General Motors Sytytys Recall vaivaa nyt 1,3 M Ajoneuvot

Anselmi Holopainen Elokuu 7, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Näyttää siltä, ​​että merkittävä 778000-takaisintoimituspyyntöön oli vasta alkua iso päänsärky General Motors, joka on laajennettu käsittämään 1300000 yksikköä yhteensä, menee niin pitkälle taaksepäin kuin 2003 mallin vuotta. Kuten kirjoitin aiemmin tässä kuussa, GM "oli suuri, mutta containable sotku sen käsissä." Se on vielä suurempi nyt, ja ehkä vaikeampi sisältävät koska kuolonuhrien liittyvä vika on vain inching pohjoiseen.

Aluksi 778000 Chevrolet Cobalt ja Pontiac G5 mallit vedettiin takaisin sytytyksen ongelman, jossa avain, oliko kaikki ylimääräinen paino avaimenperä, voi pudota pois sytytysjärjestelmä ja sammuttaa auton nopeudella. Yli kymmenen vuotta, kuusi ihmistä uskotaan kuolleen seurauksena ongelma, vaikka oli tiettävästi muita tekijöitä viisi kuolemaan johtaneisiin onnettomuuksiin samoin.

Vain 2005 ja 2007 vuosimallista ajoneuvoja tuotiin, mutta laajentamiseen, GM on nyt muistuttaa ajoneuvoja vuodesta 2003 ja 2004, ja rullata Saturn Ion coupes ja sedans rakennettu vuosina 2003 ja 2007, Chevrolet HHR mallit valmistettu 2006-2007, ja Pontiac Solstice ja Saturn Sky roadsterit vuodesta 2006 ja 2007 sama ongelma osoitettu.

Mukaan lukien uusia malleja lisätään muistaa, 31 onnettomuudet ovat tiettävästi tuottanut 13 kuolemantapausta; kuolemat syytetään samasta asiasta, kun auto otetaan pois "run" -asennossa - valtio, jonka aikana, turvatyynyt eivät käyttöön.

General Motors on jo alkanut varoittaa omistajat, ja lisäksi tavallista kirjeen, yritys käyttää sosiaalisen median myyntipisteistä ja sen asiakaspalvelu keskusten saada sana. GM otti myös mahdollisuuden ottaa vastuuta ei ole päälle kysymys nopeammin ja aggressiivisemmin.

"Aikajärjestys osoittaa, että prosessi palveluksessa tutkia tätä ilmiötä ei ollut niin vahva kuin sen olisi pitänyt olla", sanoi Alan Batey, GM: n Pohjois-Amerikan presidentti, sanoi lausunnossaan. "Tänään GM on sitoutunut liiketoiminnan eri tavalla ja paremmin. Otamme järkähtämätön katsomaan mitä tapahtui, ja saatuja kokemuksia tästä parantaa jatkossa. "

"Varmistaminen asiakkaiden turvallisuus on meidän ensimmäinen käsittelyjärjestys" Batey lisäsi. "Olemme syvästi pahoillamme ja pyrimme käsittelemään tätä asiaa niin nopeasti kuin voimme."

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha