.

  einkorn kamut speltti vehnä hiilihydraatit 63 68.2 67,7 72,7 proteiini 19 17.3 13.1 12.3 rasva 2.6 2.6 2.4 1.9 mineraalit n / 1.82 1.75 1,66 kuitu n / 1.8 8.8 2.1

Jos sinulla on ongelmia paikallistamiseen antiikin jyvät, lähetä sähköpostia osoitteeseen Grain Cuisine ukgustavs tai palautuskuori on 5237 Mt. Matheson Road., Sooke BC V0S 1N0 varten luettelo palveluntarjoajista.

  Like 0   Dislike 0
Edellinen artikkeli Vaivaton päätöksenteko
Seuraava artikkeli Dog Ripuli Syyt ja hoito
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha