Exxon Mobil: Positiivisia ja Negatiiviset

Lumikki Keskisaari Elokuu 8, 2016 Miscellany 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Exxon Mobil, maailman suurin julkisesti noteerattujen energiayhtiö, äskettäin piti vuosikokouksensa analyytikko päivä. Yritys ei vain alensi tuotantoa ohjeet 2014, mutta myös ohjataan korkeampi odotettua käyttöomaisuusinvestoinnit vuonna. Kuitenkin Myönteistä, XOM on neuvotellut käsitellä Irakin korkeammalla voittoa tuoton kuin edellinen kiinteä maksu sovittu.

Tuotannon lasku

Yhtiön 2014 kokonaistuotannon odotetaan olevan 4 mmboe / vrk, mikä vuoden yli vuoden laski 4 prosenttia tuotantomääristä. Exxon Mobil on paitsi tarkistettu alaspäin vuoden 2014 tuotantomääriä vaan on myös leikata sen pitkän aikavälin kasvunäkymät. Uusimpien arvioiden mukaan 2017 tuotannon odotetaan kasvavan vain 4,3 mmboe / d verrattuna yhtiön edellinen opastettava 4,8 mmboe / d.

Väheneminen tuotannon kasvu voisi johtuu pääasiassa Alankomaiden hallituksen äskettäinen päätös leikata tuotantoa Groningenin maakaasun alalla johtuen huoli yhä maanjäristyksistä, jotka saattavat johtua poraus prosessi. Yhtiöllä on toimintaa Hollannissa ja arvioi, että Alankomaiden hallituksen päätös vaikuttaa tuotanto noin 100 miljoonaa kuutiometriä päivässä. Lisäksi ADCO lisenssin, joka oikeutti Exxon toimimaan Abu Dhabi, myös päättynyt vuoksi haltuunsa valtion omistama yhtiö yli tuotanto. Yritys menettäisi arviolta 140000 barrelia päivässä seurauksena.

Käyttöomaisuusinvestoinnit edelleen odotettua suurempi

Toinen merkittävä tekijä, että sijoittajien tulisi olla huolissaan on yhä käyttöomaisuusinvestointien. XOM nosti Käyttöomaisuusinvestoinnit ohjeet 2014 to $ 39.8 miljardia euroa, mikä on korkeampi kuin markkinoiden odotukset. Yhtiö oli aiemmin todennut, että 2013 käyttöomaisuusinvestoinnit $ 38.2 billion edustaa huippu Käyttöomaisuusinvestoinnit maksamaan XOM. Silti yhtiö kasvatti Käyttöomaisuusinvestoinnit vuositason. Jatkossa yhtiö odottaa 2015-2017 Käyttöomaisuusinvestointien pudota $ 37 miljardia euroa.

Energiayhtiöt vastaamaan korkeista kustannuksista aikana öljyn ja kaasun etsintä prosessi, jossa ei tiettyjä mahdollisuuksia korkeaa tuottoa. XOM on investoinut voimakkaasti näistä suhteellisen heikkosatoisen toimintaa aiemmin. Yhtiö kuitenkin suunnittelee vähentävänsä ylävirtaan menoja tulevaisuudessa tiukasti alle 2013 tason. Kasvu Käyttöomaisuusinvestointien tasoilla on pohjimmiltaan ohjaa enemmän varoja loppupään hankkeisiin, tuottaa paremman tuoton lyhyemmässä ajassa.

Positiivisia

XOM on siirtymässä vapaa kassavirta taivutus vuoden 2013 jälkeen, koska se on vähentänyt sen laaja alkupään investointeja. Yrityksen odotetaan kasvavan sen rahavirtaa paransivat kannattavuutta yhdistelmä, käyttöomaisuusinvestointien kaatuessa, paremman tuoton sen lisääntynyt loppupään toimintaa, ja korkeampi alkupään tuotannon määrän kasvua tulevaisuudessa.

Exxon Mobil on myös tarkistettu sen sopimusehtojen kanssa Irakin hallituksen lännen QurnaI hanke ja on neuvotellut enemmän voittoa tuottoa kuin aiemmin sovittu kiinteä maksu määrä $ 1,9 tynnyriltä. Vuodesta 2000 taloustilanne oli suurelta osin myönteisesti öljyntuottajamaiden, koska käsitys, että maailma on yhä enemmän siirtymässä kohti resurssien puute. Yritykset joutuivat syöttää nämä sopimukset ja sen seurauksena kärsinyt heikkenee palaa aiemmin.

Vuonna 2008 jälkeen luottokriisi, trendi siirtynyt uudelleen. Uusiin öljy ja kaasu vallankumous pahentaa, jolloin yritykset etulyöntiaseman öljyntuottajamaiden. Sopeutua muuttuviin vaatimuksiin talouden maat ovat nyt parantamaan julkisen talouden kannalta. Vaikka markkinat eivät näe merkittävää muutosta lyhyellä aikavälillä, tämä voisi olla tärkeä teema pitkän aikavälin sijoittajia. Vuonna lähivuosina, markkinoiden olisi myös alkaa arvostaa valtavan koon yhtiöt kuten XOM jälleen kilpailuetuna, mikä puolestaan ​​voisi johtaa niiden useita laajentamiseen.

Nykytilanteessa ei ole vain XOM n osinkotuotto alhainen verrattuna sen suuryhtiöt ikäisensä, sen arvostus ei myöskään ole yhtä vakuuttava verrattuna muihin mega-cap integroituneita öljy-yhtiöitä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha