Fordin Lopetetut F-150 vapina: viimeinen kuoleva Rotu

Lahja Huuskonen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Kun Fordin ilmoitti aikeistaan ​​lopettaa F-150 Vapina vuoden 2015 vuosimallista, se näytti merkitsevän loppuun aikakauden korkean suorituskyvyn urheilu kuorma Yhdysvaltain markkinoilla. Kerran erittäin kilpailukykyinen segmentissä on virallisesti pyyhitty pois kartalta seuraavat vapina kuolemasta.

Vaikka on vaikea myöntää, näyttää jyrkästi kiistetty head-to-head matchups välillä Big Three sport autot ikuisesti aiemmin. Tasapoistoina kiihtyvyys, ketterä käsittely ja nopeasti neljäsosa meripeninkulman ajat ovat enää vahva ratkaiseva tekijä, kun ostokset Ford F-150, Dodge Ram 1500 tai Chevrolet Silverado 1500.

Nykyään kuluttajat ovat enemmän huolissaan polttoainetehokkuutta, vetokyky ja takana jalkatilaa. Se on kaukana huono päätös, koska mikrofonien ovat siirtyneet peräisin työstä kuorma jokapäiväistä perhe ulkomaat johtuen yhä kustannuksella uuden ajoneuvon hankinta. Jos aiot pulittaa yli $ 40.000 miksi ei keväänä vara ovien? On aivan mielekästä ja mahdollistaa monet perheet välttää lisätty hankintakulut neliovinen sedan tai maastoauto mukavasti matkan kaikille.

Nämä käytännön ja järkeviä ajatuksia tulee jättää huomiotta tapauksessa, koska idea urheilu kuorma on silkkaa hulluutta aluksi. Jos ylivoimaista suorituskykyä kahden matkustaja ajoneuvo on mitä haet, miksi ostaa kuorma sijasta Chevrolet Corvette, Dodge Viper, tai jopa budjetti sopiva Nissan 370Z? Raskaammat, vähemmän aerodynaaminen kuorma väistämättä jäävän suorituskykyä ja käsittely vastaan ​​samalla varustettu autoja. Se on vain tapa se on.

Mutta urheilu kuorma segmentti onneksi ei perustunut hyvin perusteltu perustelut, ja se on pysynyt suosittu lähes neljännesvuosisadan ilman sitä. Vaikka se on aina ollut pienet markkinaraon, se ei ole yksi, joka pitäisi kadota lähiaikoina.

Suosio urheilun kuorma ensimmäinen kiihtyi 1990-luvun panimo välinen kilpailu Chevrolet iso-lohkon 454 SS ja ensimmäisen sukupolven Fordin Lightning. Vaikka täysikokoinen mikrofonien hallitsevat edelleen segmentin, urheilu autot kuten turboahdettu GMC Syclone ja V8 Dodge Dakota R / T esillä voimakas powertrains vieläkin pienempiä paketteja.

Tyylikäs toisen sukupolven Lightning valmistettu 1999-2004 on kiistatta segmentin halo kuorma sen ahdetut 5,4-litrainen V8-moottori, joka pyörittää ulos ällistyttävä 380 hevosvoimaa ja 450 punnan-jalat vääntömomentti huipussaan. Fordin ainoa kilpailija saapui myöhässä paikalle vuonna 2004, kun Dodge julkaisi Ram SRT-10 Tremec-T56 kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto ja 500 hevosvoimaa ja 525 punnan-jalat V10 moottori. Tuotanto Ram SRT-10 jatkui vuoteen 2004 asti.

Kun 10 vuoden tauon, Ford F-150 vapina näytti kuin se oli menossa elvyttää suosio kuolee segmentin ja toimivat odotettu seuraaja kehuttu Lightning. 365 hevosvoimaa ja 420 punnan jalat 3,5 litran EcoBoost V6, vapina varmasti näytti olevan valmis haasteeseen. Ford markkinoidaan Tremor kuin kuorma, joka valittaa katu kuorma harrastajat etsivät korkean suorituskyvyn V8 teho V6 polttoainetehokkuutta ja ominaisuuksia tyypillisesti vain löytyy jälkimarkkinoilla.

Vapina voidaan tilata joko kaksi- tai neliveto asettelu ja tuli vakiona käynnistää optimoitu 4.10 taka-akselin että tehostettuja pito- lentoonlähdössä. Vaikka hyvän sään Lightning oli usein vähäinen, koska sen takaveto kokoonpano, 4 × 4 vapina voidaan ajaa ympäri vuoden ankarimmissakin talvikuukausina. Se on todennäköisesti kaikkein käytännön urheilun kuorma mennessä yksilöille ja perheille, jotka eivät tarvitse ylimääräistä tilaa.

Mutta käytännöllisyys ei riittänyt pelastamaan vapina. Kun vain yhden vuoden tuotannon Ford ilmoitti, että se keskeyttää F-150 kokoonpano ja enää tuotettu 2015 vuosimallista.

Fordin lupaus 12 uuden maailmanlaajuisen suorituskykyä ajoneuvoja 2020 voisi tarkoittaa Tremor tai jopa Lightning palaa lähitulevaisuudessa kanssa F-150: n uusi kevyt alumiinirunko. Mutta älä pidätä hengitystä - urheilu trukki aikakausi saattaa pian olla vain kaukainen muisto menneisyydestä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha