Ferrari 250: Arvokkain autoja maailmassa?

Salme Alén Elokuu 8, 2016 Miscellany 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Koko 68-vuotisen historiansa Ferrari on tehnyt suurimpia autojen maailma on koskaan tuntenut. Mutta jos pitäisi valita suurin aikakausi, vain yksi jakso, jossa yritys voi tehdä mitään väärää, se olisi oltava 50- ja 60-luvuilla. Ei epäkunnioitusta La Ferrari Enzo, F40, Daytona, Dino, tai jollekin keskimoottorinen parhaimmisto, jotka ovat tulleet vuodesta, mutta yksikään yritys ennen tai sen jälkeen oli ajaa aivan kuten Ferrari vuosisadan puoliväliin. Takaisin kun jokainen auto se rakennettu oli seksikäs ja kromi-bumpered, linjan välillä autoille ja Racers oli pysyvästi epäselvä, ja jokainen auto, joka kaulitaan Maranello oli kaunis. Kun autot kuten Testa Rossa, California, GTO, ja Lusso eivät olleet ainoastaan ​​museoesineet varten miljardööri keräilijöille, mutta todellinen koneita ohjaa elokuvan tähteä, ja maailmanluokan Racers keskuudessa.

He olivat autoja antoi Ferrari brändi sen hauskan tunnetta romantiikkaa, ja vaivattomasti kaapata olemus että yhtiö on yrittänyt pitää kiinni vuonna kuuden vuosikymmenen jälkeen. Ja vaikka nämä vuosisadan puoliväliin autoja ei ehkä näyttävät ne on paljon yhteistä, monet niistä ovat muunnelmia yhteinen teema. Niin erilainen tyyli ja luonne, koska ne kaikki olivat, monet rakennettiin joko pitkän akselivälin tai lyhyt alusta, oli legendaarinen Colombo V12, joka oli jalokivi Ferrarin kruunu 1947-1986, ja olivat kaikki myydään " 250 "mallimerkintä.

Varsinkin yrityksen alkuvuosina, Enzo Ferrari katsoi hänen tie autoja halveksuntaa. Scuderia Ferrari perustettiin vuonna 1929 voittaa kisoja, ei rakentaa autoja. Yhtiö aluksi kilpaili Alfa Romeon, mutta joutui rakentamaan omia autoja, kun Alfa otti hallintaansa tehtaan Racing Teamin. Toisen maailmansodan jälkeen, yhtiö uudelleen sen tuhosi tehtaan ja käynnisti 125 S tie auto vuonna 1947, joka Enzo uskoi hän voisi myydä, jotta voidaan rahoittaa racing team. Ferrari autoille 1940 oli karkea, mukulakivisiä yhdessä osia lainattu kilpa-autoihin, ja oli vanhanaikainen tyyli, joka näytti kuin se tuli ulos ennen sotaa aikakaudella. Mutta Ferraria pidetään voittaa kisoja, ja ihmiset pidetään äänekkäästi ostaa niitä, joten Enzo vastahakoisesti hoidettu rakennus autoille.

Vuoteen 1950-luvun alussa, yhtiön autoille oli tulossa takuuhitit yksi Euroopan eliittiä, ja se tuli Ferrarin evoluution yhtiö tunnemme tänään. Vuonna 1952, yhtiö ensimmäinen joukkue on Battista "Pinin" Farina varten runko. Vaikka yhtiö oli työskennellyt useita valmentaja rakentajia, Peninfarina tuli pian yhtiön suunnittelu kumppani valinta, ja luonut kumppanuuden, joka vielä kestää. Kanssa Colombo V12 nyt kyllästynyt ulos 3,0 litraa, ja terve suhteita Italian muiden johtava valmentaja rakentajat rivissä, 250 käynnistettiin vuonna 1953, ja oli tehokkain ja hienostunut malli yhtiö oli koskaan rakennettu.

Kuten Ferraris joka tuli ennen sitä, 250 autoja oli heidän ensimmäisen menestyksen kilpa, mutta upea ulkonäkö, ja näennäisesti rajaton valta, he alkoivat saalis isossa tavalla. Ensimmäinen Ferraris rakennettu Yhdysvaltain markkinoille tuli vuonna 1954, ja siitä tuli nopeasti auton valinta Hollywoodin suurimmat nimet. Loppuun mennessä vuosikymmenen rajusti muotoillun 250 Testa Rossa oli tullut hallitsevat kilpa, ja koska 60-luvulla koitti, 250 bruttotonnin haluttiin ylellisyyttä grand Tourer koska se oli kansainvälisesti pelkäsi kilpailija.

Vuosina 1960 ja 1965, Ferrari hallitsi International Racing ottaen Le Mansin 24 tunnin ajo vuosittain 250 variantteja ottaen neljä niistä kuudesta voittoja. Käynnistettiin vuonna 1962, 250 GTO oli yksi aikaan Racers aikakauden. Sen kevyt alumiinirunko ja V12 viritetty 300 hevosvoimaa, se hallitsi kansainvälinen GT-luokan kilpa. Se oli niin hyvä, itse asiassa, että se jatkoi voittaa jopa kilpailijoina siirtyi keskimoottorinen suunnittelu. Ei olisi pekkaa pahempi, Ferrari seurasi sen kanssa 1963 250 P, joka oli sen voimanlähteen asennettu keskilaivassa. Vuoteen 1965, kuitenkin, 250 autoja alkaa näkyä heidän ikänsä, ja uudempia autoja isompi Colombo moottorit otti paikkansa yhtiön Uusimmat.

Takaisin vuosikymmenen alussa, omistaa kaksi 250s henkilökohtaisesti valitti Ferrari hänen autojen kytkin kysymyksiä. Kun hän otti nämä kysymykset Enzo Ferrari, hän sai harja pois. Vihainen ja loukkaantunut, mies päätti rakentaa auton, joka voittaa Ferrari omalla peli. Miehen nimi oli Ferruccio Lamborghini, ja 1966, hänen puolivälissä varustetuille Miura superauto kirjoitettu loppuun edessä varustetuille lippulaivahankkeiden, ja potkittiin pois aallon keskimoottorinen Italian superautot. Koska 70-luvun alussa, lähes jokaisessa suuressa Ferrari on ollut sen moottori on asennettu keskilaivassa, ja Ferrari vs. Lamborghini kilpailu on yksi viihdyttävä autoteollisuuden maailma.

Se on ollut 50 vuotta Ferrari rakennettu viimeinen sen 22 eri 250 variantteja, yhteensä hieman yli 2300 autoa. Mutta legenda häämöttää suurempi yli Prancing hevonen brändi kuin koskaan ennen. Ne edustavat ensimmäinen todella onnistunut avioliitto välillä Ferrarin vertaansa vailla kilpa sukutaulu sen maailmanluokan tyylikkyys ja ylellisyyttä; ja kun keräilijä autojen markkinoilla on kasvaneet käsistä, jotkut näistä autot ovat nyt arvokkaampia kuin painonsa kultaa. 1962 GTO joka myytiin elokuussa 2014 $ 38.1 million on ennätys kallein auto koskaan myyty huutokaupassa. Unrestored California Spider myyty $ 28.5 million aiemmin tänä vuonna, ja 1957 Testa Rossa myyty $ 16,3 me 2011.

Vaikka ne ovat kaikki autot, jotka kiistatta sulautuvat taiteen suunnittelu, se on melkein sääli, että ne ovat niin arvokkaita. Se tarkoittaa, että enemmistö heistä päätyvät museoesineet, blue chip investointeja, ja statussymboleina lukittu pois on ogled on maailman rikkain, niiden valtava voima ja käsittely on jäisivät historiaan, kun ne ovat lähes mahdotonta vakuuttaa. Lyhyesti, 250 autoja on tullut mitä Enzo Ferrari pelkäsivät: autot on tarkasteltava, ei ajettu.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha