Ero Kääpiö ja Midget

Tytti Leino Tammikuu 20, 2017 Koulutus 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
  • Ero Kääpiö ja Midget

  • Mikä aiheuttaa Lyhytkasvuisuus?

  • Onko Hoidot kääpiötä / Midgets?

Sanat kääpiö ja kääpiö molemmat viittaavat joku, joka voi olla lyhyempi kuin normaali. Olet saattanut olla nämä ehdot synonyymeinä viittaamaan lyhyt henkilö, mutta on ero molemmat sanat. Kääpiö eroaa kääpiö koska kääpiö on normaali kehon mittasuhteet. Se on myös melko tärkeää huomauttaa, että termi "kääpiö" pidetään loukkaavaa, joten se on parempi käyttää termiä "pieni ihminen" tarkoittamaan kääpiö tai kääpiö. Pidä käsittelyssä selvittää lisää eroa kääpiö ja kääpiö.

Ero Kääpiö ja Midget

Tärkeimmät erot

Vaikka monet ihmiset eivät ymmärrä sitä, on selvä ero kääpiö ja kääpiö. Kääpiö on tulos geneettisen mutaation 4. kromosomissa, mikä johtaa suhteettoman lyhyet raajat. Termi kääpiö yleensä kuvaa henkilön lyhyt koko mutta normaali mittasuhteet.

Toinen ero on, että termi "kääpiö" on sairaus ja ei pidetä loukkaavaa, mikä ei ole asianlaita sanan "kääpiö". Sana kääpiö muuttuu loukkaaviksi, kun joku käyttää sitä kuvaamaan lyhytkasvuisuus. Samoin, tilaa kutsutaan lyhytkasvuisuus voi vaikuttaa ihmisiin sekä kasvit ja eläimet, kun taas kääpiö viittaa ihmiseen vain.

Vaikka molemmat ehdot ovat tulos geneettinen häiriö ja kääpiöitä ja kääpiöiden voi olla korkeus alle 4 jalkaa 10 tuumaa, voit tunnistaa kääpiöt kanssa epämuodostunut luut, nivelsairaus, hermopinne, ja eksyksissä kasvua joissakin elimissä.

Etymologia

Jos pidetään Etymologisesti sana kääpiö on yhdistelmä "sääski" ja "et". Midge tarkoittaa, "pieni lentää", ja sana kääpiö tarkoittaa "hyvin pieni lentää". Sana mainittiin ensimmäisen kerran vuonna 1848 Kanadassa viitata "hiekkaa lentää". Old Englanti kuitenkin käytetty sana oli "mycg", joka oli sen juuri takaisin indoeurooppalainen aikakauden. Toisaalta, sana kääpiö on germaaninen juuret ja on peräisin "dhwergwhos" tarkoittaa "pieni". Todettiin kuin "dweorg" Old Englanti ja viitataan "henkilön hyvin pienikokoiset".

Mikä aiheuttaa Lyhytkasvuisuus?

Genetiikka

Nyt tiedät, että vaikka ei ole eroa kääpiö korkeus ja kääpiö korkeus, voit löytää muita eroja erottaa kaksi. Kun tiedät ero kääpiö ja kääpiö, se on myös tärkeää ymmärtää, mitä aiheuttaa lyhytkasvuisuus, sairaus aiheuttama geneettinen sairaus.

Henkilö, joka on lyhyempi kuin 4 jalkaa 10 tuumaa pidetään kääpiö lääketieteen. Vaikka kääpiö korkeus voi olla sama, se on muita eroja samoin. Keskimääräinen korkeus henkilö lyhytkasvuisuus on 122cm tai 4 jalkaa.

Asiantuntijat uskovat, että lyhytkasvuisuus johtuu eri perinnöllisiin sairauksiin, mutta he eivät tiedä tarkkaa syitä näiden sairauksien vielä. Useimmissa tapauksissa se tapahtuu, koska satunnainen geneettinen mutaatio äidin muna tai isän siittiöitä.

Achondroplasia

Henkilö voi olla hyvin lyhyt, koska perinnöllinen sairaus nimeltä Achondroplasia jossa kasvua pitkien luiden hidastuu - tämä johtaa lyhyet raajat. Noin 80% ihmisistä, joilla tämä ehto ovat syntyneet vanhemmille keskimääräinen korkeus. Todellinen ongelma tässä ei ole kyse muodostumista ruston, mutta se on noin muuntamalla sen luuhun. Keskimääräinen korkeus henkilön Achondroplasia on 4 jalkaa, 4 tuumaa vain. On syytä mainita, että Achondroplasia on yhteinen tyyppi lyhytkasvuisuus, esiintyy 1 15000 vastasyntyneillä.

Turnerin oireyhtymä

Ehto vain naisiin ja tyttöihin ja on tulos puuttuu sukupuoleen kromosomi. Joskus on osittain kadonnut tai ei toiminut ollenkaan. Naaras saa X-kromosomi hänen äitinsä ja isänsä, mutta hän kärsii Turnerin oireyhtymä kun yksi X-kromosomi puuttuu. Hän on yksi funktionaalinen kopio naispuoliseen kromosomi vain. Tämä häiriö vaikuttaa kehittymistä naisilla, mikä hyvin lyhytkasvuisuus.

Kasvuhormonin vajaus

Puute kasvuhormonin voi johtaa myös lyhytkasvuisuus, ja yleensä pidetään lopputulos geneettinen mutaatio tai vammoja. Useimmille, on vaikea tunnistaa mitään syytä tätä puutosta.

Muut syyt

Lisäksi Turnerin oireyhtymä, kasvuhormonin puutos, ja Achondroplasia, siellä voi olla joitakin muita syitä lyhytkasvuisuus, kuten huono ravinto ja puutteita muiden hormonien. Se ei ole aina mahdollista tunnistaa syy kuitenkin.

Onko Hoidot kääpiötä / Midgets?

On tavallista kysyä ero kääpiö ja kääpiö, mutta se on yhtä yleistä kysyä, onko hoitovaihtoehtoja kääpiöiden tai kääpiöt. Valitettavasti ei ole paljon hoitomahdollisuuksia koska kunnon lyhytkasvuisuus johtuu geneettisiä häiriöitä. Joskus käyttö mekko lisälaitteita, kuten kenkä hissit, jne., Auttaa parantamaan estetiikka kääpiöt. Joskus, kasvuhormoneja käytetään myös, mutta ne eivät todista, että tehokas myöskään. Ainoa vaihtoehto, joka voi auttaa lisätä muutaman tuumaa ja raajojen on osa-pidentämällä leikkausta. On kuitenkin melko kalliita ja ei ole saatavilla kaikkialla.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha