Gluteeniton suklaakakku voi olla sinun!

Laina Paasilinna Elokuu 8, 2016 Ravitsemus 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Kuvittele täydellinen pala suklaakakkua. Näetkö sen? On se kevyt ja ilmava, himmeä kanssa ganache tai täynnä isoäidin kuuluisa suklaa vaniljakastike? Voitko tuntea tekstuuri kielesi? Onko se lämmin tai huurteinen, fudgy, tahmea, tai tiheä ja nastoitettu suklaa pelimerkkejä? Voitko maistaa sitä? Onko se Paholaisen Food, tai jotain vastaavasti syntinen? Triple Chocolate Orgasm Cake, kenties? Tai ehkä se on Entenmann n Chocolate Fudge Cake neliö sininen ja valkoinen laatikko, jossa paksu jäätävissä että voit irtoavat yhdellä kerroksella?

Suklaakakku tulee niin monia eri lajikkeita, kaikki arvostetun ja himoittu totta suklaan ystävä. Kokemukseni, yksi tai kaksi erityisen huomionarvoista lajiketta pidetään ikuinen varaukseen muistiryhmään perimmäinen suosikkeja.

Nämä ovat sellaisia ​​kakkuja että pyydät erityisesti teidän syntymäpäivä, tai että vedät vain kerran tai kahdesti vuodessa, koska yhtiön tulossa tai muussa extra-special aika. Sopeutuminen gluteeniton ruokavalio voi vaikeuttaa kaiken. Mutta ei hätää - Keliakia tai vehnäallergia ei tarkoita sitä tarvitse luopua suklaakakku kokonaan. Ei edes lähelle.

Keliakia

Äitini oli diagnosoitu keliakiaa kuin vauvan takaisin 60-luvulla. Tai pikemminkin, hän oli diagnosoitu jotain pitkälti väärinymmärretty, joka oli sitten kutsutaan "trooppinen Sprue." Se oli aikoinaan ajatellut, että tämäntyyppinen vehnä-intoleranssi oli jotain, että lapset outgrew, joten hän oli todella pystyy syödä samaa elintarvikkeita, jotka tein jonkin aikaa, kunnes hän oli hänen puolivälissä 20s ja olin muutaman vuoden vanha. Tietenkin, hän ei ymmärrä tuolloin, että on oireettomia ei tarkoita hän parani. Jossain määrin se todella tarkoitti hän aiheutti hiljaa, näkymätön vahinkoa hänen suolet.

Tänään tiedämme paljon enemmän Keliakia, autoimmuunisairaus, joka on nyt tiedetään vaikuttavan noin 1 133 ihmistä Yhdysvalloissa. On asiantuntijoita, tutkimuksia ja järjestöt omistettu ymmärtää paremmin taudin, ja lääketieteelliset testit ovat helposti saatavilla tänään diagnosoida erilaisten elintarvikkeiden intoleransseista ja allergiat tarkasti ja nopeasti. Meillä on myös parempi käsitys tänään vehnän allergiat, jotka ovat liity sairaus.

Kasvava Tren

Valitettavasti gluteeniton ruokavalio on myös tullut jonkinlainen trendi. Vaikka on olemassa joitakin positiivisia, on myös monia negatiivisia. Tämä voi olla vaarallista niille keliakiaa tai laillinen vehnäallergia.

Kun taas välitön liittyviä vaaroja maapähkinä tai simpukoiden allergiat ja mahdollisuudet anafylaktinen shokki ymmärretään hyvin, riskeistä, kun se tulee gluteeniton syövillä esiintyä enemmän harmaa alue. Syöminen kotona on edelleen paras vaihtoehto monille keliakiaa, mutta tämä voi olla vakavasti rajoittaa. Mielestäni se on suorastaan ​​epäreilua.

Suvaitsevaisuus Haasteet

Kun olin nuori, se ei ole harvinaista syntymäpäivillä ja erikoistilanteisiin nähdä kaksi kakkuja pöydällä - gluteenitonta kakkua äitini, ja "tavallinen" kakku meille muille. Joskus, kuten jos se oli äitini syntymäpäivä, me kaikki olisivat samaa kakku. Mutta tyypillisesti, koska se kesti niin kauan tehdä, koska ainekset olivat hieman kalliimpaa, ja koska emme vain halunnut ryöstää äitini on mahdollisuus syödä niin paljon kakkua kuin hän halusi, me pidättäytyi jakaminen herkullisuus.

Ainakin meidän kaikkien mielissä, että kakku, joka minun mummo tai tein äitini, tai että hän teki itselleen, oli erityinen ja oli olemassa ainoa omaisuus lailliselle omistajalleen - äitini. Kesti noin tunnin valmistella ja tunti leipoa. Se edellyttää myös erityisen matkan luontaistuotemyymälän ostaa kaikki eri tärkkelykset ja jauhot jälkeen joitakin varovaisia ​​mittaus ja sekoittamalla saadakseen taikina juuri oikea.

Koska äitini ei ole iso syöjä, useimmat jääneen kakku olisi viipaloitu, kääritty muoviin ja pakattu uudelleen suljettavaan säilytyspussin pakastimessa voi nauttia siivu jonka siivu lähiviikkoina. Se maistui suuri jäädytetty tai sulatettu, se oli yleensä sokerikakku, ja se oli yleensä maustettu makea sitrushedelmien tihkusadetta, tai joskus pähkinät ja banaanit. Vaikka äitini rakasti suklaata lapsena, se vain ei ollut jotain, että hän söi paljon hänen aikuisiässä.

Vakava puute chocolatey gluteeniton jälkiruokia äitini ruokavalio oli osittain johtuu siitä, että hän on myös laktoosi-intoleranssi ja jossain määrin rasvaa suvaitsematon. Tämä tarkoittaa suklaa, ainakin tietyntyyppisten suklaata, eivät ole kannattava vaihtoehto hänelle. Monille gluteeniton ihmiset, tämä ei pidä paikkaansa. Kyky nauttia maito- ja rasva-tuotteiden tekee gluteeniton leivontaan RCA. Mukauttamisesta syövillä ylimääräisiä intoleranssista voi olla vaikeampaa, mutta ei mahdotonta!

Asia on, että voimme nauttia ruokaa yhdessä ystävien ja rakkaansa on keskeinen osa dining kokemus, erityisesti niille, jotka ovat menossa läpi siirtymävaiheessa mukauttaa niiden ruokavalion uusiin terveyttä perustuvia rajoituksia. On tärkeää pystyä jakamaan aterioita itse rakastat.

Totta, se voi olla hieman kalliimmiksi, mutta joskus täytyy priorisoida. Talousarvio asioita, jotka ovat herkullisia, ravitsevia ja vapaa allergeeneja. Kun on aika tehdä gluteenitonta suklaakakku vapaapäiviä, sivuuttaa että boxed sekoitus tai pieni jäädytetty gluteeniton kakku luontaistuotemyymälän, viettää muutamia dollareita, ja tehdä jotain kotitekoisia että koko perhe voi nauttia.

Mistä aloittaa

Joutuessaan Keliakia diagnoosi ensimmäistä kertaa monet ihmiset aluksi kokevat valtavan helpotuksen tunne. On hienoa vihdoin löytää syy heidän ruoansulatuskanavan ongelmia, ja olevan vapaita fyysiset oireet liittyvät keliakian. Sitten tulee prosessin kuvauksen, mitä tehdä seuraavaksi. Sopeutuminen gluteeniton ruokavalio voi kestää jonkin aikaa, mutta se ei tarvitse olla vaikeaa. On niin monia upeita gluteenittomia tuotteita markkinoille tänään, joten Keliakia diagnoosi ei enää tarvitse harjoitus luopumaan oman lempiruokia.

Kun se tulee ostaa ja tehdä tietyntyyppisten gluteenittomia, joskus sinun täytyy saada luovia. Vaikka gluteeniton sertifiointi on tullut yhä yleisempiä viime vuosina, jotkut elintarvikkeet eivät äänekkäästi ja ylpeänä julistaa itseään gluteeniton. Joissakin tapauksissa tämä on selvää. Kohteita, jotka eivät sisällä jauhoja tai vehnän gluteeni ja että ei tehdä tuotantolaitoksiin, joissa nämä aineet ovat mukana yleensä ole mitään syytä sisältää gluteenia. Esimerkiksi, se olisi järkytys löytää pakattu appelsiinimehu, joka ei ole itse asiassa vapaa gluteenit.

Muut erät voivat olla hankalampaa selvittää, varsinkin jos ne sisältävät piilossa muotoja gluteenia kuten tietyntyyppisten etikka, alkoholi, ja tärkkelys. Kun se tulee reseptejä, joskus sinun täytyy vain tietää mistä etsiä. Aivan kuten nopea etsiä vegaani reseptit voi avata kaikenlaisia ​​uusia ideoita ja mahdollisuuksia laktoosi-intoleranssi, reseptit pääsiäinen voi tarjota runsaasti erilaisia ​​ideoita gluteenia-intoleranssista. Paleo reseptit, hearkening takaisin aikaan, jolloin ihmiset eivät olleet vielä hallitse mahdollisuuksiin hankkia jauhoja viljasta, voi myös tarjota joitakin houkuttelevia vaihtoehtoja.

Mikä on Gluteeniton?

Rose Levy Beranbaum kuuluisa kirja kakku Raamattu ei käytä termiä "gluteeniton", mutta tarjoaa monia ehdotuksia kakku leivontaan pääsiäisen aikana. Hän kuvailee hänen Chocolate Cloud tela "enemmän Flourless kohokas kuin kakku".

Joten mikä on kakku, todella? Se on yleensä tehty munia, jonkinlainen rasvaa kuin voita tai lyhentäminen, sokeri, ja jonkinlainen aromi. Onko se vielä kakku kun jauhetut mantelit käytetään sijasta vehnäjauhoja? Beranbaum näyttää ajattelevan niin, ja olen täysin samaa mieltä! Puhumattakaan, mutta aion esittää sitä vain jos joku teistä jotenkin jäänyt kesken tämä kesällä trendi - elämme aikana, jolloin ihmiset leikkaavat kuoriin pois vesimelonit, kuorrutus niitä, ja vaatii, että kakku! Ei jauhot, ei munia, ei leivontaan ....

Ehkä, lopulta, kakku on todella määritelty rituaali. Jos voit pysyä kynttilöitä siihen, leikkaa se viipaleiksi, ja syödä se haarukalla, ainakin jossain mielessä, sinulla itse kakku. Mutta minä eksyä. Takaisin suklaa ...

Making genoise, tai sokerikakku, on loistava vaihtoehto, joka voidaan helposti tehdä gluteeniton. Mukaan Cake Raamattu, hienoksi jauhetut mantelit voidaan käyttää menestyksekkäästi sijasta jauhoja. Kun teet tällaista kakku, munat hakattiin kunnes valo ja vaahtoava luoda ilmava taikina että fluffs mukavasti kun se leivotaan. Kun sinulla ei ole stretchiness että gluteenia tarjoaa, munat ovat loistava vaihtoehto.

Gluteeniton Choices

Tietyt gluteeniton suklaakakku reseptejä käyttää puolimakea tai paistaminen suklaa, toiset sisällyttää sekoitus kaakaojauhetta ja kuumaa vettä. Vielä toisissa on näiden kahden yhdistelmä, jossa kaakaojauhe sekoitetaan kuivat aineet ja sulatettu suklaa sekoitetaan märkään ainesosia.

Koska kiinteä suklaa sisältää kaakaovoita ja näin on paljon korkeampi rasvapitoisuus ja pehmeämpi rakenne kuin kaakaojauhe, tämä voi vaikuttaa lopputulokseen teidän leivonnaisia. Suklaa omiaan fudgy, tonttu-kuin kakku ja on parasta käyttää ganache ja frostings, kun taas kaakaojauhe on usein parempi vaihtoehto aromi kevyt ja ilmava kakkuja.

Muut vaihtoehdot

Sain äitini puhelimessa aiemmin tänään puhua gluteeniton suklaakakku, ja hän oli loistava ehdotus, että en ole koskaan itse kokeillut - suklaa aromi.

Kun se tulee tiivisteet ja nestemäisiä aromeja, vanilja ei suinkaan ainoa vaihtoehto. Vaikka tämä ei ole jotain, että olen vielä kokeillut erittäin laajasti, ihmettelen jos suklaa aromi voisi olla varteenotettava vaihtoehto niille, jotka eivät siedä lisäämällä ylimääräistä rasvaa, tai jotka eivät ehkä voi syödä suoraan ylös cacao peräisin suklaata muista syistä. Oma aromi arsenaali on vielä ulotu vanilja, piparminttu, appelsiini, sitruuna ja manteli, mutta en näe mitään syytä ei lisätä toisen neste aromi minun mausteen hyllylle. Jopa viiva tai kaksi savuinen, maanläheinen suklaa katkerot olisi syytä ammuttu.

Mitään nimitystä "Flourless" kakku maailmassa yleensä, useammin kuin ei, on hyvä vaihtoehto gluteenia-intoleranssista yksilöitä. Flourless suklaa torte, anyone? Se on kakku, eikö? Se on ainakin jotain paljon kuin kakku, joka käyttää maapähkinät sijasta suurin osa tai kaikki jauhot. Tahmea, herkullisen dekadentti kakku, jos minulta kysytään. Vaikka kuori on joskus mukana, ehkä valmistettu piecrust-kuten suklaa Sable taikina, manteli jauhoja voidaan yleensä käyttää korvaamaan vehnäjauhon tässä perus resepti. Yksi ehdottomista suosikeistani on suklaa torttu suklaa Sable kuori esillä Karen DeMasco ja Mindy Fox kirja Craft Baking. Heidän on enemmän custard- kuin kakkumaisen täyte joten se ei ole aivan katsoa torte, mutta välittömästi alkava suklaata ylikuormitus, joka asettaa jälkeen syöt muutaman puree nopeasti unohtamaan että luulit halusi kakku ensiksi.

Mutterit Gluteeniton

Mantelit ovat usein paras vaihtoehto gluteeniton leivontaan, koska niiden kevyt, lähes mitäänsanomaton maku ja suhteellisen alhainen rasvapitoisuus. Ei vain ovat ne perus ainesosa marsipaani, manteli jauhot on myös tärkein ainesosa käytetään tekemään evästeen osa ranskalaista tyyliä macarons. Ground saksanpähkinät käytetään joskus paistamisen sijasta jauhoja samoin. Toinen Lisäbonuksena käyttää mantelit leivonnassa - he lisäävät vähän ylimääräistä proteiinia teidän leivonnaisia ​​samoin!

Gluteeniton Leivonta

Vaikka se on usein helpompi löytää ja käyttää reseptejä gluteenittomien suklaakakku alun perin kirjoitettu olla gluteeniton, mukauttaa suosikki reseptejä ei tule kysymykseen. Vaikka se on vielä mahdollista ostaa ja yhdistää erilaisia ​​gluteenittomia jauhoja ja tärkkelystä kuten teimme, kun olin lapsi paistaminen äitini, mukavuus-keskittynyt valmistettiin-elintarvikkeet teollisuus on tullut pelastus monia gluteenittomia vaihtoehtoja.

Kiitos keksintö Cup4Cup, gluteeniton Bisquick ja muut gluteeniton leivontaseoksissa, vehnää-riippuvainen reseptejä todella vaativat vähän tai ei lainkaan puuhastelun. Käytä vain että gluteeniton leivontaan sekoita samat mitat kuin käyttäisit säännöllisesti jauhoja ja olet valmis menemään.

Tapauksissa, joissa kakku jauhoja on vaatinut, korvaa vain kaksi ruokalusikallista gluteeniton leivontaan sekoita kaksi ruokalusikallista gluteeniton maissitärkkelystä per kuppi. Niille, jotka sietävät gluteenia, tämä toimii säännöllisesti kaikkiin tarkoituksiin jauhoja samoin. Käytä tätä kaavaa: 1 kuppi jauhoja - 2 rkl jauhoja + 2 rkl maissitärkkelystä = 1 Leivos jauhoja. Vain muistaa seuloa seokseen hyvin jotta jakaa maissitärkkelystä kaikkialla.

On parasta käyttää manteli jauhoja tai jauhettuja manteleita reseptejä missä he vaativat asemesta suoraan korvata manteli jauhoja kakku jauhoja tai kaikkiin tarkoituksiin jauhoja kakku resepti. Gluteeniton miksauksia kuin Cup4Cup käyttää sekoitus gluteenittomia jauhoja ja tärkkelystä huolellisesti suunniteltu jäljittelemään ominaisuuksia gluteenipitoista vehnäjauho. Kun taas rakenne ruskea riisijauho, tapioka jauhoja, perunatärkkelystä, kassava jauhe tai muu gluteenitonta ainesosat voivat kestä omillaan resepti, tulossa alle tyydyttäviä tuloksia, sekoitus gluteenittomia jauhoja ja tärkkelystä voi saada valmiiksi heti.

Yleensä löydät yhdistelee ruskeaa ja valkoista riisiä jauhot, tapioka jauhoja tai tärkkelystä, perunajauhoja tai tärkkelystä, maissitärkkelystä, ja jotkut ksantaanikumi näissä sekoituksia. Ksantaanikumi toimii sakeuttamisaine, joka auttaa tilalle ja tietyllä tavalla jäljitellä sitä roolia, gluteenia pelaa vehnä-sisältäviä leivonnaisia.

Jos luulet saattaa ilmetä ruoansulatuskanavan liittyviä kysymyksiä vehnää, pyydän hartaasti teitä olemaan itse diagnosoida. Ota yhteys lääkäriin. Kaikenlaisia ​​erilaisia ​​asioita saattaa olla käynnissä, ja asiantuntija voi auttaa sinua siinä. Ja muista: Gluteenittomat elintarvikkeet kuten suklaa kakku on herkullinen. Jos olet onnekas, gluteeniton suklaakakkua tehty saamieni ehdotuksia voi olla herkkua koko perheelle.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha